n311 złapał "WAV driver" problem

• 9 Odpowiedzi
  • 1436 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline saenta

• **
  • 105
  • Sprzęt: Nokia N8, Xda Zest, TG01 i inne zabawki
« dnia: Listopad 22, 2006, 11:40:50 »
Witam,
Po włączeniu czyli fachowo wybudzeniu naleśnika pojawia się komunikat: "Error 0x37 opening WAV driver". Wszystko działa normalnie oprócz audio którego nie ma. Już raz tak miałem i hard reset przywrócił audio. Teraz szkoda mi robić HR, bo mam sporo softu i nie chciałbym ponownie tego wszystkiego instalować  :( . Macie może jakieś przemyślenia, doświadczenia w tym temacie?
prawdziwy facet jest jak dziecko...

*

Offline KM

• **
  • 215
  • Sprzęt: Omnia 2, TT One XL
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 22, 2006, 16:17:01 »
Jezeli stało się to po zainstalowaniu TomTom 6, to rozwiązanie znajdziesz tutaj:
http://mobilitytoday.com/forum/showthread.php?t=13658&page=3
Chodzi o podmianę plików BTCoreif.dll  i BtSdkCE30.dll przez instalator TT. Zobacz post użytkownika "webindo" i dalej.

*

Offline arielcpu

• **
  • 176
  • Sprzęt: Acer n50 Premium, Holux M-1000 GPS
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 25, 2006, 07:29:04 »
tak, wystarczy podmienić pliki o których pisze przedmówca. miałem to samo, strasznie denerwujące to było ale da się naprawic bez HR. :D

*

Offline saenta

• **
  • 105
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 25, 2006, 17:03:45 »
:) to poproszę o bardziej szczegółowe info co, gdzie i jak podmienić ( bo póki co to tak podmieniłem, że dalej audio brak  :( . A nalesnik i jego właściciel bez audio, dużo tracą...

*

Offline KM

• **
  • 215
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 27, 2006, 09:49:52 »
Cytat: "saenta"
:) to poproszę o bardziej szczegółowe info co, gdzie i jak podmienić ( bo póki co to tak podmieniłem, że dalej audio brak  :( . A nalesnik i jego właściciel bez audio, dużo tracą...

Przepraszam za zwłokę w odpowiedzi, ale weekend ...
Na jakie pliki podmieniłeś ? Żeby odzyskać oryginalne, musiałbyś pewnie zrobić HR, a tego nie chciałeś robić. Odezwij się na priva, to podeślę Ci pliki "wydłubane" z mojego n311. Wsadzisz je do katalogu \windows (podmiana) i powinno działać.  :D

POMOCY 2790
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 10, 2006, 14:52:50 »
Witam
Kto mi podesle te dll do hp 2790
Prosze

*

Offline saenta

• **
  • 105
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 11, 2006, 09:00:39 »
Ból jest w tym, że klubowicze PDAclub nie sprawdzają klubowej poczty  :( . Niedoczekałem się  tych DLL dla siebie  :bored: . Zrobiłem HR i audio teraz mam. Przyślij mi swój e-mail - tym razem ta próba podmiany może się uda (jesli te DLL mimo różnic sprzętowych są takie same) :) .

*

Offline KM

• **
  • 215
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 17, 2006, 12:31:14 »
Cytat: "saenta"
Ból jest w tym, że klubowicze PDAclub nie sprawdzają klubowej poczty  :( . Niedoczekałem się  tych DLL dla siebie  :bored: . Zrobiłem HR i audio teraz mam. Przyślij mi swój e-mail - tym razem ta próba podmiany może się uda (jesli te DLL mimo różnic sprzętowych są takie same) :) .

Zarzut niesłuszny. Wiadomości od "saenta" żadnej nie dostałem, a pliki dll w ZIP-ie tylko czekały na sygnał do wysłania. Wczoraj wieczorem wróciłem z nart i dopiero odczytałem wiadomość od  "KRZYSZTOF499".
Pozdrawiam

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 17, 2006, 12:55:00 »
niestety mi nie zadziałało

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 21, 2007, 12:23:33 »
u mnie również nie zadziałało :(