Mam AM Europa od wersji 4.5 (wcześniej Polska), jakis czas temu zrobiłem upgrade do 5.0.7. Wszystko poszło gładko, łącznie z uaktualnieniem mapy, którą miałem wgraną (nie całość, tylko Polska plus okolice). Nie pamiętam już na 100%, ale chyba przy tym upgrade tej uaktualnionej mapy nie musiałem rejestrować. Wczoraj postanowiłem wgrać sobie inny kawałek. Puściłem instalatora, wybrałem fragment mapy, wyciął, przekopiował, zapytał o licencję itp., wpisałem, nic - męczył się pisząc "wydobywanie numeru identyfikacyjnego urządzenia", co mniej więcej pół minuty coś mrygało, wreszcie po ok. 3 minutach wypisał błąd, że nie może tego numeru wydobyć. Próbowałem rejestrować i na karcie SD i na urządzeniu, bez różnicy. Myślałem, że bez supportu się nie obędzie, ale puściłem AM na iPAQu i spróbowałem zmienić mapę na tę nowo wgraną - napisał, że czegoś tam brakuje i czy chcę zarejestrować. Potwierdziłem, wpisałem dane, zaznaczyłem "na urządzeniu" i ... poszło. Zarejestrował bez problemu. Potem zrobiłem jeszcze jedną nową mapę, powtórzyło się dokładnie to samo - na laptopie instalator nie rejestruje, na iPAQu, przy wyborze mapy - bez problemu. Nigdy wcześniej nie miałem żadnych kłopotów z rejestracją, licencjami itp.
Jedyna rzecz trochę nietypowa, jaką zrobiłem od upgrade'u do wczoraj, to było zarchiwizowanie całej zawartość karty SD, sformatowanie jej i wgranie całości z powrotem, co zresztą przeszło gładko.
Ktoś ma pomysł, dlaczego rejestracja przestała działać na laptopie? I czy można coś na to poradzić?
pozdrowienia, Michał