Nowe Acery seria n300

• 1305 Odpowiedzi
  • 134649 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kusiu

• 3968
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #690 dnia: Marzec 01, 2006, 12:46:43 »
Pojawiły się kolejne pokrowce, tym razem firma Noreve.

*

Offline B3wolf

• 38
    • motocykle, skutery, quady
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #691 dnia: Marzec 01, 2006, 12:46:56 »
Cytat: "bart111"
autouzupelnianie: http://pdaclub.pl/view.php?news_id=10850
a opera to beta i dziala 45 dni - o oplatach jak narazie nic nie wiem :>

http://www.opera.com/buy/ <- tutaj kawałek na dole - jest o Operze dla Windows Mobile.

@ Kusiu - odnośnie pokrowców, można gdzieś w Polsce już je kupić?

*

Offline bart111

• **
  • 172
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Touch Jade 3G, Acer n310, Jornada 6
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #692 dnia: Marzec 01, 2006, 12:49:26 »
Cytat: "B3wolf"

http://www.opera.com/buy/ <- tutaj kawałek na dole - jest o Operze dla Windows Mobile.

to?
Note that this build only runs on Smartphone 2003. It will not work on Smartphone 2002 or Pocket PC devices. ;)

*

Offline bart111

• **
  • 172
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Touch Jade 3G, Acer n310, Jornada 6
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #693 dnia: Marzec 01, 2006, 13:01:41 »
jakby co to ponizej podaje link do bety 8.5 dla WM5.0

http://tinyurl.com/f9sjp

*

Offline Kusiu

• 3968
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #694 dnia: Marzec 01, 2006, 13:40:10 »
Cytat: "B3wolf"
@ Kusiu - odnośnie pokrowców, można gdzieś w Polsce już je kupić?

Raczej bez szans, ale ogólnie może być ciężko z porkowcami do Acera w Polsce, dlatego dałem link. Koszt przesyłki to 12,5 Euro więc trochę dużo, ale może gdyby się kilka osób zebrało... firma jest we Francji więc nawet w przypadku kilku pokrowców nie było by problemu z cłem czy vatem.

Trzeba jeszcze poczekać na ruch firmy PDAir.

*

Offline B3wolf

• 38
    • motocykle, skutery, quady
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #695 dnia: Marzec 01, 2006, 13:53:47 »
Pewnie nic nie wiadomo o tym, czy Krusell już wypuścił wersję dla n300, hm?

*

Offline K4r0l

• **
  • 155
  • Challenge accepted!
    • http://karol.szastok.net
  • Sprzęt: HTC Desire 500 DualSIM
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #696 dnia: Marzec 01, 2006, 14:15:35 »
Cytat: "_Morf_"
Dear Oskar Thanks for your e-mail and your interest in our products. We have decided about probably not making this model custommade unfortunately.Please visit www.krusell.se to find a universal kind by comparing dimensions. Best RegardsKrusell International ABFrån:

Oskar Jagodzinski [mailto:morf@os.pl]
Skickat: den 26 februari 2006 23:07
Till: info@krusell.se
Ämne: Case for Acer N300 - Poland - N/A - Consumer

When You will have a Handit Case for Acer N311/310?
(Sory for my English :) I\'m still learning)

Tylko iść i się powiesić  :cry:
Wszystko jasne ? :P A to tylko strona wcześniej :P

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #697 dnia: Marzec 01, 2006, 17:54:55 »
Witam
Jestem nowy jako uzytkownik PDA. Ten temat forum mam przwalkowany na biezaco, jednak dostalem w rece wczoraj n311 i dzis chyba pech, bo przy podlaczeniu pod Hosta aparatu HP Photosmart 635 PDA sie zawiesil. Brak reakcji na stylus, przyciski, reset. Wyjalem baterie, wlozylem ponownie, nadal sie nie podnosi, wiec zrobilem hard reset. Jednak teraz przy odpalaniu stoi na logo z Palmtopem i nic sie nie dzieje juz od 10 minut. Prosze o pomoc.

*

Offline cin2000

• 509
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #698 dnia: Marzec 01, 2006, 18:18:18 »
...2...
"Istnieją 3 typy ludzi: Ci co umieją liczyć i Ci co nie umieją liczyć."

