Postanowiłem nie być betatesterem jak większość użytkowników nowej AM4 tylko pozostaję póki co przy AM 3.9.7 + mapy "W".
Jak dla mnie liczy się jednak skuteczność nawigacji a 4-ka póki co jest pod tym kątem zdecydowanie gorsza od 3-ki z uwagi na walnięty algorytm wytyczania tras.
I w tym miejscu pojawia się problem;
W marcu przedłużyłem licencję aby mieć "updejty" nowych map i softu, które dotychczas były średnio co kwartał i był to spory plus Automapy.
W związku z pojawieniem sie wersji 4 ustały updejty dla wersji 3.9.7 co dla mnie oznacza zatrzymanie się rozwoju tego niezłego dotychczas programu.
Wniosek końcowy jest taki że jak dla mnie pojawienie się niedorobionej 4-ki oznacza krok wstecz tej firmy. I zupełnie niepotrzebnie opłacałem nową licencję bo 3-ka nie była aktualizowana od grudnia ub. roku i zapewne już nie będzie

Wg mnie AM powinna była wypuścić 4-kę z uwagi na "parcie na stolec" u wielu dotychczasowych użytkowników (pamietacie jeszcze te żale w stylu "kiedy będzie AM 4.0

") ale jako oficjalną wersję testową - do pobrania dla każdego jak to jest obecnie z jednoczesnym supportowaniem wersji 3.9 do czasu gdy 4-ka dorówna jakością poprzedniej wersji.
Ma ktoś podobne odczucia?