Nowe Acery seria n300

• 1305 Odpowiedzi
  • 133304 Wyświetleń

*

Offline _K4

• *
  • 82
    • http://mp.info.pl
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1230 dnia: Marzec 24, 2006, 17:07:24 »
Cytat: "ch@to"
To ja mam propozycję do tych, ktrórzy kupili/kupią dla swojego naleśnika pokrowiec i nie będą więcej używali acerowego woreczka - chętnie odkupię ;)

a co sie stalo z twoim? zgubiles? ;)

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1231 dnia: Marzec 24, 2006, 17:21:59 »
Cytat: "prodromos"
a ja dzisiaj  dostałem  etui z PDair. Ja mam prosty gust i może dlatego  jestem zadowolony. A  wykończenie  biała  nitka  rok  czy  dwa  lata  temu  bylo  hitem  w garniturach  najlepszych  krawców ;)

To napisz ile czekales, jak placiles i ile w sumie wynioslo...
Dotychczas mialem do czynienia tylko z Krusellem- czy klips mocujacy jest w miare pewny? (do klawiszy jak widze dostep jest dobry)

*

Offline prodromos

• **
  • 209
  • Nokia N97, HTC Hero, Kindle DX
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1232 dnia: Marzec 24, 2006, 17:30:28 »
28 dolarów, dostawa gratis. Na przesyłce napisane było, że prezent i ocenione  na 1 dolara. Cło uwierzyło...Wysłane  17 marca, doszło po 6  dniach (nie zauważyłem, że juz  wczoraj  było  w skrzynce), płaciłem  przez Paypal,  karta  kredytową,  rzecz jasna. Co  do  klipsa,  to nie wiem,  bo  nie testowałem, chyba nawet nie  będę ;)
Nie zgnębi mnie byle przytyk/ w d... miejsce mam  dla krytyk. (Sztaudynger)

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1233 dnia: Marzec 24, 2006, 18:30:27 »
Cytat: "_K4"
Cytat: "ch@to"
To ja mam propozycję do tych, ktrórzy kupili/kupią dla swojego naleśnika pokrowiec i nie będą więcej używali acerowego woreczka - chętnie odkupię ;)

a co sie stalo z twoim? zgubiles? ;)

swój mam - nie zgubiłem, chcę mieć tylko zapasowy w dobrym stanie (tak na przyszłość), bo pokrowca kupować nie będę ;)

Cytat: "jacek102"
a ile jesteś w stanie zaoferować za acerowy woreczek?

20 zł
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

*

Offline _K4

• *
  • 82
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1234 dnia: Marzec 25, 2006, 12:41:02 »
Wczoraj w pracy kumple stwierdzili ze acer sie nie popisal.. i ze do takiego fajnego urzadzenia.. dał skarpete, czyli ten woreczek.
teraz mozemy mowic ze za ~1400zl dostalismy naleśnika i skarpete :D

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1235 dnia: Marzec 25, 2006, 13:16:07 »
K4 a Ty nie masz własnego zdania i musisz kolegów słuchać :?:
ścierworek rządzi
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

*

silentjob

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1236 dnia: Marzec 25, 2006, 13:39:11 »
Ja bym ten pokrowiec nazwał sakiewką 8).

*

Offline b98

• 541
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1237 dnia: Marzec 25, 2006, 14:01:49 »
to może kurna jednak sobie walnąc tego naleśnika w onucy :P ?

*

Offline _K4

• *
  • 82
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1238 dnia: Marzec 25, 2006, 14:43:13 »
ch@to : pewnie ze mam wlasne zdanie :) ale sam pomysl nazwania woreczka skarpeta wydal sie bardzo komiczny
silentjob : o sakiewce tez byla mowa.. ;)

*

Offline K4r0l

• **
  • 155
  • Challenge accepted!
    • http://karol.szastok.net
  • Sprzęt: HTC Desire 500 DualSIM
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1239 dnia: Marzec 25, 2006, 15:17:53 »
Jeszcze dziś postaram się przetestować jak długo trzyma się na WiFi :)
Planet WAP-1966
AP 802.11b
WEP Encryption 128bit
Odległość 1.5m
Przeglądarka Opera - strona (odświeżanie co 1min) - podświetlenie na Normal (12 znacznik od dołu) - wygaszanie ekranu wyłączone.

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1240 dnia: Marzec 25, 2006, 16:14:36 »
Kilka moich gorzkich doświadczeń, którymi się z wami podzielę... Ale od początku....

