Jutro do serwisu odstawiam. Mialem spolszczenie ze stronki acera (to oficjalne) zainstalowane, ale nie doswiadczylem na tym polu najmniejszego klopotu.
Ja mysle, ze to nie jakas seria pechowa, poprostu nie ma regoly. Wedlug mnie to raczej ten nieszczesny ROM (choc przyznam, ze mialem okazje odpalic filmik na 640x480 i chodzil plynnie w TCPMP. Maly, ale rozdzielczosc ktora wszystkich interesuje. Mysle, ze moglo mi zabraknac pamieci (zasobow, jakkolwiek by to nazwac) i do tego podlaczenie urzadzenia (bez watpienia to operacja co najmniej w pierwszej chwili wymagajaca dla systemu, bo trzeba odszukac sterownik urzadzenia itp itd. To spowodowalo malo przyjemny zwis i konsekwencja tego (oraz resetu, wyjecia baterii i hard kopa) niestety bedzie wizyta w serwisie. Jednak cieszy mnie mimo wszystko w pewnym sensie fakt, ze chlopaki beda mieli kolejny przypadek awarii i moze zrobia jakis update, wypadaloby jakby nie patrzec z ich strony ruszyc sie i zadowolic klientow, ktorzy wydali kase i zostali pozbawieni sprzetu jeszcze cieplego w Polsce.
Poinformuje na pewno na forum co i jak, tymczasem mimo przypadku zachecam, bo maszynka jest warta zachodu i nawet tego czekania na powrot z serwisu. Moj pierwszy PDA, ale jako informatyk widze, ze to naprawde godny przeciwnik dla innych. Zdazylem sprawdzic, ze pendrive smiga jak trzeba pod hostem, film zwiastun jakiegos filmu w 640x480 tez nie rozczarowal, obsluga dobra, choc ciezko mi sie przyzwyczaic, ze to takie male (a tak poterzne). Wykonanie solidne, nie stwierdzilem luzow, obudowa porzadna, elegancka, klawisze - trzeba sie przyzwyczaic, choc ja nie bede korzystal raczej, bo rysik mi wystarczy. Probowalem tez podlaczyc myszke pod usb, ale nie bylo reakcji (nic kompletnie sie nie stalo), moze dlatego, ze myszka "tania", i nie przylozylem do tego wagi, bo wolalem testowac wifi i bluetooth. Jakosc dzwieku super, glosnosc mysle, ze dobra, choc sluchawki mialem ciche, glosniczek wydaje sie nawet do filmu wystarczajacy (trudno, zeby miec subwoofer i dolby w urzadzeniu wielkosci legitki szkolnej). Kazdy oceni sam. W razie pytan odpowiem jesli cos udalo mi sie przetestowac.
Acha no i kupilem w Gdansku - Wrzeszczu razem z bratem wzielismy od razu 2. Jego dziala, bo nie podlaczyl mojej cyfrowki, tez jego pierwszy PDA i tez jest zadowolony.