Acer n30 plus motorola v360

• 3 Odpowiedzi
  • 948 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 13, 2006, 21:53:56 »
kupiłem Acera n30 i chciałem go połączyć z z motorolą v360 za pomocą BT, do pewnego momentu wszystko idzie sprawnie, acer rozpoznaje tel., tel. pyta czy sparować urządzenie, wpisuje prawidłowy klucz idetyfikacji w telefonie po czym, acer czeka z komunikatem: "uwierzytelnianie urządzenia" a w szczegółach: "czekanie na urządzenie" i kupa bo może czekać cały dzień, i w jednym i drugim urządzeniu BT pracuje, próbowałem na wszystkie sposoby i chyba v360 nie jest kompatybilny

jeżeli miałby ktoś podobny problem prosze o pomoc, jeśli nie to prosżę o podpowiedź jaki jest fajny telefon kompatybilny z Acer n30

z góry bardzo dziekuję

« Odpowiedź #1 dnia: Maj 15, 2006, 12:41:50 »
Co rozumiesz przez połączyć? Połączenie GPRS czy przeżucanie plików? Czy zaglądałeś do działu dla początkujących? W jakiej sieci masz telefon. U mnie n30 świetnie działa z Motorola V547.

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 26, 2006, 09:57:49 »
dokładnie - napisz coś więcej o jakie połączenie ci chodzi
ja mam v360 i bez problemu łączę telefon z acerem zarówno do przesyłu plików jak i internetu
Jeśli masz problem z parowaniem urządzeń to:
1) restart telefon
2) restart pocket
3) włącz w motce BT i ustaw na "znajdź mnie"
4) włącz BT w n30 i przejdź do wyszukiwania nowego urządzenia
5) po znalezieniu - sparuj (a może zparuj... nie wiem jak to napisać :) )

a dalej to już wykrywanie usług oferowanych przez fon i połączenie z tymi usługami
i to wszystko

no i wiem
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 29, 2006, 08:35:23 »
chodziło o to że n30 nie widział motoroli, zaraz po sparowaniu, (motorola odłączała BT, funkcja znajdź mnie nie zadziałała w tej sytuacji), i urzadzenia sie nie widziały na wzajem, ale trafiłem przez przypadek, po sparowaniu urządzeń, jeszcze raz powtórzyłem wszystkie czynności w PDA, nowe połączenie, ten sam pin,  itp..., wtedy o dziwo PDA autoryzuje sie w telefonie, i gadają :-)

dziękuję za podpowiedzi.

ps. Urządzenia muszą byc sparowane.