Problem z activesync

• 5 Odpowiedzi
  • 1214 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline macgar

• 24
  • Sprzęt: LG SWIFT 3D (p920)
Problem z activesync
« dnia: Lipiec 20, 2005, 08:06:51 »
Witam. Mam problem chyba z programem activesync 3.8 pod Windowsem 98SE, chodzi o to, że gdy podłączam mojego palmtopa Acer n10 do kabla USB, i włączam program activesync to on na okrgągło przeszukuje gniazda komputera, wykrywa USB, że jest dostępne, ale nic dalej, nie potrafi nawiązać połączenia z palmtopem. Zainstalowałem sterownik do USB do tej płyty (Asrock K7S8X) i dalej to samo. Wcześniej się wieszał jak podłączałęm do tej płyty palmtopa, ale zaktualizowałem BIOS i już sie nie wiesza. Tylko że activesync nie potrafi nawiązać połączenia i nie mam pojęcia co dalej robić. Zaznaczam, że na innym komputerze z XP chodzi wszystko idealnie. Dziękuje za jakie kolwiek rady.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Problem z activesync
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 20, 2005, 16:57:21 »
Probowales podlaczyc PDA do innego gniazda w tym samym kompurzete? Pewnie sa minimum dwa.

*

Offline macgar

• 24
Problem z activesync
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 20, 2005, 19:53:47 »
Tak próbowałem, ale nic nie daje.

*

Offline lipciopda

• 6801
Problem z activesync
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 20, 2005, 19:59:56 »
mozesz sprobowac podlaczyc jakis aktywny HUB USB (z wlasnym zasilaniem) - Asrock to taka gorsza wersja Asusa (dla biedniejszego konsumenta) - nie sa to rewelacyjne plyty i prawdopodobnie wina lezy po jej stronie (za niskie napiecie na gniazdach USB)

*

Offline macgar

• 24
Problem z activesync
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 20, 2005, 23:48:22 »
no być może, ale gdy podłączam do tego samego gniazda USB na tym samym kabelku (USB---miniUSB) aparat cyfrowy, to windows spokojnie go wykrywa, kąbinuje z tym PDA i nic mi nie wychodzi :(

*

Offline macgar

• 24
Problem z activesync
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 23, 2005, 09:18:43 »
Widze, że nikt nie jest w stanie mi doradzić. Szkoda.