Tak, możesz używać nawet z całą drużyną piłkarską - warunek: nie jednocześnie, bo po przypisaniu do karty SD - kartę przekładasz do innego urządzenia (zgodnego sprzętowo z pierwszym) i używasz.
Jeśli po wymianie serwisowej otrzymasz nowy model (ewentualnie z wymienioną płytą itp.) to serwis odblokowuje licencję (o ile była przypisana do poprzedniego PDA, a nie do karty) i możesz zarejestrować na następnym. Żeby było jasne - AM będzie zarejestrowana tylko na to urządzenie, nawet jeśli odzyskasz jakimś cudem poprzedni PDA, to już nie zaktualizujesz map na niego. To tak dla wyjaśnienia, gdybyś chciał zarejestrować na jednym, zadzwonić, stwierdzić, że Ci wymienili PDA, po odblokowaniu licencji zarejestrować na drugi.
A na ostatnie pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Wszystkie będą subiektywne. Zwłaszcza dla kilkuletniego użytkownika AM jak ja. Jednak jak dla mnie, AM póki co jest najlepszą nawigacją (mapy i program, choć z tym już różnie...) dostępną w naszym kraju. Gdybym miał wybierać pomiędzy np. Automapą a Autopilotem, to zdecydowanie Automapa (testowałem i jedno i drugie), pomimo znacznie niższej ceny tego drugiego. (Rozumiem, że chodzi Ci o nawigację na Polskę.)