Nowe Acery seria n300

• 1305 Odpowiedzi
  • 133094 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #90 dnia: Styczeń 29, 2006, 16:53:19 »
Cytat: "Jackal"
Do czego potrzebna jest ta polonizacja?

Czy bez niej nie ma polskich liter w Today, wordzie i synchronizowanych kontaktach z Outlooka?

Litery są wyświetlane poprawnie  :) Nie masz jednak możliwości ich wprowadzania, bez dodatkowego oprogramowania.

*

Offline Gemis

• 428
    • Gemis Home Page
  • Sprzęt: były:(Palm III => PalmIIIxe => iPaq3970 =>SPVC550=>HTC Trinity), jest:(iPaq rx3715 and HTC Iolite)
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #91 dnia: Styczeń 29, 2006, 19:54:11 »
Cytat: "ajed"
Cytat: "Gemis"
skoro nvidia więc wydajność powinna być niezła, ciekawe czy ma jakąś akceleracje 3d.... hmmmm wkoncu pod wm 5 jest jakis direct 3d wiec układ ten nie powienien sie nudzic.

Niestety nie ma akceleracji 3D. Taką akcelerację mają (z GeForców) tylko 4500 i 4800.
W zamian wspomaga kodowanie/dekodowanie do divx'a  :)

Szkoda,szkoda :) Swoją drogą chyba wszystko od Nvidi  GEFORCE się bedzie nazywało... szkoda , ta nazwa zobowiązywała kiedyś ( z tego co pamietem pierwsze t&l, akceleracja oczywiscie) a tu co :)

Są już może gdzies testy acera?

*

Offline Gemis

• 428
    • Gemis Home Page
  • Sprzęt: były:(Palm III => PalmIIIxe => iPaq3970 =>SPVC550=>HTC Trinity), jest:(iPaq rx3715 and HTC Iolite)
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #92 dnia: Styczeń 29, 2006, 21:28:07 »
Cytat: "ajed"
skoro nvidia więc wydajność powinna być niezła, ciekawe czy ma jakąś akceleracje 3d.... hmmmm wkoncu pod wm 5 jest jakis direct 3d wiec układ ten nie powienien sie nudzic.

Niestety nie ma akceleracji 3D. Taką akcelerację mają (z GeForców) tylko 4500 i 4800.
W zamian wspomaga kodowanie/dekodowanie do divx'a  :)

Szkoda,szkoda :) Swoją drogą chyba wszystko od Nvidi  GEFORCE się bedzie nazywało... szkoda , ta nazwa zobowiązywała kiedyś ( z tego co pamietem pierwsze t&l, akceleracja oczywiscie) a tu co :)

Są już może gdzies testy acera?

*

Offline mystic

• **
  • 111
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #93 dnia: Styczeń 30, 2006, 18:22:07 »
To nie jest GeForce tylko GoForce 4000, tak na marginesie :)

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #94 dnia: Styczeń 30, 2006, 18:38:27 »
Masz oczywiście rację - siła przyzwyczajenia  :oops:

*

Offline Gemis

• 428
    • Gemis Home Page
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #95 dnia: Styczeń 30, 2006, 18:40:01 »
siła marketingu :( ech ;)

acer 311
« Odpowiedź #96 dnia: Styczeń 31, 2006, 15:11:39 »
Witam wszystkich jestem tu nowy. Więc zacznę od info jakie wczoraj otrzymalem. Wczoraj w sklepie balta w gdańsku poinformował mnie sprzedawca, że w Polsce acerki będą 6 lutego, a 2-3 dni później w sklepie. Powiedział to po sprawdzeniu czegoś w internecie - prawdopodobnie strony acera dla sprzedawców. Cena w tym sklepie na poziomie 1400 z kawałkiem złotych. Sprawdzić można na ich stronie. Sklep jest pożądny.

Teraz o mnie- chcę kupić jakiegoś palmtopa, moje p[otrzeby:
- kalendarz i organizer!!!! bardzo ważne
- tworzenie plików w Excelu - dość obszernych, ale z prostymi funkcjami.
- WLAN
- GPS
- BT
w tej kolejności.

No może czasem jakieś gierki - głównie starocie - podobno z C64 można mieć gierki. Filmy - kto wie.
Ekran vga - w końcu większy - chyba, że mnie przekonacie że qvga wystarczy.
GPS- poodbno zewnętrzny jest epszy, chciałbym zabierać swojego pocketa na wycieczki.

