Od wczoraj mam pozyczonego od znajomego Acera N30 w celu wrzucenia mu angielskiego menu no i ogolnie dopieszczenia go w calosci

Upgrade z niemieckiego przeszedl pozytywnie i w miare szybko. Rom ktory wgralem to 1.00.08 choc na stronach Acera jest 1.00.17, niewazne.
Wgralem oczywiscie tez spolszczenie calego systemu ktore jest za darmo dostepne rowniez na stronie Acera. Wszystko smiga super, wydaje sie byc szybki a nawet momentami szybszy niz moj osobisty Loox 720 - czy to mozliwe ?

Poruszanie sie po menu w Acerze odbywa sie jakby plynniej, szybciej i przyjemniej. Touchscreen reaguje dokladniej i rowniez szybciej niz w moim Looxie
Zauwazulem pare "WAD" Acera, a mianowicie:
- brak konkretncyh klawiszy gora, dol, lewo, prawo przydatncyh glownie podczas grania
- BARDZO CICHY GLOSNIK !!!! Przy wlacoznym radiu w samochodzie a np jeszcze zalaczonej dmuchawie ledwo co slychac komunikaty glosowe z Automapy

Glosnosc mam ustawiona oczywiscie na DUZA i max volume w samym pockecie

Mimo to w porownaniu z Looxem jest bardzo cichy

Dla mnie duzy minus.
- przelacznik Hard resetu - tragedia - co za debil to wymyslil ?

- brak szybkiego dostepu do baterii ( a co w razie szybkiej wymiany na nowa ?? )
- Blutooth slbszy niz w Looxie - chodzi mi o odleglosc - jak moj Holux GPS Slim 236 z Looxem widza sie z 20 m to tutaj 7-8 metrow i niestety Acer traci lacznosc

- bardzo wolny zapis na karte SD w porownaniu z zapisem na karte CF w moim Looxie 720. Dla przykladu: Instalacja mapy Polski trwala okolo 25 min

Tragedia

Karta to SD Kngston 512
- to chyba tyle narazie - jak sobie cos wiecej przypomne to dam znac
a teraz moze ZALETY Acera N30:
- bardzo szybki w porownaniu z moim Looxem 720 mimo ze procek ma wolniejszy - jak to wytlumaczyc

?
- bardzo dokladny i precyzyjny Touchscreen - wg mnie uzytkuje sie go lepiej niz w Looxie

- bardzo szybkie ladowanie i uruchamianie aplikacji ( rowniez tych z karty ) rowniez szybciej niz na Looxie, skad takie zauwazalne roznice ? A samo instalowanie na karte Acera odbywa sie straaaasznie dlugo

Dziwne to.
- bardzo lekki, zgrabny i dobrze lezy w dloni
Co do baterii nie wiem ile wytrzyma bo go jeden raz dopiero zaladowalem

Damz nac wkrotce
Wspolpraca z Holuxem GS236 bez najmniejszych problemow.
Sama Automapa znowu chodzi szybciej niz na Looxie - dlaczego

?
Przesuwanie poszczegonych czesci mapy teoretycznie odbywa sie w mgnieniu oka a na Looxie gdy przesuwam doslownie na ulamek sekundy mam klepsydre ( ikona oczekiwania

- znowu Acer szybszy niz moj Loox 720 ?

Zaczynam sie wkurzac

heheheh
No i chyab tyle moich jednodniowych spostrzezen
Ja swojego Looxa mimo to bardzo lubie i nie zamienilbym na nic innego...chyba

P.S
Jak ktos ma dostep do rysikow do Acera N30 to bym poprosil o ceny i namiar oraz do Looxa 720 rowniez - gdzie wymieniaja takowe za free ?

Oba mi sie zlamaly - moja wina moja bardzo wielka wina

NAPRAWDE

To Tyle
Jak cos sobie przypomne to napisze
Dobranoc