Nie mam problemów z n311:) Kto jeszcze ?

• 29 Odpowiedzi
  • 5510 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 27, 2007, 22:51:38 »
Witam.Nie wiem jak to jest ale często się słyszy że acery się psują. Ja już mam troszkę czasu swojego naleśnika i wszystko jest OK. WIFI działa BT  rowniez. Wszystkie programy  typu mobile gg , pocket xpdf, spolszczenie wm5.0, skype , opera, AEKMap,core player, gry i wiele innych również. Sprzęcik działa OK. Może to nie demon szybkości ale bez szemranego oprogramowania wszystko hula stabilnie. Nie wiesza się. Bateria wbrew wielu opiniom działa do kilku procent i nie pada przy około 10% Dzisiaj mogę stwierdzić NIE żAłóJę ZAKUPU. Ilu jest jeszcze równie zadowolonych posiadaczy naleśniczka? POZDRAWIAM :)

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 27, 2007, 23:00:36 »
Ja tez nie mam z nim problemow a to tylko dlatego , ze go po prostu ................... nie mam :D

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 27, 2007, 23:05:14 »
Hehe.Żałuj że go nie masz naprawdę fajny sprzęt i ekran vga:)

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 27, 2007, 23:08:37 »
No zeby nie ten slabiuski procesor to myslalem nad jego zakupem bo wyglad ma elegancki.
A dzis kupuje Looxa N560 tez ma vga :)

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 27, 2007, 23:13:55 »
:) Jak mówiłem nie jest to demon szybkości ale jakość do ceny myślę jest OK. A często cena stanowi główne kryterium wyboru a design n311 jest extra. ładny zgrabny. Naprawdę nie ma co narzekać. No może jedno ale... Filmy w 640x480 się tną ale to w moim przypadku tyle co do zarzutów.

*

Offline mandor

• **
  • 229
    • http://rait.republika.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 28, 2007, 09:31:15 »
Ja w zasadzie na swój egzemplarz też nie narzekam. Jest wolny ale to było wiadomo od początku, że tak będzie. W moich zastosowaniach sprawdza się idealnie. Jedyne co mnie wpienia to to, że srebrne boczki się wycierają i widać spod nich czarny plastik. (Nie cierpię używać dodatkowego pokrowca.)

*

Offline KM

• **
  • 215
  • Sprzęt: Omnia 2, TT One XL
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 28, 2007, 09:55:09 »
Witam,
Mój n311 ma już prawie rok i jestem zadowolony. Kupując wiedziałem (dzięki Forum :) ) o jego potencjalnych usterkach, ale jakoś wszystko do dzisiaj działa OK. Filmy i gry na PDA mnie nie interesuja, a do pozostałych zastosowań jest bardzo dobry. Używałem spolszczenia, ale przestałem, bo działał mniej stabilnie i chyba wolniej. Update ROM-u (dwukrotne) przebiegło bez zakłóceń. W sumie ocena 4+.

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 28, 2007, 13:46:56 »
dokładnie tak jak u mnie, rzy czym filmy oglądam w pociągu janczęściej, ale zmiejszam na 320x240, spoko się ogląda.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 28, 2007, 20:02:18 »
Jedynym problemem w moim n311 po roku bardzo intensywnego używania jest dość częste zawieszanie się po zdjęciu z craddla. Niemniej soft reset leczy i po 15 sekundach Acerek jest gotów do pracy. Jestem z niego bardzo zadowolony (np. w porównaniu z FS N560 Widcomm rulez).

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 01, 2007, 08:13:14 »
Witam.
Z moim nie ma żadnych problemów. Najczęściej używam do nwigacji.

*

Offline Mcgiver

• 382
    • http://www.Maxi-PDA.prv.pl
  • Sprzęt: Acer N311 WM6.1
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 01, 2007, 13:03:30 »
Świetny sprzęt!
Miałem SPV M3000 on to był dopiero wolny!