Juz bylem zdecydowany na Fujitsu 520, ale spotkałem się z informacjami, że GPS czasem sprawia kłopoty - gubi satelity. Zastanawialem sie nad aximem 511v, ale bateria jakas słabsza chyba no i brak GPS. Proszę o jakas pomoc bo tego wszystkiego jest od groma i jeszcze troche, a już prawie i tak dostałem kociokwiku. Cena - w granicach rozsądku ok 1500 + ew. zewn GPS

Proszę o pomoc. Muszę kupić do 8-9 lutego. 10 wybieram się w podróż do Niemiec a potem Czechy a potem moze jeszcze gdzieś, więc będę miał do przejechania ok 2500 km - z Gdańska do Bawarii, potem Praga, potwm Słowacja i z powrotem Gdańsk.
Chyba że wiecie że w Niemczech takie sprzęciochy są tańsze....

To się rozpisałem.
Jeżeli część postu nie odpowiada działowi to sorki. I PROSZĘ o jakieś sugestie.

*

Offline Jackal

• 295
    • www.pdaclub.pl
Re: acer 311
« Odpowiedź #97 dnia: Styczeń 31, 2006, 15:29:47 »
Cytat: "frank_poole"
Wczoraj w sklepie balta w gdańsku poinformował mnie sprzedawca, że w Polsce acerki będą 6 lutego, a 2-3 dni później w sklepie. Cena w tym sklepie na poziomie 1400 z kawałkiem złotych.

Netto czy brutto? Acer zaleca ponad 1400 netto, ale sklepy powinny mieć tanie. Pytanie o ile taniej :?

Nie przekonamy, albo sam się nie dasz ;-)

GPS- poodbno zewnętrzny jest epszy, chciałbym zabierać swojego pocketa na wycieczki.

Teraz sam sobie odpowiedz w jaki sposób zewnętrzny (rozumiem że chodzi o oddzielny, przez BT) jest lepszy przy okazji wycieczek?  :shock:

Jeśli chodzi o GPS wbudowany, lecz posiadający zewnętrzną antenę (np. Asus MyPal A636) to w pewnych sytuacjach będzie lepiej zbierał sygnał niż taki z wbudowaną anteną (np. Fujitsu Siemens Loox N520)

Juz bylem zdecydowany na Fujitsu 520, ale spotkałem się z informacjami, że GPS czasem sprawia kłopoty - gubi satelity. Zastanawialem sie nad aximem 511v, ale bateria jakas słabsza chyba no i brak GPS. Proszę o jakas pomoc bo tego wszystkiego jest od groma i jeszcze troche, a już prawie i tak dostałem kociokwiku. Cena - w granicach rozsądku ok 1500 + ew. zewn GPS

Nikt za Ciebie decyzji nie podejmie, ale jak poczytasz dłużej forum i nie tylko, to sam wyrobisz sobie zdanie, kóry PPC będzie najlepszy dla Ciebie.

Jak widzę nie masz zbyt wiele czasu na myślenie. Narazie poczytaj sobie ile dasz radę, a za tydzień znajdziesz dobrego PPC :-)

Na Twoim miejscu pomyślałbym intensywnie nad tym Acerkiem i zewnętrznym GPS, tylko martwi mnie trochę ich dostępność. Obecnie Pockety z GPS nie mają VGA, jak mówi stare przysłowie pszczół - jak nie urok, to ... przemarsz wojska :?

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
« Odpowiedź #98 dnia: Styczeń 31, 2006, 15:47:25 »

Do Excela nie wystarczy, chyba, że by musiał.
Jeśli masz obszerne arkusze (tak jak piszesz) to na QVGA poniżej 100 % widzisz dość dużó arkusza, ale liczb już nie przeczytasz.
Na VGA spokojnie daję 50% a więc widzę "kawał" danych a wszystko jest czytelne.

Faktycznie masz rację (moim zdaniem przynajmniej). Mając zewnętrzny GPS możesz go mieć cały czas włączony (wytrzymują nawet po 20h), dzięki czemu trzyma on fixa, a pocketa włączasz gdy chcesz sprawdzić swoją pozycję.
Przy zintegrowanych urządzeniach, albo pocket jest właczony i masz fixa  - przynajmniej póki bateria się nie wyczerpie a nie wytrzymuje zbyt długo, albo włączasz gdy chcesz sprawdzić pozycję, ale wtedy musisz czekać na fix'a

*

Offline mystic

• **
  • 111
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #99 dnia: Styczeń 31, 2006, 20:17:11 »
Witajcie.

