N311 WMP & BT & HOST

• 2 Odpowiedzi
  • 863 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

N311 WMP & BT & HOST
« dnia: Listopad 29, 2006, 02:19:39 »
Witam
właśnie stałem się posiadaczem n311.
Mam z nim jednak pare problemów:
1 WMP nie rozciąga mi filmu qvga do vga, mimo że opcja fit to window (czy coś podobnego) jest zaznaczona. Czy to normalne?
2 Czy udało się komukolwiek z Was korzystać z internetu będąc podłączonym przy pomocy Bluetootha z komputerem PC wyposażonym w stały dostęp do netu?  Jeśli tak to bardzo proszę o wskazówki. :)
3 Udało mi się połączyć przy pomocy Bluetootha z moim telefonem komórkowym i nawiązać połączenie modemowe z internetem - transfer był żenujący. Wiem jednak z doświadczenia, że można użyć GPRS telefonu przy pomocy Bluetootha i uzyskać w ten sposób nieco szybszy dostęp do netu. Wiem jak to zrobić dla stacjonarnego PC, nie wiem jak dla Acerka. Jeśli ktoś wie chętnie posłucham :)
4 Podczas podłączania aparatu fotograficznego wyskakuje mi monit o nierozpoznanym urządzeniu USB i mam wklepać nazwę sterownika - O co chodzi i czy da się coś z tym zrobić?
5 Podłączona przez USB myszka choć działa, nie wyświetla kursora - O co chodzi i czy da się coś z tym zrobić?

Z góry serdecznie dziękuję wszystkim Tym, którzy zechcą się podzielić ze mną swoją wiedzą na powyższy temat.

pozdrawiam.

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
N311 WMP & BT & HOST
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 29, 2006, 18:43:33 »
Witam
Odpowiem na pytania, na które wydaje mi się, że znam odpowiedź ;-)

ad. 2
Udało się - przez ActiveSync'a - trzeba w opcjach zaznaczyć udostępnianie internetu przez AS na PC

ad. 3
samo GPRS wiele Ci nie pomoże, bo transfer to jest taki sam, jak na modemie analogowym (56 kb/s), ale jakbyś miał EDGE, to już jest lepiej

ad. 4 i 5
Nie wszystkie urządzenia da się podłączyć - problem jest ze sterownikami. Przeczytaj przyklejony wątek na forum, co działa z hostem USB.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline saenta

• **
  • 105
  • Sprzęt: Nokia N8, Xda Zest, TG01 i inne zabawki
N311 WMP & BT & HOST
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 29, 2006, 18:53:24 »
w/g moich (subiektywnych) doświadczeń z n311:

pkt 1. daj sobie spokój z WMP i zainstaluj TCMP póki jest jeszcze darmowy, nie będzie problemów o jakich piszesz i inych też,

pkt 2. korzystałem z netu przez BT z PC. jest to jednak zawracanie głowy, pomyśl o punkcie dostępowym wifi bo:
a/ urządzeniea acces point są coraz tansze,
b/ PC nie musi być właczony,
c/ szybki transfer

pkt.3 mam komórkę w orange, wystaczy wybrać *99***1#, i dostępny jest gprs/edge, bez żadnych dodatkowych extra ustawień,

pkt.4 host usb obsługuje urządzenia dość wybiorczo, widzi np. jako dysk mój aparat fot. casio r-4, czytnik sd, ale nie widzi jako dysk telefonu motorola v360.

pkt.5 podnosiłem na forum kilka m-cy temu ten temat. Niestety nikt nic nie miał do powiedzenia. W WM2003se mysz/kursor widać, wm5 nie- trzeba czekać na ew. sterowniki dodatkowe.

pozdro wszystkim, w szczególności zaś posiadaczom serii n300
prawdziwy facet jest jak dziecko...