Czekam tylko aż wymyślą moduł GSM na SD :))

Zero problemów, nawet po zaliczeniu upadku z wysokości 1,2m na beton!
Ciut srebrne elementy się porysały.
Polecam:

*

Offline SST

• 21
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 01, 2007, 21:20:56 »
Dziś mija rok jak kupiłem swojego naleśnika :) .
Na początku spędził ponad miesiąc w serwisie :wkurzony:  (raz naprawili po tygodniu - wymiana MB, drugim razem po trzech tygodniach oczekiwania i dużej awanturze w Blasc-u oddali mi go z adnotacją, że nie naprawiony, ale działał) :surprised: - opisywałem na forum.
I tak działa do dziś :))
Sprawdza się doskonale. Używam go do przeglądania netu via BT (cudowne VGA w Operze), nawigacji (Navigo, ale w wersji QVGA, bo VGA chodzi za wolno), notatek, PIM... Czasem moje dzieci obejrzą jakiś filmik w czasie podróży (oczywiście QVGA ;) )....
Powiem jedno: może i jest trochę czasami powolny (mam spolszczenie) jak za dużo na raz chcę mu zarzucić, ale przeglądałem forum FSC i... też narzekają na n560, również na jego prędkość, a ma tyle szybszy procesor ]:> .
Podsumowując mimo początkowych problemów NIE ŻAŁUJĘ zakupu :party:

« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 03, 2007, 19:35:49 »
Moj jakos dziala. Wiekszych problemow nie mam, nawet hard resetu nie robilem od paru miesiecy.
Tak patrzec na liczbe postow w dzialach to jednak mit jest o tym ze acer awaryjny jest. Przed chwila czytalem o asusach, masakra.

*

Offline mrock

• *
  • 54
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 04, 2007, 13:29:22 »
Przyłączam się do zdania autora tematu... mam n311 już prawie rok i nie miałem z nim żadnych problemów... bateria trzyma imponująco długo (dwa pełnometrażowe filmy da się obejrzeć) :D, ze stabilnością różnie, ale w sumie bardziej stabilnego PDA nie widziałem :) Nie żałuję zakupu. Powiem więcej, podczas dołka finansowego chciałem go sprzedać, ale żal mi się było z nim rozstawać.
Pozdrawiam

*

Offline mystic

• **
  • 111
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 07, 2007, 21:16:59 »
Ja jeszcze jestem bardzo zadowolony. Dziś mija rok bezproblemowej eksploatacji płaskacza. To był mój najlepszy zakup zeszłego roku w dziedzinie sprzętu :)

*

Offline Tomcio-Paluszek

• **
  • 221
  • Sprzęt: Archos 70
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 11, 2007, 11:14:30 »
U mnie też mija rok i jestem z niego zadowolony mimo słabego procesora.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 13, 2007, 17:03:06 »
Działa... nie licząc wyłączania w okolicach 5% i czasem braku reakcji na power (wstaje po wyjęciu na chwile baterii)
Are you shpongled?

« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 13, 2007, 21:21:16 »
Tak czasem tak ma. Musisz wyjąć baterie i wsadzić by ruszył. :)

*

Offline Susek

• **
  • 162
    • Mateusz.Suski.info
  • Sprzęt: Acer N311 & HTC TyTn & HTC Touch & FS N560
Odp: Nie mam problemów z n311:) Kto jeszcze ?
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 24, 2007, 22:18:20 »
Ja też nie mam problemów z moim Acerkiem ;) Mam go już całe 4 miesiące i na razie wszystko jest w porządku :)
REGULAMIN !!!!!!!

*

Offline iras2005

• 1
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 25, 2007, 11:24:52 »
N311 działa jak trzeba, ale na początku zawieszał się co chwila. problem z zawieszaniem , u mnie to konflikt między oprogramowaniem "obcym" a oprogramowaniem odpowiadającym za "oszczędzanie" akumulatora czyli  Ustawienia>>Zasilanie>>Zaawansowane: "odptaszkowałem" zasilanie baterią i zewnętrzne , i od tej chwili SUPER! zero kłopotów z Acerkiem

*

Offline Renexius

• **
  • 152
  • Sprzęt: Desire, Galaxy S
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 27, 2007, 15:42:19 »
Ja mam swojego już 4 miesiąc i jestem bardzo zadowolony, nie miałem z nim żadnych problemów. Słyszę opinie że jest wolny, oglądam na nim czasem filmy (z wtopionymi napisami 320x240/ płynnie działają)  gram w różne gierki a ostatnio emuluje NES i SNES, trochę się naszukałem ale emulacja z dzwiękiem płynna (nesterJ4u i snes9xppc). Więc nie uważam żeby był wolny (mam wgrane spolszczenie, słyszałem też że spowalnia- nie moge potwierdzic- spolszczenie z ftp acera), w końcu to tylko ppc.