W abcdata przesunięto datę dostawy na 22 lutego. Ciekawe, czy dojdą do połowy roku...
Może to jakiś test cierpliwości klientów ?

« Odpowiedź #100 dnia: Styczeń 31, 2006, 20:56:37 »
Netto czy brutto? Acer zaleca ponad 1400 netto, ale sklepy powinny mieć tanie. Pytanie o ile taniej :?

Dokładna cena 1419,00 brutto

Teraz sam sobie odpowiedz w jaki sposób zewnętrzny (rozumiem że chodzi o oddzielny, przez BT) jest lepszy przy okazji wycieczek?  :shock:

Oddzielny odbiornik na wycieczkach to nie problem - zawsze do kieszeni się go schowa albo do plecaka, z resztą nawet gdyby byl wbudowany to i tak przecież nie bede chodzić z palmem w ręku non stop :)

Nikt za Ciebie decyzji nie podejmie, ale jak poczytasz dłużej forum i nie tylko, to sam wyrobisz sobie zdanie, kóry PPC będzie najlepszy dla Ciebie. Jak widzę nie masz zbyt wiele czasu na myślenie. Narazie poczytaj sobie ile dasz radę, a za tydzień znajdziesz dobrego PPC :-)

No właśnie, od ponad 3 tygodni codziennie (jak wroce z pracy), siedzę na stronie pdaclub.pl, na tym forum, na allegro, na stronach producentów, patrze, oceniam porównuję.... ale tego wszystkiego za dużo już. Czasu do zakupu mało - to prawda. Mógłbym się wstrzymać z zakupem, ale bardzo chciałbym udać się w podróż bez papierowych map - po prostu czułbym się pewniej.
No a poza tym, może napisałbym relację o tym jak radzi sobie nawigacja i programy do nawigacji w czasie takiej podróży ;)

W każdym razie dzięki za odpowiedzi (czekam na więcej) i raczej się przychylam w stronę czegoś z VGA i oddzielnym GPSem.

*

Offline StysieK

• *
  • 71
  • Sprzęt: HTC Desire
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #101 dnia: Styczeń 31, 2006, 21:47:09 »
a czy ten procek to sobie bedzie radził jakos w tym Acerze...

jednak to nie intel

*

Soovek

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #102 dnia: Styczeń 31, 2006, 23:35:33 »
HEHE A Asusik A 636 Wymiata :D Życzę powodzenia czekającym na Acery ...... Ktoś tu jest niepoważną firmą ..... :(
Pozdrawiam

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #103 dnia: Luty 01, 2006, 10:05:52 »
Cytat: "Soovek"
HEHE A Asusik A 636 Wymiata :D Życzę powodzenia czekającym na Acery ...... Ktoś tu jest niepoważną firmą ..... :(
Pozdrawiam

Pomyliłeś działy, użytkownicy z wymiatającymi palmtopami pisza w dziale ASUSików ;-)
A co do opóźnień- w branży IT to chyba nic nowego- prawdziwie niepoważne firmy wypuszczają buble i testują na użyszkodnikach.
--
Pozdrawiam, Michał

*

Soovek

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #104 dnia: Luty 01, 2006, 10:40:52 »
Działy zostały pomylone umyślnie :P
Pozdrawiam :D

*

Offline GumowyKurczak

• 46
  • Sprzęt: FS Loox N560, HTC M3000
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #105 dnia: Luty 01, 2006, 13:03:23 »
Cytat: "Soovek"
Działy zostały pomylone umyślnie :P
Pozdrawiam :D

ale przebiegle ach ach
a na Acerka warto poczekać

*

Offline b98

• 541
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #106 dnia: Luty 01, 2006, 14:05:39 »
na Allegro gościu się ogłasza, dzwoniłem, zeznaje, że dziś lub jutro najpóźniej ma do odbioru i można odebrać osobiście !!!!

jest z Wrocławia, ja już nie będę dzwonił bo i tak nie odbiorę osobiście ale może ktoś WYJAŚNI - zdaje się, że pierwsze egzemplarze są już w PL

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #107 dnia: Luty 01, 2006, 15:47:45 »
Cytat: "b98"
na Allegro gościu się ogłasza, dzwoniłem, zeznaje, że dziś lub jutro najpóźniej ma do odbioru i można odebrać osobiście !!!!

jest z Wrocławia, ja już nie będę dzwonił bo i tak nie odbiorę osobiście ale może ktoś WYJAŚNI - zdaje się, że pierwsze egzemplarze są już w PL

Już nie zeznaje :D przesunął termin na 15 luty...

