Nowe Acery seria n300

• 1305 Odpowiedzi
  • 134424 Wyświetleń

*

Offline mystic

• **
  • 111
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #900 dnia: Marzec 07, 2006, 15:15:17 »
Cytat: "dzikow"
To nie sa jakieś głębokie rysy, tylko pozostały ślady po przesuwaniu rysika.

No to albo kupiłeś jakąś podróbkę albo nakleiłeś nie to, co trzeba lub na odwrót. Z tego, co zauważyłem, materiał, z którego jest wykonana moja folia, jest bardzo elastyczny, także nie pozostają na nim żadne ślady przesuwania rysika. Chyba, że zaora się je przysłowiowym gwoździem :)

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #901 dnia: Marzec 07, 2006, 15:48:47 »
Cytat: "dzikow"
Naklejałem zgodnie z instukcją, ale teraz mam coraz więcej wątpliwości :cry:
I nie wydaje mi się żebym jakoś szczególnie mocno naciskał przy pisaniu.

Powiem tak- na rocznej folii sa juz widocze slady, nie przeszkadzaja przy pisaniu ale czuc pod rysikiem 'koleiny'.
Na tygodniowej (uzywana przecietnie) nie widac sladow nawet pod swiatlo- jest jak nowa.
Jesli kupowales ze sprawdzonego zrodla (ja bralem raz bezposrednio z Brando i 2x przez allegro) to chyba zostaje kwestia montazu.
IMO bez naprawde energicznego pisania po folii nie da sie jej porysowac w kilka/kilkanascie dni.

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #902 dnia: Marzec 07, 2006, 16:01:51 »
Źródło było pewne i opakowanie na oko oryginalne. To pewnie moje szczęście i jak zwykle cos spie.. zepsułem.

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #903 dnia: Marzec 08, 2006, 11:21:14 »
Lubie ryzyko a nic nie jest tak ryzykowne jak kupienie n311...
Pytanie moje jest o to gdzie mozna dostac tego palma najtaniej i najlepiej w Poznaniu... poza komputronikiem gdzie z cena chyba troszke przesadzili ;-)

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #904 dnia: Marzec 08, 2006, 11:41:07 »
Cytat: "rzeziol"
Lubie ryzyko a nic nie jest tak ryzykowne jak kupienie n311...
Pytanie moje jest o to gdzie mozna dostac tego palma najtaniej i najlepiej w Poznaniu... poza komputronikiem gdzie z cena chyba troszke przesadzili ;-)

Witam
W Znaku mają po 1322. Dzisiaj zamawiasz to jutro odbierzesz, niestety nie mają na miejscu.

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #905 dnia: Marzec 08, 2006, 12:07:56 »
Wiekszosc sklepow nie ma a jak juz maja to ceny w granicach 1400-1500zl :/ zalezalo mi zeby dzisiaj to zalatwic- od taki impuls bo jutro wyjezdzam... znalazlem jeszcze w 1klik.pl w cenie 1352zl... i sam nie wiem... ktos pisal na forum ze dostal go w cenie 1200zl... myslalem ze sie choc troche do niej zblize... moze jeszcze ktos zna male konkurencyjne sklepiki albo magazyny w poznaniu ;-)

*

Offline kaiso

• 20
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #906 dnia: Marzec 08, 2006, 12:20:03 »
wkleje to tutaj ..jak bedzie potrzeba to ktos przerzuci fo FAQ - jest to tekst z mobile01 nie wiedze zeby ktos juz go cytowal:
"
May obtain about new edition ROM according to here with the understanding!

After these days very diligently after exempts money Debug, tests to many in the use question as well as the solution, specially reorganizes the friend which Q&A provides N300 to refer, also at the same time may give officially makes some revisions

Q1. Why can I appear the blue bud to be unable to open, memory body insufficient mistake?
A1. At present the known two kind of situations, the first kind is the TCPMP DirectDraw actuation formula use part not correct memory body causes the blue bud to be unable to open, after so long as useful TCPMP (builds DirectDraw) to broadcast the movie, the blue bud can badly fall The second kind pure is the blue tooth conflict, with above the COM PORT use related, detailed not too is possibly clear, but is not very easy to occur
S1. In the TCPMP option, regards the news, chooses non- DirectDraw to regard the news actuation formula, reset then normally uses the blue tooth, also may use TCPMP. Or waited for Acer repairs 甇�� the tooth question
The new ROM edition (V1.00.13) already revised this question