Jedyne co mnie wkurza to że po resecie muszę czasem ustawiac na nowo po jakim czasie ma się podświetlenie wyłączac.
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2007, 15:45:44 wysłana przez rnx »

*

Offline SST

• 21
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 27, 2007, 21:45:38 »
Niestety przedwczoraj po wyjęciu z etui stwierdziłem, że urwał się... joystick ???
1 marca minął rok od zakupu ale jest jeszcze drugi :) gwarancji.
Zadzwoniłem do Acera i okazało się, że wstawią nowy w ramach gwarancji :), ale mam zadzwonić przed wysłaniem do Brna, bo na razie nie mają ich na stanie. A już się bałem, że to nie podlega gwarancji, chociaż z drugiej strony jak oni to mocują, że wypadło samo z siebie...
Poinformowano mnie też, że poza gwarancją taka część kosztuje 20 EURO netto   :o
Co będzie po gwarancji strach myśleć.
Tak więc nawiązując do tematu i mojego wcześniejszego postu to będzie już trzecia wizyta naleśnika w serwisie, ale ciągle go lubię (właściwie to raczej nie używałem joysticka, wszystko robiłem rysikiem).

*

Offline michu_83

• 7
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 01, 2007, 20:17:08 »
Witam, mam tego naleśnika od ponad 3 miesięcy i jestem zadowolony, nie mam z nim żadnych problemów.  Jedynie czasami zdaza mu sie zwis, ale wystarczy na chwile wyjąc baterie i naleśnik znów śmiga :)

Polecam tego acera

*

Offline Polikon

• **
  • 163
  • Sprzęt: X800//HTC HD2+Lobuz1 NewStyle1.2+SDHC16GB
« Odpowiedź #23 dnia: Grudzień 13, 2007, 18:15:43 »
:) Jak mówiłem nie jest to demon szybkości
A ja swojego Acerka kupiłem na Allegro po dziewięciu miesiącach użytkowania i mam go już chyba ponad pół roku i śmiga bez problemowo.
Fakt że mógłby być trochę szybszy.
Ale ostatnio zainstalowałem programik XCPUScalar 2007 i ustawiłem procesor na 100Mhz do 5% użycia a ponad 5% na 472Mhz i wgrałem stery do SDHC, włożyłem kartę 4GB.
I Acerek śmiga jak nigdy.

ps.Właśnie ustawiłem procka na 500Mhz i śmiga.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 13, 2007, 22:06:14 wysłana przez Polikon »
X800.WM6.1.Panot.ver.1.90_PP6_ENG//Acer n311//HTC HD2+Lobuz1 New Style 1.2+SDHC 16GB

*

Offline Wicked

• 829
  • Sprzęt: Acer n311 sd 2GB + toshiba g900 + nokia 5530 4GB
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 14, 2008, 17:03:38 »
:) Jak mówiłem nie jest to demon szybkości
A ja swojego Acerka kupiłem na Allegro po dziewięciu miesiącach użytkowania i mam go już chyba ponad pół roku i śmiga bez problemowo.
Fakt że mógłby być trochę szybszy.
Ale ostatnio zainstalowałem programik XCPUScalar 2007 i ustawiłem procesor na 100Mhz do 5% użycia a ponad 5% na 472Mhz i wgrałem stery do SDHC, włożyłem kartę 4GB.
I Acerek śmiga jak nigdy.

ps.Właśnie ustawiłem procka na 500Mhz i śmiga.
Zainstalowałem u siebie XCPUScalara 2007 i obojętnie jaką prędkość ustawię wydajność się nie zmienia (testowane na benchmarku w TCPMP).

*

Offline Sony

• *
  • 88
  • Sprzęt: HTC Touch HD, Gigabyte M912M, HP SLATE 2
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 15, 2008, 14:23:13 »
Ja już ponad dwa lata użytkuje N311 i NIE mam problemów. Noszę go codziennie, urzywam jako EBooka, odtwarzacza MP3, a przedewszystkim jako Organizera : Kalendarz, Kontakty Rzeczy Do Zrobienia i tak dalej. Dość często urzywam go jako nawigacji GPS.

