Nowe Acery seria n300

• 1305 Odpowiedzi
  • 134815 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #600 dnia: Luty 26, 2006, 20:04:51 »
Cytat: "Przemol"
Regulamin forum zabrania pisac o tym. Uzyj google i "TDX rules"

A który punkt regulaminu zabrania pisania o tworzeniu plików divx? Zabronione jest tylko wymieniania się pirackimi filmami, ale mam prawo zrobić sobie kopię dowolnego filmu.

Co do reguł TDX to mówią one jedynie o "kontenerze" pliku. (tak przynajmniej było w 2002, kiedy padła mi karta telewizyjna i przestałem udzielać się na forum poświęconym divx'om). Może się coś zmieniło od tamtego czasu.

*

_Morf_

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #601 dnia: Luty 26, 2006, 20:33:23 »
Cytat: "alvent"
Podziwiam wszystkich miłośników kina na PDA  :lol:

Lepszy rydz niż nic. Tylko na PDA Matrix jest tak blisko ciebie :D. Bo siedzenie 20cm od TV do ciekawych rzeczy nie należy.
Czytanie książek na PDA też do najbardziej efektywnych rzeczy nie należy pozostaje nam efektowność  :lol: .
Ja chciałbym pozdrowić babcię.

A o co chodzi z tym błędem z TCPMP ? Że niby niski wynik w benchmarku jest ? Bo filmy działają gładko jak widać a benchmarki poza pochwaleniem się znajomym do szczęścia nia są potrzebne (przynajmniej dla mnie).
====
Mam jeszcze pytanko czy TCPMP pozwala na rozciągnięcie filmu na cały ekran niezależnie od szerokości i wysokości filmu tracąc proporcje.

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #602 dnia: Luty 26, 2006, 20:42:51 »
Cytat: "Gyc"
Panowie sparował ktoś acerka przez BT? Jedyne co mi się udało to z nokia 7650 i tylko ja mogłem wysłac na nią np zdjęcie. Nokia w ogóle mnie nie mogła znaleźć :-/
Teraz próbuję połączyć się z moim PC i dupa blada  :?
Ani PeCet nie znajduję acera ani acer PeCeta...

Sugestie?

Pozdrawiam,
Gyc.

Ja potrzebuję pocketa przedewszystkim do łączenia sie  netem za pomocą komórki z BT. Czy to znaczy, że mogę się nie połączyć? W tej chwili używam 6310i, czy ktoś już łączył n311 z netem w ten sposób?

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #603 dnia: Luty 26, 2006, 20:56:34 »
Cytat: "t_racer"
Ja potrzebuję pocketa przedewszystkim do łączenia sie  netem za pomocą komórki z BT. Czy to znaczy, że mogę się nie połączyć? W tej chwili używam 6310i, czy ktoś już łączył n311 z netem w ten sposób?

SOA#1 U mnie dziala- polaczenia z PC, innym PPC, telefonem- w obie strony.
Tam jest manager Widcomma, wiec co ma nie dzialac?
Z netem nie laczylem sie, ale mysle, ze nie bedzie zadnych problemow (jesli juz, to ze strony telefonu)

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #604 dnia: Luty 26, 2006, 21:02:17 »
No niech ktoś jeszcze zapyta czy kalendarz w tych acerach działa... ;)

U mnie działa sieć po gprsie z nokią 6320 - przetestowane.

*

Offline Gyc

• **
  • 132
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #605 dnia: Luty 26, 2006, 21:05:40 »
Już raportuję ;-)
Właśnie połączyłem PC z Acerkiem i mam pytania. Co zrobić by teraz na acerku przeglądać www? Widzę, że samo połączenie mi tego nie daje...?!
BTW połączenie ma prędkość 1Mb/s :-)

Z acerka dalej nie moge się połączyć z PC i nie wiem kurna czemu :-( Wszyscy i wszystko niby się już ładnie widzi ale dalej coś nie teges...

t_racer -> jutro będę miał w końcu swojego starego poczciwego S55 i będę działał przez niego bo też mi na tym zależy :-)

Pozdrawiam,
Gyc.

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #606 dnia: Luty 26, 2006, 21:14:31 »
Cytat: "mickenz"
U mnie działa sieć po gprsie z nokią 6320 - przetestowane.

