pomocy moj acer n35 ...masakra

• 2 Odpowiedzi
  • 1351 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 01, 2005, 09:14:21 »
bylo tak :
super hiper turbo extra opatentowane zlacze acera n35 ....podpinam wtyczke zeby go zaladowac i zsynchronizowac i slysze takie male "chrup"
acer sie laduje ale rano zagladam i widze ze zlacze krawedziowe ktore jest w zrodku jest krzywe. Bardzo delikatnie zeby  saldu nie bylo rozbieram acera i oczocm nie wierze...... zlacze kraweziowe do ktorego przylacza sie wtyczke jest przylutowane na kilkudziesieciu wychodzacychz niego drucikach (sciezakch ? nie wiem jak to sie nazywa) i wiekszosc z nich po prostu sie oderwala od plyty !!!. nie ze polamala czy cos innego po prostu oderwane 3/4 tych zlaczy. szok!!! przeciez to nie tak mialo byc....przeciez to opatentowane zlacze acera!!!cud technologii i w ogole cos co mialo powalic konkurencje na kolana. Ja tego nierozumie jak prz y normalnym uzytkowaniu moglo sie cos takiego stac? zeby oderwac 3/4 z kilkudziesieciu zlaczy w gniezdzie? przeciez to trzeba sily a w ogole to mi sie wydaje ze slabszym miejscem jest plyta sama w sobie a nie zlacza. i teraz prosb kilka:
1. czy komus sie tez takstalo i jak sobie poradzil?
2. czy w ogole mozna sobie z tymporadzic?
3. czy serwis mozna sciagac za to bo w koncu to uszkodzenie mechaniczne i moga sie wypiac
4 w ogole co byscie poradzili

ogolnie rozpacz......szloooooooooooooch
 a mialo byc tak pieknie ...o zesz k...........
a za acera muse jeszcze zaplacic 12 rat!!!

pozdr
zrozpaczony
muchabz

« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 01, 2005, 09:35:28 »
Cytat: salmopol
3. czy serwis mozna sciagac za to bo w koncu to uszkodzenie mechaniczne i moga sie wypiac
Jezeli jest tak jak piszesz, to nie tylko mozna, ale nawet nalezy dac do serwisu PDA. Serwis musi to naprawic, jesli to faktycznie wada konstrukcyjna.
Radzilbym Ci jednak napisac ekspertyze, lub po prostu dokladnie opisac co i jak sie stalo. Takie pismo zmusza serwis do dokladniejszych ogledzin oraz odpowiedzi - rowniez na pismie.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 01, 2005, 09:59:11 »
Wg mnie po OTWARCIU obudowy tracisz gwarancje, a ekspertyza świadczy o tym w 100%.
A co do wad konstrukcyjnych to opiszę pewną sytuację z HP4150: kabel synchro i ładowarka z ORGINALNYMI wtyczkami HP - wszystko działa OK, kabel synchro-ładowanie i ładowarka z Allegro -brak synchronizacji i ładowania (na drugim oba zestawy działają bez zarzutu) Zatem jedynie firmowe akcesoria dają prawie 100% pewności. I jeszcze z innej beczki Kumpel zadał mi kiedyś pytanie jak do 3850 wsadzać wtyczkę do GPSa bo potrafił ją WEPCHNĄĆ na dwa sposoby. Na szczęście nie połamał złączki
PS
Nie znam n35 i nie widziałem akcji salmopola zatem nie komentuję tej sytuacji ale to pierwszy komentarz dotyczący złej jakości złącza na pdaclub