Wydajnosć - wystarczająca. Wg mnie ogladanie filmów na PDA to KRETYNIZM czystej wody. Mam też "laptoka" Tośkę R20 (Tablet PC) i nawet na laptopie, z dużo większym ekranem ogladanie jest nędzne  a co dopiero na mikroskopijnym ekraniku PDA. Ebooko czyta się nawet znośnie, i tak na Tablecie dużo lepiej.

Ja jestem bardzo zadowolony z "Naleśnika" - nigdy mnie nie zawiódł. Czasem były problemy z ładowaniem - zwłaszcza przez USB z komputera - ale to kwestia wydajności prądowej kompa.
Obecnie przymierzam sie do zmiany, jakby do Naleśnika dołożyli GSM i GPS to był bym szczęśliwy. :D

*

Offline Wicked

• 829
  • Sprzęt: Acer n311 sd 2GB + toshiba g900 + nokia 5530 4GB
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 15, 2008, 15:47:52 »

Wydajnosć - wystarczająca. Wg mnie ogladanie filmów na PDA to KRETYNIZM czystej wody. Mam też "laptoka" Tośkę R20 (Tablet PC) i nawet na laptopie, z dużo większym ekranem ogladanie jest nędzne  a co dopiero na mikroskopijnym ekraniku PDA. Ebooko czyta się nawet znośnie, i tak na Tablecie dużo lepiej.
IMHO trochę przesadzasz. Fakt, oglądanie jakichś hitów kinowych, gdzie duży ekran jest niezbędny to pomyłka, ale np. friendsów lubię sobie czasami pooglądać na PDA i chciałbym, żeby dało się oglądać na pełnym ekranie bez jakiegoś tragicznego spadku framerate'u.

*

Offline Tomcio-Paluszek

• **
  • 221
  • Sprzęt: Archos 70
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 15, 2008, 18:13:08 »
Zainstalowałem u siebie XCPUScalara 2007 i obojętnie jaką prędkość ustawię wydajność się nie zmienia (testowane na benchmarku w TCPMP).

Spróbuj użyć do podkręcania Pocket Hack Master

*

Offline nucj

• 3
    • www.nucj.enterprise.net.pl
  • Sprzęt: HTC DESIRE
« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 23, 2008, 09:58:54 »
No dokładnie Acerek n300 jak tylko go sie dobrze skonfiguruje i nie na wgrywa "dziadostwa" to hula jak tralala ! :ok:
Tez jestem bardzo zadowolony , ale musze przyznac ze przez kilka tygodni po kupnie i udreka z róznymi programami i konfiguracjia mialem
mieszany opinie . Ale cale szczescie po pewnym czasie jak juz odpowiednio skonfigurowalem Acerka "oczywiscie dzieki waszym postą na forum"  jestem Bardzo zadowolony

« Odpowiedź #29 dnia: Luty 03, 2008, 20:05:37 »
Jaki uzywacie program do zmiany rozdzielczosci ekranu na 320x240 pixeli? Ja swojego n311 kupiłem jako drugiego a miałem wcześniej 1 rok Axima x50v i nie mam z nim żadnych problemów jest troche wolniejszy od Axima ale odpada bateria backupowa co jest niesamowita wygodą ponieważ przechowując PDA wyjmuje baterie i odkładam go do szafy nie martwiąc sie o baterie podtrzymujaca pamięć.Axim często wymagał resetu nawet HR a Acer praktycznie wogóle Rom mam v.1.00.23.W Aximie jest akcelerator ale w sumie jest kilka gier które go obsługują .Nasycenie kolorów Acer ma większe i obudowa jest ładniejsza.Podobnie joystik Acer ma lepszy.Czy na Acerze chodzi wam gra Reyman?Sa wprawdzie problemy z systemem i grami i oprogramowaniem które śmigały w Aximie przy 2003 SE ale z tym mozna sobie poradzić i świetnie działająca nakładka PL która nie spowalnia jego działania.Ogólna ocena Acera n300 jest na wysokim poziomie w stosunku do Axima.Gdyby miał procesor 624 Mhz byłby najlepszy na rynku.