Potrzebna pomoc

• 2 Odpowiedzi
  • 856 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Potrzebna pomoc
« dnia: Sierpień 23, 2006, 10:05:00 »
Dosyć długo mnie nie było na forum - sprzęcik przeżył sporo po naprawie w BLASC'u. Ostatnio zflashowałem ROM. Wszystko niby OK, ale przy opcji kopii zapasowej (archiwizacja) nie ma opcji przywróć  :S Na razie nie niepokoi mnie to zbytnio, ale nie daj boże coś padnie a cały PIM szlag trafi  :(
Czy ktoś ma ten sam problem z nowym ROM'em? (mam do tego standardowo użytkowe programy - TCPMP, total commander, pocket rar, GSPlayer, All Mobile Mines).

I jeszcze jedno: potrzebuję optymalnych ustawień do Pocket Divx Encoder dla Acera N311 - może już ktoś doszedł do optymalnych ustawień konwersji filmów? Nie musiałbym dalej grzebać... (większość filmów albo konwertuje mi się do słabiutkiej jakości albo strasznie się tnie... szukam jakiegoś złotego środka dla N311 oczywiście).

Z góry dziękuję :)

*

Offline PawelP7

• 1204
  • Sprzęt: Samsung Galaxy , Asus Transformer TF101
Potrzebna pomoc
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 23, 2006, 12:41:37 »
Przywracasz backup poprzez kliknięcie na plik. W Pocket Divx Enconder najlepiej wybierz najwyższą jakość obrazu (20) w rozdzielczości 320x240.
Były: Nec e228, Nec Mobile Pro 780, Acer n311, HTC Wizard, HTC Universal, Toshiba g900, HP rz1710, Nokia E51, Palm Treo 750v, Palm Centro, OQO 01+, Motorola v8, Nokia E90, HTC Alpine, HTC HD, Toshiba g910, HTC Desire, HTC HD 2,

Potrzebna pomoc
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 23, 2006, 12:44:21 »
właśnie nie da się :( twierdzi, że to rozszerzenie nie jest z niczym skojarzone pomimo iż 5 minut wczesniej utworzyłem ten plik (archiwum PIM). Zaleca otwarcie tego pliku już będąc w programie. Dlatego pytam, bo mimo doświadczenia z systemami windows mam problem z taką głupotką.

Pocket Divx Encoder - tak też uczynię :)