Karol

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #108 dnia: Luty 01, 2006, 19:35:54 »
troche to przypomina czekanie na dvd philipsa dvp5900
http://solpol.pl/produkty_disp.php?id_produkty=997&sklep=2
mial byc w listopadzie a do tej pory go niema
Be more digital.
pıoɹpuɐ

*

Soovek

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #109 dnia: Luty 01, 2006, 21:20:11 »
Cytat: "gader"

I nie będzie ;-D

*

Soovek

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #110 dnia: Luty 01, 2006, 21:20:49 »
Cytat: "gader"

I nie będzie ;-D

*

Offline StysieK

• *
  • 71
  • Sprzęt: HTC Desire
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #111 dnia: Luty 01, 2006, 23:11:28 »
A mnie to bublem śmierdzi...

*

Offline FNW

• **
  • 196
  • Sprzęt: NavRoad NR750F + SD 8GB
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #112 dnia: Luty 02, 2006, 10:25:13 »
To sa aktualne ceny za jakie jestem w stanie sprzedać zainteresowanym forumowicza oczywiscie faktura w komplecie.

- n310 - 1100 brutto
- n311 - 1300 brutto

+ koszty przesyłki. Ceny potwierdzone czas oczekiwania ok tydzien (jeszcze nie weszły na magazyn) później szybciej.

*

Offline b98

• 541
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #113 dnia: Luty 02, 2006, 11:39:18 »
Cytat: "FNW"
czas oczekiwania ok tydzien (jeszcze nie weszły na magazyn) później szybciej.

widzę, że kolega chce sprzedawać orła na dachu ...

sprzedam Astrę IV za 70tyś. PLN. Czas oczekiwania 4-y lata (jeszcze nie weszły na parking), później szybciej ... hihihihihii

*

Offline FNW

• **
  • 196
  • Sprzęt: NavRoad NR750F + SD 8GB
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #114 dnia: Luty 02, 2006, 16:32:53 »
To jest nie tyle chec zarobku - a jedynie informacja dle potencjalnych kupujących o cenach. Ceny nie ulegna zmianie, sa to ceny podane przez dystrybutorów i z potwierdzona informacja,ze w ciagu kilku dni beda dostepne. A chyba lepiej napisac, ze za takie a takie pieniadze moge cos "zalatwic" niz napisac ze cena powinna byc taka a taka ...

*

silentjob

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #115 dnia: Luty 02, 2006, 16:35:58 »
Ale produktu jeszcze nie ma i nikt nie zagwarantuje, że bedzie w ciągu kilku najbliższych dni...

*

Offline Gemis

• 428
    • Gemis Home Page
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #116 dnia: Luty 02, 2006, 16:53:48 »
pozytywnym aspektem wypowiedzi jest to ze 1300 to rozsądna cena... a pozatym to wciąż czekamy :)

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #117 dnia: Luty 02, 2006, 18:40:52 »
pozytywnym aspektem wypowiedzi jest to ze 1300 to rozsądna cena... a pozatym to wciąż czekamy :)

n310 jest juz dostepny u dystrybutorow... n311 nadal termin na 22 luty.

Karol

grrrrrrr
« Odpowiedź #118 dnia: Luty 02, 2006, 21:05:06 »
Cytat: "kkarol"
n310 jest juz dostepny u dystrybutorow... n311 nadal termin na 22 luty

:x wkurzam się, bo chyba te acery od paru miesięcy są zapowiadane, rozglądam się dopiero za jakimś pocketem i acer n311 przypadł mi do gustu: BT, WiFi, VGA. Nie potrzebuję dopalacza grafiki, filmy raczej sporadycznie bym oglądał. No i oczywiście cena przemawia za tym sprzętem. To wszystko sprawia, że jest wręcz idealny dla moich potrzeb (na 5 stronie tego tematu opisałem).

Ale jeżeli okaże się, że po raz kolejny zostanie przełożona data wprowadzenia na rynek, to będę wolał dać parę setek więcej, poczekać 3 tygodnie i odebrać nowiuteńkiego Axima x51v (mam firmę więc nie będzie problemu z zamówieniem, a fakturę w koszty, vat do odliczenia).

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #119 dnia: Luty 02, 2006, 23:23:44 »
Cytat: "FNW"
Ceny potwierdzone czas oczekiwania ok tydzien (jeszcze nie weszły na magazyn) później szybciej.

Dokładnie to samo od 3 miesięcy słyszą wszyscy oczekujący na n300  :wink: