Witam,
Niedawno postanowiłem sobie polepszyć i przenieść Automapę z telefonu na PNA (WIN CE 4.2).
Żeby zainstalować na nowym urządzeniu musiałem poprosić o uwolnienie licencji ze starego - support AM uporał się z tym zadaniem szybko.
Po uwolnieniu licencji miałem następujący problem - próba aktualizacji starej wersji AM do 5.5 - zakończyła się poprawnie , lecz po uruchomieniu Automapa mówiła że mam uszkodzone mapy ....
Zdesperowany postanowiłem zainstalować wszystko od zera - instalacja się udała ... lecz dowiedziałem się że moja licencja jest używana na innym urządzeniu ?! (oczywiście cały czas używałem tego samego .. )
Na moją kolejną prośbę Support drugi raz odblokował mi licencje (tym razem musiałem się więcej tłumaczyć...) - czyli mogę powtórzyć instalację..
Moje pytanie - na co muszę zwrócić uwagę przy następnej próbie przypisywania licencji do urządzenia ?
Co takiego jest brane pod uwagę do generowania ID urządzenia ? ...
Chcę przypisać AM do urządzenia a nie do karty...
Aż boję się pomyśleć co będzie jak się nie uda tym razem....
BTW:
Swoją drogą trochę mnie to irytuje bo mam wrażenie że piraci mają trochę łatwiej....
Czy nie lepiej było by generować unikalne numery seryjne ? - użytkownikom było by trochę łatwiej...