Kupiłem acera n311 3 marca, w założeniu miał być użytecznym narzędziem, które wspomoże mnie w pracy poza biurem. Ostatnie dwadzieścia dni z okładem to ciągła walka z maszyną. N311 to mój pierwszy, PPC więc mogę popełniać błędy, jeżeli tak chętnie przyjmę wszelkie rady. Głównym zadaniem palma miało być umożliwienie korzystania ze strony internetowej firmy, w której pracuję i dostęp do poczty elektronicznej. W praktyce nie udało mi się osiągnięcie żadnego z tych celów. Nie wiem czy problem leży po stronie palma, ActiveSynca 4.1, czy mojej. Do wczoraj pracowałem na starym sofcie, z zainstalowanym spolszczeniem systemu i po pojawieniu się nowego romu zainstalowałem TCPMP. Nie miałem żadnych problemów z zawieszaniem się pocketa i po zainstalowaniu nowego romu też jest ok. Ciągle coś szwankuje z synchronizacją danych. Pierwsza dziwna sprawa to "kontakty", na palma przenosi mi zawsze tylko kilka wybranych pozycji i za każdym razem są to te same, to jeszcze można znieść. Najgorsze dzieje się z pocztą. W laptopie mam zainstalowanego Outlooka 2003, podobno nie trzeba schodzić do 2002. Podczas synchronizacji całą pocztę przenosi do domyślnie utworzonego na palmie konta "Outlook E-mail", do tego konta nie mogę przypisać adresu email, którego używam, więc nie mogę z pocketa odpowiedzieć na zsynchronizowaną z laptopa wiadomość. Jakoś bym z tym żył w końcu założyłem na pockecie drugie konto i przypisałem mu adres. Ale prawdziwa męka to, co się dzieje z pocztą. W laptopie mam pocztę podzieloną na foldery w skrzynce odbiorczej i dzięki regułom wiadomości trafiają do przypisanych nadawcom folderów. To samo się dzieje podczas synchronizacji na pocketa...tylko, że czasem foldery same się odznaczają i zostają wyczyszczone... Mimo że ustawiłem by synchronizowało mi wszystkie wiadomości przed zamianą romu samoczynnie zostało założone jakieś chyba półroczne ograniczenie i nie wszystkie wiadomości trafiły na pocketa. Ale trudno nie muszę mieć poczty z całego roku czy dwóch... Najlepsze zaczęło się po zmianie romu...  Mimo że odinstalowałem ActiveSynka i robiłem wszystko od początku nic się nie zmieniło... kontakty tylko te wybrane... i w poczcie granica czasowa... a na dokładkę...poczta zwariowała na maksa  Gdy otwieram jakiś folder w poczcie gdzie jest dużo wiadomości i chcę przesunąć się suwakiem w dół po puszczeniu suwaka wszystko wraca do podświetlonej ostatnio wiadomości. Totalnie nie da się w ten sposób przeglądać wiadomości. Jak chcę przeczytać wiadomość starszą to muszę przesuwać się tapnięciem w wiadomość, która jest na dole okienka i wtedy mogę pojechać trochę w dół tylko, że tapnięciem wiadomości ją otwiera, po tym ją zamykam i jadę w dół do następnej... i tak po kilka wiadomości w dół. Podczas synchronizacji "Ulubionych” też dzieje się tak, że giną mi zapisane tam linki, jest to o tyle ważne, że na stronie internetowej firmy znajdują się przyciski, które kliknięte rozwijają się w listę dostępnych dla mnie raportów, ale tylko w Internet Explorer na laptopie. PocketIE nie rozwija mi tych raportów, więc zapisałem gotowe linki do tych raportów w „ulubionych”... a tam ciągle zamieszanie ciągle coś podczas synchronizacji ginie... Po takich "doświadczeniach" zaczynam się mocno zastanawiać nad sensem mojego zakupu. Czy ktoś z was miał już takie "schody" z pocketem? Czy to tylko przypadłość n311, czy wszystkie pockety to taki szmelc? Może ktoś już sobie poradził z podobnymi problemami? Właśnie jestem po HR i ponownej instalacji AS, po ustawieniu relacji… i widzę już, że synchronizuje się tak samo i tak samo dzieje się przy przesuwaniu suwakiem … Problem z suwakiem występuje tylko w folderach poczty pocketa, w innych programach mogę przesuwać normalnie. Czy wywałka systemu w laptopie może pomóc? Jestem już trochę wk…<piiiiiiiii!!!!!!!>, ktoś wie co z tym pasztetem zrobić? Bardzo mi zależy na tym by ten „komputerek” się do czegoś przydał, bo jak na razie to tylko nerwów mi napsuł.

*

Offline PawelP7

• 1204
  • Sprzęt: Samsung Galaxy , Asus Transformer TF101
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1241 dnia: Marzec 25, 2006, 16:32:27 »
Taaaaak, Microsoft to udręka każdego, ja reinstalkę systemu w PC robię średnio co 5 miesięcy, jest jakoś znośnie, zaznaczam że mam system oryginalny i ze wszystkimi updateami, synchronizacja i generalnie Active Sync to kaszana, od 3 miesięcy nie moge np. zrobić synchronizacji przez bluetooth, unikam active-sync jak ognia, niestety alternatywy dla Microsoftu nie ma, a szkoda. Sory za lekki off-topic
Były: Nec e228, Nec Mobile Pro 780, Acer n311, HTC Wizard, HTC Universal, Toshiba g900, HP rz1710, Nokia E51, Palm Treo 750v, Palm Centro, OQO 01+, Motorola v8, Nokia E90, HTC Alpine, HTC HD, Toshiba g910, HTC Desire, HTC HD 2,

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1242 dnia: Marzec 25, 2006, 16:36:26 »
System ma legalny..ale office2003 już nie... chociaż jak dotąd nie miałem problemów z jego funkcjonowaniem. Czy to znaczy że ActiveSyf będzie już zawsze utrudniał mi życie? Nie muszę często reinstalować systemu w pc ogólnie jest ok.

*

Offline K4r0l

• **
  • 155
  • Challenge accepted!
    • http://karol.szastok.net
  • Sprzęt: HTC Desire 500 DualSIM
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1243 dnia: Marzec 25, 2006, 16:41:29 »
t_racer głównym problemem jest właśnie AS (choć żaden z niego as), niezależnie od palmtopa, jak się poprzegląda fora (te i inne), to problem w synchronizacji danych istnieje między PPC<->PC właśnie spowodu tego ASa :|

*

Offline PawelP7

• 1204
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1244 dnia: Marzec 25, 2006, 16:42:43 »
A Twoje problemy występują losowo? tzn. raz jest dobrze a raz źle? Nie ma to jak Microsoft
Były: Nec e228, Nec Mobile Pro 780, Acer n311, HTC Wizard, HTC Universal, Toshiba g900, HP rz1710, Nokia E51, Palm Treo 750v, Palm Centro, OQO 01+, Motorola v8, Nokia E90, HTC Alpine, HTC HD, Toshiba g910, HTC Desire, HTC HD 2,

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1245 dnia: Marzec 25, 2006, 16:45:54 »
Teraz jest już tylko źle... Czy to, że nie można mieć na palmie jednego konta z adresem i synchronizowanymi folderami to norma? Cozrobić by przesówać normalnie suwakiem listę wiadomości? Bo ten cyrk z suwakiem mnie dobił... a pojawił się po zainstalowaniu nowego romu :(

Po co mi poczta której nie mogę szybko przeglądać?

*

Offline PawelP7

• 1204
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1246 dnia: Marzec 25, 2006, 16:50:23 »
Jak używasz Outlooka na pda to może potestój jakiś inny programik co sobie lepiej z tym poradzi.

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1247 dnia: Marzec 25, 2006, 16:52:55 »
Gdy otwieram jakiś folder w poczcie gdzie jest dużo wiadomości i chcę przesunąć się suwakiem w dół po puszczeniu suwaka wszystko wraca do podświetlonej ostatnio wiadomości. Totalnie nie da się w ten sposób przeglądać wiadomości. Jak chcę przeczytać wiadomość starszą to muszę przesuwać się tapnięciem w wiadomość, która jest na dole okienka i wtedy mogę pojechać trochę w dół tylko, że tapnięciem wiadomości ją otwiera, po tym ją zamykam i jadę w dół do następnej... i tak po kilka wiadomości w dół.

Wszystkie moje kłopoty opisałem w przydługim poście trochę wyżej.

*

Offline Gyc

• **
  • 132
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1248 dnia: Marzec 25, 2006, 16:53:54 »
t_racer -> z tym przesuwaniem mam tak samo więc podejrzewam, że chyba wszyscy albo znakomita większość użytkowników tak ma  :?
Przypisanie konta jednego "właściwego", wybranego oczywiście przez M$ też mnie wkurza i w zasadzie przestaje powoli z maili na tym korzystać  :evil:
Widzę, że pocket nadaje się głównie do zabawy + jakieś nieskomplikowane zadania i przypomnienia (jeśli działają, bo też gdzieś już czytałem, że potrafią się nie włączać  :evil: )

Pozdrawiam,
Gyc.

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1249 dnia: Marzec 25, 2006, 16:56:16 »
Wpoprzednim romie nie było kłopotu z suwakiem... Co mnie podkusiło? Mój palm dobrze chodził na poprzednim romie, a ActiveSyf tak samo psocił...

Czy po zmianie romu należy sformatować kartę np na fat32?

*

Offline PawelP7

• 1204
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1250 dnia: Marzec 25, 2006, 17:00:46 »
Nie, działa ok na fat 16.

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1251 dnia: Marzec 25, 2006, 17:20:05 »
Jeżeli to, co się dzieje jest normalne to stwierdzam, że trzeba być kretynem (tak się czuję) by kupić palma... A na pewno jest nim ktoś, kto kupił drugiego :D PPC to totalnie beznadziejne i niegodne zaufania tandetne g... Które w efekcie służy do... no właśnie, do czego? Kontakty mogę wpisywać sam do komórki, terminy i zadania też, więc, po co wypychać kieszeń? Jeżeli chcę posłuchać mp3 biorę odtwarzacz, który jest mniejszy i nie zajmuje tle miejsca, co nawet mały jak na ppc n311. Filmy? To raczej nieporozumienie, próbowałem oglądać takie sobie wrażenia. Jeżeli nie można synchronizować potrzebnych danych z PC to jaki jest sens tworzenia tych urządzeń?

Czy wszyscy macie tak jak ja i Gyc kłopoty z suwakiem w poczcie pocketa :?:

*

Offline PawelP7

• 1204
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1252 dnia: Marzec 25, 2006, 17:23:47 »
Potwierdzam. Też mam ten problem, ale można używać /joysticka\

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1253 dnia: Marzec 25, 2006, 17:34:07 »
Cytat: "PawelP7"

Powiniennem Cię ucałować :D joystickiem przesówa się podświetlenie z wiadomości na wiadomość i w ten sposób mogę wędrować po liście wiadomości. Naprowadziłeś mnie na rozwiązanie jednego z kłopotów. To prowizoryczne rozwiązanie ale póki nie pojawi się kolejny rom... ;)

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1254 dnia: Marzec 25, 2006, 17:59:50 »
Mam Acera N311. Nowego Roma mam juz prawie dwa tgodnie, zastanawiam sie czy instalowac spolszczenie.
Wcześniej na starym romie zawisł, był HR .....

Co radzicie .......

Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1255 dnia: Marzec 25, 2006, 18:10:07 »
U mnie było ok na starym i jest ok na nowym romie, nie miałem zawiechy ani raz. Spolszczenie jest super.

*

Offline PawelP7

• 1204
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1256 dnia: Marzec 25, 2006, 18:23:51 »
Cytat: "piotrfalco"
Mam Acera N311. Nowego Roma mam juz prawie dwa tgodnie, zastanawiam sie czy instalowac spolszczenie.
Wcześniej na starym romie zawisł, był HR .....

Co radzicie .......
Instaluj  spolszczenie ale nie ustawiaj hasła na system.

*

Offline PawelP7

• 1204
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1257 dnia: Marzec 25, 2006, 18:24:34 »
Cytat: "t_racer"
Cytat: "PawelP7"

Powiniennem Cię ucałować :D joystickiem przesówa się podświetlenie z wiadomości na wiadomość i w ten sposób mogę wędrować po liście wiadomości. Naprowadziłeś mnie na rozwiązanie jednego z kłopotów. To prowizoryczne rozwiązanie ale póki nie pojawi się kolejny rom... ;)
No problem :-)

*

Offline Gemis

• 428
    • Gemis Home Page
  • Sprzęt: były:(Palm III => PalmIIIxe => iPaq3970 =>SPVC550=>HTC Trinity), jest:(iPaq rx3715 and HTC Iolite)
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1258 dnia: Marzec 26, 2006, 00:22:40 »
Odpowiedz prosta :) Zmienić na PALM OS :P Chyba acerek mi sie odwidział... z tego co czytam to naprawde same problemy. Ja nigdy jakoś nie miałem problemów z AS ( Mam ipaqa 3970 i AS 3.9 zarówno pod win2k jak i xp). Owszem nie wykorzystuje go profesjonalnie, ale kontakty terminarz to podstawa która MUSI działać. Może rzeczywiście winę ponosi M$, ale w tym wypadku stawiałbym na acerka... A$ działa jakoś na innych PPC ( nie nazywajmy pocketów palmami, to obraza dla tych drugich :P )   Ileż można czekać na nowe romy... to tak jakbym kupił samochód bez kół... bo te wydadzą w poprawce za miesiąc...

Acer walnął wielką gafę... Niestety musimy powiedzieć że seria n300 to wielkie g... nadające się NARAZIE tylko jako ciekawostka, zabawka i elektroniczny szpan.....

Na nazwę PDA musi chyba jeszcze długo popracować...

*

Offline PawelP7

• 1204
Nowe Acery seria n300
« Odpowiedź #1259 dnia: Marzec 26, 2006, 11:14:45 »
No to twoja opinia, a problemy z Active Sync mają prawie wszystkie pockety. ( napewno z wersją 4.0 wzwyż )