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #699 dnia: Marzec 01, 2006, 18:23:36 »
Cytat: "martinez98"
Witam
Jestem nowy jako uzytkownik PDA. Ten temat forum mam przwalkowany na biezaco, jednak dostalem w rece wczoraj n311 i dzis chyba pech, bo przy podlaczeniu pod Hosta aparatu HP Photosmart 635 PDA sie zawiesil. Brak reakcji na stylus, przyciski, reset. Wyjalem baterie, wlozylem ponownie, nadal sie nie podnosi, wiec zrobilem hard reset. Jednak teraz przy odpalaniu stoi na logo z Palmtopem i nic sie nie dzieje juz od 10 minut. Prosze o pomoc.

Na 29 stronie tego wątku
Cytat: "majtek"
Rano podczas używania zawiesił się. Po soft resecie juz nie wstał. Hard restet też nic nie daje, wyświetlacz się zapala ale cały czas jest widoczny obrazek z palmtopem i nic nie idzie dalej. W poniedziałek ostawiam go do serwisu.

Wygląda na to, że masz to samo.

Panowie, nie jest dobrze, model dostępny od paru dni, a już dwa zgony na forum (i to identyczne)  :evil:

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #700 dnia: Marzec 01, 2006, 18:27:57 »
Moze Majtek ma jakies wiesci... faktycznie wyladowales ze sprzetem w serwisie?? jesli tak to co powiedzieli, czego sie spodziewac??

*

Offline mandor

• **
  • 229
    • http://rait.republika.pl
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #701 dnia: Marzec 01, 2006, 20:20:11 »
martinez98 majtek a instalowaliście jakieś nakładki? Spolszczenie, Pocket Plusa czy Wisbara?

*

Offline K4r0l

• **
  • 155
  • Challenge accepted!
    • http://karol.szastok.net
  • Sprzęt: HTC Desire 500 DualSIM
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #702 dnia: Marzec 01, 2006, 20:28:30 »
martinez98 i majtek, a gdzie kupiliście swoje n311'stki ? może to jakiś transport przyszedł pechowy do jakiegoś sklepu :|

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #703 dnia: Marzec 01, 2006, 20:36:09 »
kurde nie dobrze... nie ma go stale w action w szczecinie... problemy widac sa.. ale i tak chyba go kupie.
ajed - jest szansa ze pojawisz sie na spotkaniu szczecinskim z 4700? Chcialbym go obejrzec, bo mnie kusza te 4" :)

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #704 dnia: Marzec 01, 2006, 20:50:33 »
Cytat: "Przemol"
ajed - jest szansa ze pojawisz sie na spotkaniu szczecinskim z 4700? Chcialbym go obejrzec, bo mnie kusza te 4" :)

Raczej tak, chyba, że żona znowu zabierze. A jak nie ja to Claude będzie mial swojego 4700.

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #705 dnia: Marzec 01, 2006, 21:21:29 »
Jutro do serwisu odstawiam. Mialem spolszczenie ze stronki acera (to oficjalne) zainstalowane, ale nie doswiadczylem na tym polu najmniejszego klopotu.

Ja mysle, ze to nie jakas seria pechowa, poprostu nie ma regoly. Wedlug mnie to raczej ten nieszczesny ROM (choc przyznam, ze mialem okazje odpalic filmik na 640x480 i chodzil plynnie w TCPMP. Maly, ale rozdzielczosc ktora wszystkich interesuje. Mysle, ze moglo mi zabraknac pamieci (zasobow, jakkolwiek by to nazwac) i do tego podlaczenie urzadzenia (bez watpienia to operacja co najmniej w pierwszej chwili wymagajaca dla systemu, bo trzeba odszukac sterownik urzadzenia itp itd. To spowodowalo malo przyjemny zwis i konsekwencja tego (oraz resetu, wyjecia baterii i hard kopa) niestety bedzie wizyta w serwisie. Jednak cieszy mnie mimo wszystko w pewnym sensie fakt, ze chlopaki beda mieli kolejny przypadek awarii i moze zrobia jakis update, wypadaloby jakby nie patrzec z ich strony ruszyc sie i zadowolic klientow, ktorzy wydali kase i zostali pozbawieni sprzetu jeszcze cieplego w Polsce.
Poinformuje na pewno na forum co i jak, tymczasem mimo przypadku zachecam, bo maszynka jest warta zachodu i nawet tego czekania na powrot z serwisu. Moj pierwszy PDA, ale jako informatyk widze, ze to naprawde godny przeciwnik dla innych. Zdazylem sprawdzic, ze pendrive smiga jak trzeba pod hostem, film zwiastun jakiegos filmu w 640x480 tez nie rozczarowal, obsluga dobra, choc ciezko mi sie przyzwyczaic, ze to takie male (a tak poterzne). Wykonanie solidne, nie stwierdzilem luzow, obudowa porzadna, elegancka, klawisze - trzeba sie przyzwyczaic, choc ja nie bede korzystal raczej, bo rysik mi wystarczy. Probowalem tez podlaczyc myszke pod usb, ale nie bylo reakcji (nic kompletnie sie nie stalo), moze dlatego, ze myszka "tania", i nie przylozylem do tego wagi, bo wolalem testowac wifi i bluetooth. Jakosc dzwieku super, glosnosc mysle, ze dobra, choc sluchawki mialem ciche, glosniczek wydaje sie nawet do filmu wystarczajacy (trudno, zeby miec subwoofer i dolby w urzadzeniu wielkosci legitki szkolnej). Kazdy oceni sam. W razie pytan odpowiem jesli cos udalo mi sie przetestowac.

Acha no i kupilem w Gdansku - Wrzeszczu razem z bratem wzielismy od razu 2. Jego dziala, bo nie podlaczyl mojej cyfrowki, tez jego pierwszy PDA i tez jest zadowolony.

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #706 dnia: Marzec 01, 2006, 22:28:47 »
Hmmm... Raz film 640x480 dziala, innym razem nie. Czy to zalezy od konkretnego egzemplarza czy faktycznie od wersji romu? A może od kodeka użytego do kompresji? Ciekawe. Swoją drogą jak jeszcze kilka osób go kupi to pewnie okaże się że jest jakiś sposób na płynne oglądanie filmów ;)

*

Offline Yodek

• 10
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #707 dnia: Marzec 01, 2006, 22:36:45 »
na jednej kartce dolaczonej do zestawu jest uwaga:
"There might be some tricks to run open source application correctly, e.g. always uncheck the DirectDraw option under TCPMP application"

Widac acer wiedzial o tym bledzie... wczoraj nie odznaczylem i tez powiesil sie w TCPMP, ale na szczescie po soft resecie + wyjeciu do baterii wstal

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #708 dnia: Marzec 01, 2006, 22:39:11 »
a ja tak zmieniając temat ...
z tego co widzę (na zdjęciach) to n3xx mają takie samo gniazdo jak n3x i n50, czyli kabelki dedykowane do tych ostatnich będą pasowały do trzystetek ... dobrze kombinuję, nie
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #709 dnia: Marzec 01, 2006, 22:39:19 »
N311 ma procesor graficzny nvidia goforce 4000 ten procesor obsługuje kodeki MPEG-4 i H.263 może to w tym tajemnica płynnego odtważania filmów w vga? http://www.nvidia.pl/page/goforce_4000.html

*

Offline mandor

• **
  • 229
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #710 dnia: Marzec 01, 2006, 23:14:09 »
Ufff przeżyłem chwilę strachu. Udało mi się wywołać efekt taki jak martinez i majtek ale jednak hard reset poskutkował. [Chłopaki może za krótko trzymacie przyciski od hard resetu?] W związku z tym zdecydownie nie polecam instalowania na nim Pocket Plusa. Przynajmniej wersji 3.0.0 zdecydowanie mu szkodzi.

Niestety wieczór instalowania softu zaczynam od początku.

*

_Morf_

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #711 dnia: Marzec 01, 2006, 23:14:47 »
Cytat: "ch@to"
a ja tak zmieniając temat ...
z tego co widzę (na zdjęciach) to n3xx mają takie samo gniazdo jak n3x i n50, czyli kabelki dedykowane do tych ostatnich będą pasowały do trzystetek ... dobrze kombinuję, nie

No raczej dobrze. Na allegro kable są od razy pod te trzy modele  :wink:
=====
Mnie w n311 najbardziej wkurza mocowanie rysika. Dość mocno siedzi i boję się, że po jakimś czasie od wyjmowania go paznokciem nieźle porysuje obudowę.