Q2. Why do I use to access the net on to one half, the machine can freeze, had not all responded including stamp RESET, must have to pull out the battery?
A2. This question is because WIFI in province electricity pattern perhaps automatic province electricity pattern (PSMode= 2 or 10), if machine load (the CPU utilization ratio excessively is high), can have the enormous probability to have the freeze For example: Looked the very complex homepage, after opens WIFI to use TCPMP broadcast high compression Gao Ch'uanliu the movie file perhaps the use file main pipe watches inside the memory card in some to have the very many very big reference material to clamp
S2: The closure province electricity pattern or waits for the Acer revision
The new ROM edition (V1.00.14) already revised this question

Q3. Why is my computer unable with Acer n300 synchronization?
A3. Because WM5 synchronization is comes synchronization by the net card correspondence way, if has the anti-poison software perhaps the firewall software, will be able to prevent PDA and computer synchronization
S3.[ solution ] Microsoft ActiveSync 4.0 or 4.1 and anti-poison software synchronized question

Q4. Why Acer n300 is meeting the external power supply time, back light adjustment as if a little question?
A4. Because in establishes, the system, inside back light back light of BAR external power supply has BUG. In from most under calculated second scale is null (is spatial), if pulls BAR to here is does not have the response
S4. Does not need BAR to pull to that standard perhaps waits for the Acer revision
The new ROM edition (V1.00.13) already revised this question

Q5. Why Acer n300 in does use entire silver screen writes by hand, under England, number.. And so on, I selected have elected, actually all had not responded?
A5. Because is bug, normal under should have to have the fiber the performance, but is actual otherwise, although on the silver screen had not responded, but truly has the start
S5. Shrinks after the keyboard opens again may see just selected the meeting fiber perhaps waited for the Acer revision"
i:
"I under suggested OS the ROM edition renews, may consider conformity right under angle WLAN switch ICON and inside TODAY PLUG-IN that wireless manager.., how did say? ? Their two respectively play each..., if you choose the way which the use wireless manager switches off wireless accesses the net..., next time you will want to use right under angle WLAN ICON to open wireless access the net the function..., finally n300 will be pays no attention to you.., will look like on the software recognized first in the foreword, it thought the wireless manager rank will be higher (because on a condition will be OFF)...

The horse is big, remembered raises with engineer..., perhaps each n300 loves the customer, our everybody comes PO next ROM edition USER WISH LIST, how lets Ma Da and Engineer ACER refers? ?

... Also was BUG which the present ROM15 version still had, in addition you suggested it improved design and so on..."

rozumiem ze to drugie moze byc przyczyna zwisow po operacjach na WiFi
jest tam jeszcze sporo tego ale nie mam za duzo czasu przegladac...
p.s. jest cos takiego jak http://61.64.54.35/dl/Acer_CDInstall/Acer_n300_Bundle.zip
 - wazy toto ~480 MB moze sciagnie to ktos kto ma szybkie łącze i zobaczy co to za swolocz...

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #907 dnia: Marzec 08, 2006, 12:31:01 »
łącze to ja mam szybkie, ale transfer jest na poziomie 3kB/s
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

*

Offline K4r0l

• **
  • 155
  • Challenge accepted!
    • http://karol.szastok.net
  • Sprzęt: HTC Desire 500 DualSIM
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #908 dnia: Marzec 08, 2006, 13:09:24 »
ABCkomputery.pl -> Acer n311 już w cenie 1280zł, wcześniej była 1260zł.

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #909 dnia: Marzec 08, 2006, 14:41:06 »
cena idzie w górę ale czy niezawodność tyż?

*

Offline chato.pl

• 4852
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #910 dnia: Marzec 08, 2006, 14:50:17 »
raczej popyt ;)

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #911 dnia: Marzec 08, 2006, 15:11:04 »
Cytat: "kaiso"
wkleje to tutaj ..jak bedzie potrzeba to ktos przerzuci fo FAQ - jest to tekst z mobile01 nie wiedze zeby ktos juz go cytowal:
"
May obtain about new edition ROM according to here with the understanding!

