[12.12.2011] [BarrDroid 2.2.3][cLK][Incredible s,sense 2,app2ext,rafpigna 1.9 ]

• 1506 Odpowiedzi
  • 280965 Wyświetleń

*

Offline barrfind2

• 380
  • Sprzęt: HTC HD2
więc tak, sprawa splash screena. Jak widać użyłem kernela rafpigny, i nie mogę bez jego wiedzy kasować splasha, czekam w tej sprawie na odp od niego ale wiem że ma problemy rodzinne i nie odp na razie.
sprawa pogody, mam kartę sim z plusa, sama się ustawia i net od razu jest i pogoda też, w domu mam neostradę tp oraz live boxa i również na wifi działa pogoda jak i inne sprawy dobrze.

co do wbudowanego taska oraz root explorera wystarczy wejść rootexplorerem do system>apps i skasować taska np czy też rootexplorera i tyle, więcej ich nie będzie

na samym początku opisu jest napisane że rom jest zrobiony personalnie pode mnie.

co do monitu że proces system jest zajęty, hmm nadal nie mam tego monitu.Mam czasami proces sesne zajęty ale daje czekaj i wsio działa, rom potrafi chodzić po 2 tygodnie bez restartu, bo więcej mi się na razie nie udało.zawsze coś grzebię w romie.

a co ci szkodzi partycja 400mb ? wiem że przez to że jest data2ext mam lock screen laga czy wake up laga bo każdy rom z data2ext to ma, ale ja osobiście bez tych 750 mb wolnych nie mogę używać telefonu ponieważ mam ponad 111 gier oraz jakieś 30 aplikacji które mimo że masz apps2sd i tak się nie mieszczą na tych marnych 250 mb jakie bym wycisnął z nand przy partycji 150 mb. Wolę mieć lekkiego wakup laga niż super szybki rom ale z małą ilością pamięci.

po za tym uważam że ten rom jest bardzo stabilny i nadal jak na data2ext bardzo szybki, porównywałem go już z dandim imilka rafdroidem frankenstainem itp każdy rom już miałem jaki jest na xda, najszybsze są te bez data2ext ale mają mało pamięci, a inne z data2ext często się zwieszają mulą itp.jak na razie nie mam co poprawiać.Dla mnie wszystko jest ok.

edit:

z tą pogodą widzę że ma wiele ludzi problemy, więc tym się zajmę.Wywalę też task killera choć to aplikacja która każdy powinien posiadać.

wyczytałem że błąd system nie odpowiada może być spowodowany tym że macie wolne karty pamięci ? a więc napiszcie jakie macie ja mam kingstone 8gb class4 i nie mam tego problemu.
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2011, 16:52:38 wysłana przez barrfind2 »

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
Stary, @barrfind2 znaczy się;) - myślę, że trochę się teraz napiąłeś.

Spashscreen "dynda mi i powiewa". Zauważyłem, wiem że nie jeden magik dostał dożywotniego bana za "przywłaszczanie" sobie cudzych pomysłów - stąd uwaga. Jak dla mnie, możesz umieścić tam zdjęcie B16 jak miał 9 lat;)

Pogoda - cóż, Ty masz Plusa, ja mam Erę, ktoś tam ma coś innego. Po prostu OPISUJĘ TO, CO MAM..Możliwe, że jestem odosobniony, możliwe że nie..

Pewnie, rootexplorerem można wszystko, tylko...po co;)? Przytoczę Ci szybciutko opowieść o carze Piotrze I, zagorzałym maryniście.. Kiedyś, podobno, jakiś magik przez ponad godzinę (mamy wiek XVIII;) ) próbował przekonać go do inwestycji w jednoosobową, drewnianą łódź podwodną. Po wysłuchaniu car odrzekł :" Nu wot, skarzi Ty mienia..po ch..j eta?". Podobnie tu. Po co wycinać? Już pisałem i się powtórzę - Twój cyrk, ale..chcesz ten cyrk upublicznić. Licz się z tzw. opinią..A jeżeli nie - ok, jor czois;)

Romy o podobnej funkcjonalności potrzebują (dziś, w wersji EU) ok. 150MB. Bo resztę dokłądamy własnoręcznie.
Nikt Ci nie bronił doinstalowania tych 111gier i 30 aplikacji. Co się zmieści w RAM, reszta w SD. Tylko..." Nu wot, skarzi Ty mienia..po ch..j eta?"

