Wady i zalety N30 w porownaniu z Looxem 720....

• 3 Odpowiedzi
  • 1106 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline BoNt3k

• 340
  • Sprzęt: iPHONE 3GS, iPHONE 4, NOKIA N8
« dnia: Sierpień 10, 2005, 21:58:17 »
Od wczoraj mam pozyczonego od znajomego Acera N30 w celu wrzucenia mu angielskiego menu no i ogolnie dopieszczenia go w calosci :)

Upgrade z niemieckiego przeszedl pozytywnie i w miare szybko. Rom ktory wgralem to 1.00.08 choc na stronach Acera jest 1.00.17, niewazne.
Wgralem oczywiscie tez spolszczenie calego systemu ktore jest za darmo dostepne rowniez na stronie Acera. Wszystko smiga super, wydaje sie byc szybki a nawet momentami szybszy niz moj osobisty Loox 720 - czy to mozliwe ? :) Poruszanie sie po menu w Acerze odbywa sie jakby plynniej, szybciej i przyjemniej. Touchscreen reaguje dokladniej i rowniez szybciej niz w moim Looxie :(

Zauwazulem pare "WAD" Acera, a mianowicie:

- brak konkretncyh klawiszy gora, dol, lewo, prawo przydatncyh glownie podczas grania :)
- BARDZO CICHY GLOSNIK !!!! Przy wlacoznym radiu w samochodzie a np jeszcze zalaczonej dmuchawie ledwo co slychac komunikaty glosowe z Automapy :( Glosnosc mam ustawiona oczywiscie na DUZA i max volume w samym pockecie :( Mimo to w porownaniu z Looxem jest bardzo cichy :( Dla mnie duzy minus.
- przelacznik Hard resetu - tragedia - co za debil to wymyslil ? :)
- brak szybkiego dostepu do baterii ( a co w razie szybkiej wymiany na nowa ?? )
- Blutooth slbszy niz w Looxie - chodzi mi o odleglosc - jak moj Holux GPS Slim 236 z Looxem widza sie z 20 m to tutaj 7-8 metrow i niestety Acer traci lacznosc :(
- bardzo wolny zapis na karte SD w porownaniu z zapisem na karte CF w moim Looxie 720. Dla przykladu: Instalacja mapy Polski trwala okolo 25 min :( Tragedia :( Karta to SD Kngston 512
- to chyba tyle narazie - jak sobie cos wiecej przypomne to dam znac

a teraz moze ZALETY Acera N30:

- bardzo szybki w porownaniu z moim Looxem 720 mimo ze procek ma wolniejszy - jak to wytlumaczyc ????
- bardzo dokladny i precyzyjny Touchscreen - wg mnie uzytkuje sie go lepiej niz w Looxie :)
- bardzo szybkie ladowanie i uruchamianie aplikacji ( rowniez tych z karty ) rowniez szybciej niz na Looxie, skad takie zauwazalne roznice ? A samo instalowanie na karte Acera odbywa sie straaaasznie dlugo :( Dziwne to.
- bardzo lekki, zgrabny i dobrze lezy w dloni

Co do baterii nie wiem ile wytrzyma bo go jeden raz dopiero zaladowalem :) Damz nac wkrotce

Wspolpraca z Holuxem GS236 bez najmniejszych problemow.
Sama Automapa znowu chodzi szybciej niz na Looxie - dlaczego ????
Przesuwanie poszczegonych czesci mapy teoretycznie odbywa sie w mgnieniu oka a na Looxie gdy przesuwam doslownie na ulamek sekundy mam klepsydre ( ikona oczekiwania :) - znowu Acer szybszy niz moj Loox 720 ? :) Zaczynam sie wkurzac :) heheheh

No i chyab tyle moich jednodniowych spostrzezen

Ja swojego Looxa mimo to bardzo lubie i nie zamienilbym na nic innego...chyba :)

P.S
Jak ktos ma dostep do rysikow do Acera N30 to bym poprosil o ceny i namiar oraz do Looxa 720 rowniez - gdzie wymieniaja takowe za free ? :)
Oba mi sie zlamaly - moja wina moja bardzo wielka wina :)
NAPRAWDE :)

To Tyle

Jak cos sobie przypomne to napisze

Dobranoc

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 11, 2005, 05:51:28 »
To ze Acer dziala szybciej... to jest kwestia ekranu QVGA. Ekran VGA LOOXa ma znacznie wieksze wymagania co do mocy obliczeniowej, dlatego czasem ma sie wrazenie wrecz rysowania ekranu po jego odswiezeniu - np. ekranu Today. Po prostu by LOOX chodzil tak jak Acer musialby miec procek 624MHz lub nawet lepszy.

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 11, 2005, 09:21:12 »
No i nie wiem czy to nie kwestia tego, ze Acer jest swiezo po hard resecie (czytaj nie zasmiecony) a pewnie na Looxie masz juz troche softu :)

*

Offline BoNt3k

• 340
  • Sprzęt: iPHONE 3GS, iPHONE 4, NOKIA N8
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 11, 2005, 11:48:02 »
no ale Acer jzu zostal zasypany mnostwem softu i tez chodzi szybciej - a chyba wlasnie ekran VGA ma tu najwieksze znaczenie w Looxie i dlatrego dluzej wszystko rysuje i doswieza.

Pozdrawiam