Ale zanim ktos to da do FAQ to trzeba to przerobic chocby na angielski lub polski- babelfish umozliwia zrozumienie ale to nasladowanie angielskiego jest na niskim poziomie

*

Offline kaiso

• 20
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #912 dnia: Marzec 08, 2006, 15:20:34 »
hehe wszystko sie zgadza..mowilem o braku czasu ale wiem ze takie informacje beda jako takim pocieszeniem dla obecnych i przyszlych userow :) zawsze to dobrze wiedziec ze wiekszosc wad zniknie wraz z pojawieniem sie nowego romu...
p.s. kiedys kombinowalem z podmiana romu na ten chinski .... okazuje sie ze ktos sie juz o to pytal na forum mobile01 nie pamietam juz szczegolow ale odpowiedz nie byla negatywna

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #913 dnia: Marzec 08, 2006, 15:36:17 »
Nie wytrzymyalem... nie moglem czekac :D Pojechalem i kupilem... Nawet z komputronika da sie zedrzec troche ;-) Cena na stronie u nich- 1398... jak placisz gotowka- rabat 2%- czyli 1365... a jesli ma sie szczescie takie jak ja... to cena moze siegnac nawet- 1320zl :D i to bez wysylek i jezdzenia niewadomo gdzie :D
Pierwsze wrazenia chyba jak u wszystkich... Cudowny... Malutki... no i ten ekran...

PS.
Gdy 3 raz chcialem uruchomic IE nie udalo sie ;-) ale co tam... nadrabia wygladem :D

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #914 dnia: Marzec 08, 2006, 16:05:41 »
mam prośbę, czy ktoś mógłby podać wymiar w centymetrach ekranu

*

Offline chato.pl

• 4852
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #915 dnia: Marzec 08, 2006, 16:20:24 »
około:
5,8 cm szerokości
7,6 cm wysokości

*

Offline chato.pl

• 4852
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #916 dnia: Marzec 08, 2006, 16:22:15 »
Gdy 3 raz chcialem uruchomic IE nie udalo sie ;-) ale co tam... nadrabia wygladem :D

aplikacja nie chciała się uruchomić

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #917 dnia: Marzec 08, 2006, 17:48:00 »
juz wszystko ok... bawilem sie opera.... jest o niebo lepsza od IE :D Teraz czas na Thunderhawka...

PS.
czy komus chodzi ogame na operze?

*

Offline K4r0l

• **
  • 155
  • Challenge accepted!
    • http://karol.szastok.net
  • Sprzęt: HTC Desire 500 DualSIM
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #918 dnia: Marzec 08, 2006, 18:24:08 »
Takie pytanie odnośnie pamięci SD/MMC w n311, czy jak mu wrzucę RS-MMC 512MB to też ją zobaczy, bo na stronie Kingston'a nie mam jej w zestawieniu współpracujących kart z Acer'em :?:

*

Offline chato.pl

• 4852
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #919 dnia: Marzec 08, 2006, 18:45:18 »
jeśli w przejściówce to na 99% tak ;)

*

Offline PawelP7

• 1204
  • Sprzęt: Samsung Galaxy , Asus Transformer TF101
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #920 dnia: Marzec 08, 2006, 20:24:57 »
juz wszystko ok... bawilem sie opera.... jest o niebo lepsza od IE :D Teraz czas na Thunderhawka...

PS.
czy komus chodzi ogame na operze?

Czy Thunderhawk to darmowa przeglądarka ze wsparciem VGA? Skąd Ją można zciągnąć? bo nie moge znaleść...
Były: Nec e228, Nec Mobile Pro 780, Acer n311, HTC Wizard, HTC Universal, Toshiba g900, HP rz1710, Nokia E51, Palm Treo 750v, Palm Centro, OQO 01+, Motorola v8, Nokia E90, HTC Alpine, HTC HD, Toshiba g910, HTC Desire, HTC HD 2,

*

silentjob

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #921 dnia: Marzec 08, 2006, 20:52:52 »

*

Offline prodromos

• **
  • 209
  • Nokia N97, HTC Hero, Kindle DX
folia
« Odpowiedź #922 dnia: Marzec 08, 2006, 20:58:38 »
Własnie  zakładałem pierwszy  raz w zyciu  folie  na nowego  Acera.  Mimo  uzycia  całego  intelektu,  który okazał  się niewystarczajacy i  wszystkich zdolności,  pod  folia  zostały  włoski. Nie, zeby starczyło na perukę,  ale  trochę. Czy  poza tym, ze ten  fakt  mnie irytuje, ekran  Acera ucierpi na tym? Może tak  zostać?
Nie zgnębi mnie byle przytyk/ w d... miejsce mam  dla krytyk. (Sztaudynger)

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #923 dnia: Marzec 08, 2006, 21:01:28 »
Cytat: "PawelP7"
Czy Thunderhawk to darmowa przeglądarka ze wsparciem VGA? Skąd Ją można zciągnąć? bo nie moge znaleść...