*

Offline chato.pl

• 4852
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #712 dnia: Marzec 01, 2006, 23:16:50 »
już zamówione i zapłacone
===
regularnie obcinaj paznokcie

*

Offline chato.pl

• 4852
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #713 dnia: Marzec 01, 2006, 23:24:54 »
Cytat: "mandor"
W związku z tym zdecydownie nie polecam instalowania na nim Pocket Plusa. Przynajmniej wersji 3.0.0 zdecydowanie mu szkodzi.

a co mu dokładnie robi :?:

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #714 dnia: Marzec 02, 2006, 01:21:31 »
Raport w sprawie zepsutego n311:
W poniedziałek dostarczyłem go osobiście do serwisu czyli firmy BLASC w Warszawie. Pani była bardzo miła, bardzo spodobał jej się n311 bo "jeszcze takiego nie widziała". Po 24h dostałem od nich maila, że już stwierdzili istnienie usterki i zamówili części.

W sumie byłbym zupełnie spokojny, gdyby nie fakt, że podczas mojej krótkiej bytności w serwisie przewinęły się przez biuro jeszcze trzy osoby. Wszystkie one pojawiły się tam z pretensjami w sprawie nieterminowości napraw. Jedna z osób zażądała nawet kategorycznie wydania wadliwego sprzętu, pewnie już od dawana nie może się doczekać naprawy. Wszystkie pretensje klientów były zbywane tekstem, że "jeszcze nie nadeszły zamówione części".

Ja kupiłem palma w hurtowni komputerowej, dlatego jestem w trochę gorszej sytuacji. Jeśli ktoś kupował w zwykłym sklepie to korzysta z ochrony jako konsument i te prawa warto wykorzystywać. Więcej na ten temat w odpowiedniej ustawie: http://ks.sejm.gov.pl/proc4/ustawy/465_u.htm

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #715 dnia: Marzec 02, 2006, 01:26:12 »
a instalowaliście jakieś nakładki? Spolszczenie, Pocket Plusa czy Wisbara?

Z wymienionych programów miałem zainstalowane spolszczenie i Pocket Plus.

*

Offline mandor

• **
  • 229
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #716 dnia: Marzec 02, 2006, 08:28:28 »
U mnie po instalacji Pocket Plusa 3.0.0 wszystko wydawało się być ok do pierwszego resetu. Po resecie pojawił się na ekranie obrazek pocketa i to by było na tyle. Brak reakcji na cokolwiek z tapnięciem na ekran włącznie. Podświetlanie ekranu się po chwili wyłączyło i pocket przestał reagować na cokolwiek. Po hard resecie wszystko wróciło do normy. Jednak przyciski od hard resetu musiałem miec przycisnięte dość długo, żeby zadziałał. Subiektywie o wiele dłużej niż w moim starym 1910.

Mam pytanko jak sprawdzić w TCMP czy przeskakują klatki i ile? Mam teledysk 640x368 MPEG-4. Odtwarzanie wygląda na płynne, benchmark pokazuje 75%. Czy jest jakaś metoda sprawdzenia ile klatek opuścił podczas normalnego odtwarzania?

*

Offline Jackal

• 295
    • www.pdaclub.pl
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #717 dnia: Marzec 02, 2006, 09:16:31 »
No proszę, a miało być tak pięknie :?

*

Offline mandor

• **
  • 229
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #718 dnia: Marzec 02, 2006, 09:19:49 »
Jak dla mnie jest pięknie :) Trzeba pewnie spróbować nowszej wersji pocket plusa. Do odtwarzanie MPEG-4 tez nie moge sie przyczepić na razie.
Wrażenia z obsługi pocketa jak najbardziej pozytywne.

*

Offline kaiso

• 20
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #719 dnia: Marzec 02, 2006, 09:54:19 »
wlasnie na wlasnej skorze doswiadczylem problemow N311 z TCMP ver. 0.72 i 0.71 ...wszystko przez to Direct Draw ..prawidlowo chodzi tylko na RAW...z drugiej strony widze ze bart111 testowal na Direct Draw ..moze to kwestia ROM...podsymowujac mam prosbe do bart111 - czy jest mozliwosc przetesowania w trybie RAW ? wiedzialebym wtedy jaka bedzie mniej wiecej roznica po poprawieniu ROM albo TCMP...