Ufff.... :)

A dziala? ;)

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #607 dnia: Luty 26, 2006, 21:16:56 »
Cytat: "_Morf_"
A o co chodzi z tym błędem z TCPMP ? Że niby niski wynik w benchmarku jest ? Bo filmy działają gładko jak widać

To chyba oglądaliśmy coś innego. VGA to pokaz slajdów, a i na QVGA widać, że czasme mu mocy brakuje. I to właśnie wyniki benchmarków potwierdzają.

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #608 dnia: Luty 26, 2006, 21:19:09 »
a czy testowaliście może z nim Irdę na usb? jako, że on nie ma jej wbudowanej to może na hostcie pójdzie

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #609 dnia: Luty 26, 2006, 21:19:21 »

A dziala? ;)

No właśnie zapomniałem napisać, niestety nie działa... To znaczy,
niby działa, ale sekundy idą do tyłu. A, i po poniedziałku jest od
razu sobota. Może jakiś upgrade ROMu rozwiąże ten problem ;)

*

Offline bart111

• **
  • 172
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Touch Jade 3G, Acer n310, Jornada 6
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #610 dnia: Luty 26, 2006, 21:20:48 »

A dziala? ;)

A pewnie ze moze niedzialac ;] Juz podaje przepis:
Instalujesz spolszczenie, robisz backup, robisz HR, wgrywasz backup i... nie dziala :) kontakty zreszta tez nie :)

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #611 dnia: Luty 26, 2006, 21:29:27 »
bart111 wywołał temat spolszczenia, jak ono się spisuje na n311? Co ono obejmuje, tylko system czy aplikacje pakietu office też :?: I może ktoś może mi wyjaśnić czym jest polska lokaliacja "marchewka"?

*

Offline bart111

• **
  • 172
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Touch Jade 3G, Acer n310, Jornada 6
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #612 dnia: Luty 26, 2006, 21:33:42 »
bart111 wywołał temat spolszczenia, jak ono się spisuje na n311? Co ono obejmuje, tylko system czy aplikacje pakietu office też :?: I może ktoś może mi wyjaśnić czym jest polska lokaliacja "marchewka"?

spolszczone masz wszystko co jest fabrycznie na pokecie - word i excel tez
i bubble breaker tez ;)

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #613 dnia: Luty 26, 2006, 21:36:23 »
Oki. Spolszczenie można pobrać bezpłatnie(już mam :D ) natomiast czym jest w takim razie ta "marchewka" za którą kasują około 100PLN  :?:

*

_Morf_

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #614 dnia: Luty 26, 2006, 21:50:57 »
Lol co za szajs przeciez kalendarz w tego typu urządzeniach to podstawa...
W wersji anglojęzycznej działa czy to niezależne od ver. językowej ?
====
Moje uczucia dot. n300 coraz bardziej popadają w skrajności.
====
No i zapraszam do FAQ - są fotki Acerkowego etui (szkoda że Flip nie ma kieszonek na karty płatnicze, dokumenty)
O tu jest ciekawe Etui bo fabryczne  Acer'a nie ma chyba wycięcia na słuchawki.

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #615 dnia: Luty 26, 2006, 22:34:01 »
Więc "dziurkę" widoczną na dalszych zdjątkach user wykonał sam :D lub zlecił... bo to etui z dziurką też jest oryginalne widać na nim logo Acera. Mam na myśli te etui które zamieściłeś w faq.

*

_Morf_

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #616 dnia: Luty 26, 2006, 22:41:41 »
Ale miejsca na karty płatnicze,dokumenty nie ma . Krusell zawsze robi miejsce na karty
====
Mam tylko wątpliwości czy do takiego etui wejdzie legitymacja szkolna (jestem <18 ) Acer ma 110x70 legitka 100x70.
W sumie może być w miejscu na palma ale z nim.... :wink:
====
A za to etui w linku wyjdzie w sumie  33.44€+14.95€  :?