Ja rozumiem, że soft jest płatny. Ale abonament :shock: i to ponad 150 zł rocznie :!:

*

_Morf_

Re: folia
« Odpowiedź #924 dnia: Marzec 08, 2006, 21:04:54 »
Cytat: "prodromos"
Własnie  zakładałem pierwszy  raz w zyciu  folie  na nowego  Acera.  Mimo  uzycia  całego  intelektu,  który okazał  się niewystarczajacy i  wszystkich zdolności,  pod  folia  zostały  włoski. Nie, zeby starczyło na perukę,  ale  trochę. Czy  poza tym, ze ten  fakt  mnie irytuje, ekran  Acera ucierpi na tym? Może tak  zostać?

No raczej włoski większej krzywdy mu nie zrobią, ale możesz przeczytać temat o zakładaniu Brando i spróbuj zrobić to bez "włosków" napewno obraz będzie ostrzejszy i całość "ładniejsza"  :D.

Cytat: "ajed"
Ja rozumiem, że soft jest płatny. Ale abonament :shock: i to ponad 150 zł rocznie :!:

Na upartego możesz co 30 dni reinstalować trial :D.
Annual subscription
$49.95 per year

No rzeczywiście nieźle się liczą.....

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #925 dnia: Marzec 08, 2006, 21:09:13 »
Cytat: "_Morf_"
Na upartego możesz co 30 dni reinstalować trial :D.

:shock: Ta, pewnie tak. Tylko gdzie wygoda?? Poza tym, nie mam nic przeciwko płaceniu za soft. Ale abonament?? To mnie przeraża. Jeszcze trochę, to będę płacił 19% pensji na ppodatek i 8 % za używanie Windowsa!!
I to dla mnie już jest przesada.

*

Offline prodromos

• **
  • 209
  • Nokia N97, HTC Hero, Kindle DX
« Odpowiedź #926 dnia: Marzec 08, 2006, 21:09:57 »
Dzięki. Czytałem,  ale widac na Śląsku  kurzy  sie bardziej niz  gdzie indziej, albo  zadanie mnie przerasta.  Skoro włoski  nie porysuja  ekranu  PDA,  to  zostawie,  bo  jak  zaczynam  cos  poprawiać,  na ogół konczy  sie to  jakąś drobną  katastrofą.
Nie zgnębi mnie byle przytyk/ w d... miejsce mam  dla krytyk. (Sztaudynger)

*

Offline mystic

• **
  • 111
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #927 dnia: Marzec 08, 2006, 21:13:06 »
Co do folii, proponuję w ciągu dnia ją zdjąć, wypłukać i o ile pogoda dopisze, spróbować założyć na balkonie. Mi się udało za pierwszym razem w 5 minut to zrobić.

*

_Morf_

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #928 dnia: Marzec 08, 2006, 21:17:57 »
No raczej jak mieszka na Śląsku to wyjście na balkon nie jest najlepszym pomysłem :D. Lepiej wejść do łazienki pościerać kurze i ją zaparować.

Mystic Ja mieszkam w Szczecinie ale na Śląskiej xD jutro odbieram przesyłkę z folią ale dam komuc z rodzinki do przyklejenia bo mam kciuk rozwalony :/

*

Offline mystic

• **
  • 111
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #929 dnia: Marzec 08, 2006, 21:23:57 »
Ja też mieszkam na Śląsku, raptem 30 km od Gliwic i niebo nade mną do przejrzystych z pewnością nie należy :)
Jak się postara, to da radę.

Grunt to zrobić to szybko i dokładnie, aby nie trzeba było odrywać folii. Im dłużej ta warstwa silikonowa jest odklejona od tej naklejki zabezpieczającej i pozostawiona na powietrzu, tym większe prawdopodobieństwo, że nałapie kurzu.