Priwjet i wsjewo choroszewo:)
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

*

Offline barrfind2

• 380
tak tylko to jest rom full desire hd, a skoro twierdzisz że mój rom to kradzież czyjejś pracy to powodzenia. właśnie pozbawiłeś to forum wsparcia z mojej strony;)

a i unoszę się bo ciężko nad tym pracował i dopiero się uczę.

a jeżeli jesteś lepszy to zrób tyle romów co ja na omnie i900 oraz omnie i8000 a potem zacznij się bawić w andka a nie narzekasz jak stara babcia.

powodzenia ;) więcej tu nie zaglądam.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
barrfind2
nie żegnaj się z całym forum na podstawie zdania jednej osoby
czy jak kolega w klasie komuś dokuczy znaczy, że ma od razu szkołę zmieniać?

*

Offline barrfind2

• 380
racja, nerwowy jestem bo siedzę 18 h na dobę nad tym romem, puki co udało mi się chyba naprawić:

- pogodę
- lekko zmniejszyć wake up laga
- nie będzie tego monitu że proces system przestał działać.
- zmieniłem też boot logo bez czekania na potwierdzenie czy mogę od rafpigny mam nadzieje że się nie obrazi że zmieniam jego kernel bez jego zgody.
- wywaliłem task killera.
- naprawiłem błąd dźwięku blokady ekranu( z czasem się sam bardzo ściszał)
- poprawiłem też synchronizację nagrywanie wideo z dźwiękiem oraz zarywanie obrazu przy nagrywaniu przy 800x400
- przyśpieszyłem uruchamianie się sense bo restarcie systemu
- wszystko to będzie w barrDroid 1.0.3

szukam dalej wad do poprawienia.
mam nadzieje że pepe64 już nie powie że kradnę cudzą pracę, bo osobiście mnie to obraziło.(prawda jest taka że wzoruję się na innych kucharzach zagranicznych.Ale z kogoś trzeba brać przykład ?)

Sprawdzę jeszcze jak to działa i dodam update albo new roma.

ps. boże ty masz tyle wiadomości ile prawie na moim forum napisali wszyscy użytkownicy :P
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2011, 19:20:01 wysłana przez barrfind2 »

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
ps. boże ty masz tyle wiadomości ile prawie na moim forum napisali wszyscy użytkownicy :P
Widzisz, sam admin namawia Cię abyś został(w dodatku z taką ilością wiadomości :P ), nie zostawiaj nas :wink: pepe64, napewno nie chciał Cię urazić.

*

Offline Porthos0101

• *
  • 99
...
- wszystko to będzie w barrDroid 1.0.3
....

czekamy z niecierpliwością  :ok:
ROM: BarrDroid 1.0.8 clk
Radio: 2.15.50.14
Kernel: Rafpigna 1.9OC
Micro SD: A-Data 16GB Class 10

*

Offline barrfind2

• 380
posłuchałem was i kombinuję z romem w wersji ram, już prawię go kończę.Jest bardzo szybki i stabilny.po instalacji zostaje około 290 mb na aplikacje a dzięki imilka i jego nowej metodzie app2sd spokojnie to powinno wystarczyć.Jak się uda to romik wstawię jutro, chyba że jeszcze mi coś wyskoczy.

*

Offline grzegorz-ch

• **
  • 189
    • Strona domowa
czekam z niecierpliwością
Pozdrawiam Grzegorz Ch.
HTC HD2
ROM: Android BarrDroid 2.2.3 CLK stock Kernel: Rafpigna 2.0 testrelease
RADIO: 2.15.50.14

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3

edit:

.Wywalę też task killera choć to aplikacja która każdy powinien posiadać.

Można zapytać dlaczego? Sądziłem, że task killery więcej szkodzą niż pomagają
sgs III

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
dokładnie więcej szkody pożytków praktycznie brak

*

Offline Porthos0101

• *
  • 99
wersja BarrDroid 1.0.2 przypadła mi do gustu, tym bardziej v.1.0.3 zapowiada się wielce ciekawie...

A kto wie - może tak w niedalekiej przyszłości Gingerbread?  :wink:

*

Offline barrfind2

• 380
ok nowy rom życzę smacznego :P co do przyszłości jest w poście z romem :D może pomyślę o ginger i sense 3 lub 2.1 jak wyjdzie jakiś dobry port bo na razie nic nie ma dobrego i działającego ;)

*

Offline Porthos0101

• *
  • 99
super  :ok:

*

Offline szczecinianin

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC EVO 3D
Witam.
Mam pytanie do kucharza - czy jest możliwość byś ugotował ten rom na systemie 2.3... ?
Lubię słuchać muzyki w telefonie ale na systemie 2.2 jest to po prostu porażka.
Na systemie 2.3 można dograć DSPmenager i MusicFX dzięki którym muzyka brzmi wspaniale.
Pozdrawiam.