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #617 dnia: Luty 26, 2006, 22:55:39 »
Przytnij legitkę ja tak robiłem  8)  jak mi nie pasiła :D

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #618 dnia: Luty 26, 2006, 22:58:45 »
nie ma to jak (w razie złego) stracić i pda, i dokumenty i karty
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #619 dnia: Luty 26, 2006, 23:03:38 »
ch@to głos rozsądku :) to dla tego kupię oryginalne etui a dokumenty i karty w oddzielnym portfelu  8)  gotówka w kolejnym, to się nazywa dwersyfikacja :D:D:D:D:D:D:D:D czy jakoś tak :D

nie ma to jak (w razie złego) stracić i pda, i dokumenty i karty  

i legitymację szkolną :D

*

_Morf_

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #620 dnia: Luty 26, 2006, 23:09:44 »
A co z kalendarzem ?
Bo na etui sobie poczekam :P aż będzie Krusell w Polsce.
====
ch@to to głos "wyglądasz jak koń juczny z tymi wszystkimi futerałami" ale to moje zdanie  :lol:

Jakby już mieli by mnie okraść to sobie PDA portfel i telefon wezmą :wink:
A kartę to można w 5min zablokować i mam ustawiony niski limit dziennej wypłaty ;]. Gorzej z dokumentami i palmem  :wink:
====
o i mamy 32  :twisted:

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #621 dnia: Luty 26, 2006, 23:15:43 »
ja tylko uważam że błędem jest trzymanie (lub chęć) razem tak porządanych przez złodziei (i w sumie tak łatwych to skradzenia - w chwili naszej nieuwagi) przedmiotów ...
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #622 dnia: Luty 26, 2006, 23:20:55 »
Kobiety maja swoje torebki, a mężczyźni... marynarki. Dość kieszeni by pomieścić wszystko czego potrzebuję 8) Nie boję się kradzieży, tylko jeden duży portfel strasznie wypycha kieszeń, i nie zawsze potrzebuję brać ze sobą wszystko.

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #623 dnia: Luty 26, 2006, 23:21:37 »
WLAN w n311 wlasnie zostal przetestowany- dziala bardzo sprawnie, konfiguracja dosc prosta, bezprzewodowy internet w calym domu   :)

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #624 dnia: Luty 26, 2006, 23:26:28 »
No i jak się przegląda net na VGA?

*

_Morf_

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #625 dnia: Luty 26, 2006, 23:33:04 »
Kobiety maja swoje torebki, a mężczyźni... marynarki. Dość kieszeni by pomieścić wszystko czego potrzebuję 8) Nie boję się kradzieży, tylko jeden duży portfel strasznie wypycha kieszeń, i nie zawsze potrzebuję brać ze sobą wszystko.

Pochodź sobie w marynarce do liceum/gimazjum to pogadamy :lol:. Teraz mam problem bo jak wrzuce palma do dżinsów to gdzieś musi telefon siedzieć (w 2 kieszeni mam klucze :D). A futerał podczepiany do paska odpada (bluza). Przyznam, że marynarka jest bardziej funkjonalna  :lol:.

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #626 dnia: Luty 26, 2006, 23:45:33 »
Cytat: "shinai"
No i jak się przegląda net na VGA?

Na razie sprawdzilem dzialanie kilku portali, allegro i BGŻ- logowanie bez problemow, przelewow jeszcze nie testowalem ale powinno byc ok ;)
Co do rozdzielczosci- nie jest wygodniej niz na 1280x1024 ale nie bede siedzial w fotelu z 19' monitorem. Czcionka the smallest nie jest meczaca. Jak nakleje folie bedzie testowane dzialanie gg itp.

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #627 dnia: Luty 26, 2006, 23:58:21 »
Mógłbyś wrzucic jakieś foty z odpaloną stronką (jakieś wp choćby) z ustawioną właśnie najmniejszą czcionką?

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #628 dnia: Luty 27, 2006, 09:49:24 »
Cytat: "_Morf_"
Pochodź sobie w marynarce do liceum/gimazjum to pogadamy :lol:. Teraz mam problem bo jak wrzuce palma do dżinsów to gdzieś musi telefon siedzieć (w 2 kieszeni mam klucze :D). A futerał podczepiany do paska odpada (bluza). Przyznam, że marynarka jest bardziej funkjonalna  :lol:.

Z czasem dorośniesz i do marynarki...  8) a póki co to może bojówki? mają przecież dużo kieszeni, ja noszę je po pracy i komórka może być w bocznej kieszeni. Zresztą poproś mamę to wszyje Ci wewnętrzną kieszeń do bluzy :D

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #629 dnia: Luty 27, 2006, 10:13:26 »
Ja chodze w marynarce od szkoly sredniej.. i jakos tam mi zostalo. Po wielu latach noszenia marynarek nie wyobrazam sobie wybycia z domu bez nej. 4 kieszenie sa  kluczowe dla przemieszczania sie z zabawkami