problem z rejestracją map

• 4 Odpowiedzi
  • 2650 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 29, 2006, 00:50:57 »
Wgrałem AutoMape i mapki ale mam "niby" zły kod licencji i nie moge ich zarejestrować...:( Czy ktoś wie czemu tak się moze dziać? A tak w ogole to jak powinien wygląć ten numer licencji i gdzie moge go znaleść?!  :(

*

Offline dabek0312

• **
  • 213
  • Sprzęt: HTC Touch PRO
Re: problem z rejestracją map
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 29, 2006, 09:19:39 »
Cytat: "radziej"
Wgrałem AutoMape i mapki ale mam "niby" zły kod licencji i nie moge ich zarejestrować...:( Czy ktoś wie czemu tak się moze dziać? A tak w ogole to jak powinien wygląć ten numer licencji i gdzie moge go znaleść?!  :(

Numer licencji masz podany na karcie licencyjnej dołączonej do pudełka z płytą instalacyjną. Jeśli masz problem z licencją zgłoś to do supportu Automapy. Na pewno pomogą Ci.

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 29, 2006, 10:36:58 »
Nie dostałem żadnej karty licencyjnej...Moze przez to że kupiłem mio p550 na allegro? Jest tylko jakiś numer na okładce płyty : X11-21999. Czy to moze byc ten numer? Ale ten numer juz wpisywałem i nic. Nie da się go jakoś inaczej znaleźć np. w ustawieniach mio?

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 29, 2006, 11:04:56 »
Najłatwiej będzie chyba odezwać się do gościa od którego kupiłeś i spytać o numer licencji i rodzaj map na jakie jest wykupiona (może akurat ta którą posiadasz była kupiona tylko na określone miasta, a nie np XL)
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Jinks

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 29, 2006, 11:13:32 »
Moze przez to że kupiłem mio p550 na allegro?

Całkiem możliwe. Całkiem możliwe też,że jest to wersja oryginalna inaczej. Jeżeli masz oryginalną okładkę z płytą znaczy,że legal. W takim wypadku sprzedający powinien dołączyć kartę z numerem licencji,chyba,że jest sklerotykiem i zapomniał.
Tak powinna wyglądać twoja przesyłka,jeżeli Automapa jest oryginalna.

Obok płyty oparty o ścianę jest dokument w którym znajduje sie numer licencji.
Oczywiście w trakcie użytkowania różnie sie może zdarzyć. Jeśli facet zgubił dokument,ale zapisał gdzieś numer to powinien był ci go podać,choćby na kartce wyrwanej z zeszytu. Nie będę wyrokował,jak jest w tym przypadku,bo nie widziałem ani aukcji,ani przesyłki. Możliwości są jednak tylko dwie: masz oryginał i po prostu pecha,albo masz pirata i trudno się mówi. W pierwszym przypadku powiedz mu,żeby ci numer dosłał. A w drugim,to obawiam się,że nikt ci nie będzie na tym forum w stanie pomóc.