*

Offline xspojlerx

• 3788
Mam pytanie do kucharza - czy jest możliwość byś ugotował ten rom na systemie 2.3... ?
Pytanie o 2.3 było kilka postów wyżej.

A ja mam pytanie do naszych forumowych koneserów romów z Sense ;)
Jak się ma BarrDroid 1.0.3 do imilka's RAM Desire HD v2.0 pod względem szybkości?
Właśnie zarzuciłem ten rom imilki i w międzyczasie zassałem BarrDroida, więc jest następny w kolejce, jeżeli rom imilki się rozpadnie, a widzę że ma lżejszy Sense z Vivo, więc jak to jest z tą szybkością przyjaciele? :wink:

*

Offline szczecinianin

• **
  • 137
xspojlerx przepraszam ale nie widzę nic o systemie 2.3, może z przemęczenia :(
Jak możesz to napisz mi gdzie pisze o systemie 2.3.
Pozdrawiam.

*

Offline barrfind2

• 380
mam w planach ale nie szybko, teraz praca dom i trochę czasu dla siebie ;P a dspmManager działa chyba też na froyo 2.2.1 miałem go nawet dodać i raczej mi działał :P
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2011, 15:59:14 wysłana przez barrfind2 »

*

Offline szczecinianin

• **
  • 137
dspmManager działa chyba też na froyo 2.2.1 miałem go nawet dodać i raczej mi działał :P
Mam jedną wersje która działa na androidzie 2.2 ale działa tylko w skali +-6dB i podbicie basu  nie działa, gdzie na androidzie 2.3 działa w skali +-10dB

*

Offline barrfind2

• 380
a cha tego nie wiedziałem, widać nie bawiłem się nim aż tak dokładnie.Rom pewnie zrobię ale nie wiem kiedy może za tydzień a może za miesiąc.Pierwsze co chce zrobić na razie to ten sam rom w cLK puki co robię sobie pauzę bo już mam dość ;)

*

Offline grzegorz-ch

• **
  • 189
    • Strona domowa
Witam Pierwsze co zauważyłem to brak punktów dostępowych do wybrania w Ustawieniach sieci komórkowej.
Korzystam z sieci mBank Mobile. ROM stock.
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2011, 16:36:29 wysłana przez grzegorz-ch »
Pozdrawiam Grzegorz Ch.
HTC HD2

*

Offline barrfind2

• 380
może dopisek z którego romu korzystasz, ja na barr 2 też nie mam tych pkt. ale automatycznie wybiera mi mojego operatora mimo to pewnie pod operatorów nie obsługuje ?

no tak można dodać to ręcznie, nie mam listy polskich punktów dostępowych, dodał bym do romu ale nie wiem gdzie tego szukać.Ważne że gł sieci są wbite.

dobra plik w romie znalazłem z tymi punktami jest ich masa z zagranicy ale pl nie ma mimo że to rom wwe, jeżeli wiesz jaki rom to ma w standardzie powiedz to zapożyczę sobie ten plik od autora romu.
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2011, 16:40:20 wysłana przez barrfind2 »

*

Offline grzegorz-ch

• **
  • 189
    • Strona domowa
Używałem do tej pory imilka's Incredible Sense v1.1 oraz imilka's RAM Desire HD v2.0 i mogłem bez problemu wybrać punkty dostępu dla sieci mBankMobile
Pozdrawiam Grzegorz Ch.
HTC HD2

*

Offline xspojlerx

• 3788
Jak możesz to napisz mi gdzie pisze o systemie 2.3.
A kto wie - może tak w niedalekiej przyszłości Gingerbread?  :wink:
co do przyszłości jest w poście z romem :D może pomyślę o ginger i sense 3 lub 2.1 jak wyjdzie jakiś dobry port bo na razie nic nie ma dobrego i działającego ;)
:)

Edit:
Używałem do tej pory imilka's Incredible Sense v1.1 oraz imilka's RAM Desire HD v2.0
A mógłbyś wyrazić opinię odnośnie mojego pytania o porównanie szybkości na romie imilka's RAM Desire HD i BarrDroid?
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2011, 16:53:21 wysłana przez xspojlerx »

*

Offline grzegorz-ch

• **
  • 189
    • Strona domowa
dobra plik w romie znalazłem z tymi punktami jest ich masa z zagranicy ale pl nie ma mimo że to rom wwe, jeżeli wiesz jaki rom to ma w standardzie powiedz to zapożyczę sobie ten plik od autora romu.
Napisz może jaki to plik, to sobie go skopiuję z romu imilki, albo podeślij go jak możesz.

