Szalejący Activesync

• 7 Odpowiedzi
  • 1241 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Szalejący Activesync
« dnia: Lipiec 13, 2006, 21:02:44 »
Witam. Mam problem. Gdy PDA jest podłączony i zsynchronizowany i wszystko wygląda OK po jakimś czasie połączenie jest przerywane. PDA pokozauje stan połączenia jako rozłączony, activesync też. Ponowne połaczenie przez activesync nie działa (nie znaleziono urządzenia) muszę wyjąć kabel z PDA i włożyć go na nowo. Winows nie wyświetla komunikatu o błędzie. Automapa pisze że połaćzenie zostało przerwane a destinator PN: Nawiązane połączenie zostało przerwane przez oprogramowanie w komputerze/hoście. Problem strasznie uciążliwy bo instalowanie czegokolwiek to masakra! PDA i kabel jest OK bo na innych kompach chodzi dobrze. Próbowałem activesynców w wersja: 3.8, 4.0, 4.2 i 4.3. Ciągle to samo! System: laptop XP PDA: Windows mobile 2003SE. Sprzęt: Acer Aspire 5024 WLMI i Acer n35.
Nie mam pojęcia co się dzieje więc prosze o pomoc.

Szalejący Activesync
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 13, 2006, 23:32:58 »
Ja mam to samo jak przezucam duze pliki

Szalejący Activesync
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 14, 2006, 00:13:44 »
no to jest nas dwóch:]
Odkryłem że podczerwień chodzi dobrze tzn. nie zrywa połączenia ale... 340 mb map instaluje się już 6 godzin a końca nie widać...

Szalejący Activesync
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 14, 2006, 01:17:32 »
Jeżeli chodzi o wgrywanie dużych plików polecam czytnik do karty pamięci. Szybkość nieporównywalnie większa niż przez kabel USB i ActiveSync

Szalejący Activesync
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 14, 2006, 14:16:05 »
Ja też polecam czytnik kart ale niektóre programy potrzebują activesynca żeby się zainstalwoać! Rodzima automapa każe instalować program przez kabel ale mapy można wgrać przez czytnik. W przypadku destinatora wszystko musi iść przez destinator console. Dodam że na obu komputerach próbowałem wersji 3.7 i na jednej bez problemów i a nalaptopie kicha!!
POMOCY:]

Szalejący Activesync
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 31, 2006, 16:26:04 »
No wlasnie ale czy jest ktos madry ko to przeskoczyl blad jest prawdopodobnie uktyty w szczegolach a mianowicie gdzies w bibliotekach na stacjonarnym kompie (WinXP)mam wersie 4.1 i samoistnie zrywa polaczenie natomiast na starym laptopczynie (Win98) wersie 3.8 i jest ok gdzies jest blad tylko  gdzie ?

*

Offline Sony

• *
  • 88
  • Sprzęt: HTC Touch HD, Gigabyte M912M, HP SLATE 2
Szalejący Activesync
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 01, 2006, 07:44:43 »
A ja mam inny problem :

ActiveSync 4.1 jak i 4.2 - PC WIN XP Proff. Działa doskonale po za jednym : nie mogę otwożyć okna ActiveSync'a. Jest na pasku, działa ale się nie otwiera. :wkurzony: Odinstalowanie i ponowny install nie pomógł.

Szalejący Activesync
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 01, 2006, 19:03:21 »
Zwęszyłem jeszcze coś. Menadżer urządzeń wyświetla informację że "nie można uruchomić urządzenie-code10" Nie znalazłem zadnych informacji o błędzie. Zastanawiam się jeszcze nad jednym... Czy macie kable które ładują PDA? Ja nie miałem tego problem z oryginalnym kablem ale po wymianie się pojawił. Oryginalny jest trupem więc nie mogę sprawdzić czy ma to jakiś związek...