Witam,
zainstalowałem AM4 EU na czystą, bardziej pojemną kartę. No i chciałem zainstalowac i potem zarejestrować AM3.9. I tutaj (przykra) niespodzianka - nie da się, bo nie mam już licencji na tę wersję. A AM4 jak nawiguje - sami wiecie.
Ale - moim skromnym zdaniem - dopłacając do upgrade na 4.0 EU nie powinienem tracić możliwości zarejestrowania i używania poprzedniej wersji. Przecież - jako zarejestrowany użytkownik, który kupił 3.9 i przez kilka lat płacił subskrypcję - nie mogę tracić licencji.
Każdy znany mi program można zaktualizować do nowszej wersji, jak wyjdzie, ale to nie znaczy, że tracę prawo / licencję na używanie starego. Mam tez MS Office - wersja 2003, za jaką tam niewielką kwotę kupiłem licencję na office 2007 - mogę używać obu wersji i nie tracę do tego prawa.
Coś mi się wydaje, że tak nie można, tym bardziej, że nie było żadnej informacji na ten temat, pracownik infolinii nawet o tym nie wspomniał, jak udało mi się dodzwonić.
To nie jest żaden prezent, że kupuje wersje EU taniej niz cena pełnego programu - to jest cena dla użytkowników, którzy już zapłacili za program i teraz maja prawo kupic nowszą wersję.
Co o tym sądzicie?
pozdrawiam.
Lukasz