Po za tym, po kilkunastominutowym teście ROM ładnie się zapowiada :)
Pozdrawiam Grzegorz Ch.
HTC HD2

*

Offline barrfind2

• 380
ok zdaje się że to są aż 3 pliki, musiał byś chyba przez cwm upa zrobić

jedna aplikacja siedzi w folderze app i nazywa się stk.apk

i dwa kolejne pliki to

system/etc/apns-config.xml
system/etc/hosts

na pewno to siedzi gdzieś tu :P sprawdź i daj mi znać to zapodam to do nowego roma i dam patcha.

masz rację imilka wpakował do swojego romu ponad 1300 dodatkowych apn, nie zauważyłem tego bo też bym ich szukał wcześniej ;)
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2011, 17:03:19 wysłana przez barrfind2 »

*

Offline grzegorz-ch

• **
  • 189
    • Strona domowa
jedna aplikacja siedzi w folderze app i nazywa się stk.apk
i dwa kolejne pliki to
system/etc/apns-config.xml
system/etc/hosts
te pliki w Twoim ROMie są takie same jak u imilki.
Przeglądając zawartość pliku
system/etc/apns-config.xmlwidzę, że znajduje się w nim konfiguracja dla mBankMobile.
Nie wiem wiec dlaczego APNy nie są wyświetlane w ustawieniach.

Na ROMach imilki miałem do wyboru wszystkie APNy dostępne w sieci Plus (Plus, Simplus, mBankMobile, Cerfurre, itp), a tutaj pusta lista.

Wklepałem ręcznie APNy, do internetu i do MMS. Internet działa, MMSów nie można wysłać. Na razie wracam do ROMu imilki zobaczyć jak to jest tam skonfigurowane i czy w ogóle dziłają MMS (może jakieś problemy operatora).

Wgrałem ROM imilki programem APN Backup & Restore zrobiłem kopię APNów, potem wgrałem ROM BarrDroid 1.0.3 i tym samym programem przywróciłem APNy.  Działa :)

Połączone: Maj 30, 2011, 23:39:45
A mógłbyś wyrazić opinię odnośnie mojego pytania o porównanie szybkości na romie imilka's RAM Desire HD i BarrDroid?
Na te kilka godzin, to mogę stwierdzić, że ROM pracuje szybko. Jakiejś szczególnej różnicy w szybkości między ROMem imilki a BarrDroid nie widać. Na razie zostaję przy BarrDroid. Myślę, że ROM będzie częściej uaktualniany niż ROMy imilki (chodzi o HD2 Incredible S (Vivo) Port i imilka's RAM Desire HD).

Połączone: Maj 30, 2011, 23:44:03
co byś chciał zmienić i co ci się nie podoba kieruj do mnie na maila.
Chcecie np ikonki stockowe czy coś też pisać,
A jakim przywrócić normalny rozmiar czcionki. W niektórych miejscach, mam wrażenie, że jest za duża.
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2011, 23:44:03 wysłana przez grzegorz-ch »
Pozdrawiam Grzegorz Ch.
HTC HD2

*

Offline barrfind2

• 380
właśnie na upa leci rom w wersji barrdroid 1.0.4
change log
-Zmniejszone czcionki na standardowe Desire HD
-Optymalizacja wszystkich plików png/jpg w plikach apk
-Dodane wszystkie APNy polskich sieci (ponad 1300 nowych APNów)
-Wywalone trochę zbędnych plików
-Zmniejszony rozmiar romu i mam nadzieje jeszcze większa płynność
-Można wgrywać na poprzedni rom bez robienia wipe

więc za jakąś godzinkę będzie, życzę smacznego.

*

Offline xspojlerx

• 3788
-Zmniejszony rozmiar romu i mam nadzieje jeszcze większa płynność
A partycja nadal 400 mb, czy zmieści się na mniejszej?

*

Offline barrfind2

• 380
w opisie romu jest napisane jaka ma być partycja xd
misc ya 1M
recovery rrecov|ro|nospr filesize recovery-raw.img
boot yboot|ro 5M
system ya 130M
cache ya 5M
userdata ya|asize|hr allsize