Acer N35 - zmiana jezyka

• 6 Odpowiedzi
  • 4044 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Acer N35 - zmiana jezyka
« dnia: Październik 22, 2008, 12:04:00 »
Witam!

Mialem kiedys Acera n30, teraz mam mozliwosc po kilkuletniej przerwie nabyc niemieckiego n35. I tu moje pytanie - system jest po niemiecku - da sie cos na to zaradzic oprocz nauki jezyka? :) Marchewka wszystkiego raczej nie spolszczy, jest jakis firmware i sposob na pewne jego wgranie przez laika? :)

Z gory dzieki za sugestie
adamdn

*

Offline dek

• **
  • 101
  • Sprzęt: hx4700 + AM 6.5
Odp: Acer N35 - zmiana jezyka
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 22, 2008, 12:47:35 »
Nieśmiałe pytanie - ale po co? Podejrzewam, że będziesz używał go raczej głównie do nawigacji, więc tych kilka słów w menu Acera po niemiecku można raczej zostawić. Urządzenie nie dysponuje super szybkim procesorem i nie ma też za dużo pamięci, więc po je dodatkowo obciążać. Piszę to na podstawie własnych doświadczeń - mam Acera N30 i jak go dostałem to też instalowałem różne dodatki i "ulepszenia". Po tygodniu wszystko wywaliłem i mam Automapę na czystym systemie i jestem zadowolony.
dek

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 22, 2008, 12:53:22 »
No nie do konca - lubie poszperac w opcjach, korzystac z maila czy internetu. Na ten jezyk mam uczulenie stad i moje pytanie - jak sie nie znajdzie zaden sposob to pewnie bede musial z tym zyc ale gdyby jednak cos bylo...

*

Offline dek

• **
  • 101
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 22, 2008, 12:57:40 »
Do celów "testowych" sprawdzałem SunnySoft Interwrite Pro 9.0 - obsługuje Acer 30, 35 i 50, ale jak pisałem wyżej korzystam z angielskiej wersji oryginalnej.

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 22, 2008, 20:14:30 »
Znalazlem (sam nie wiem jakim cudem) taki oto ROM to n35 - n35_SE_v2.10.12_WWE_SD.rar

Dla spokoju ducha - da rade go wgrac do n35 z niemieckim systemem? Nie powinno byc problemow np z rewizja sprzetu czy tez data jego produkcji - nie ma to znaczenia?

*

Offline dek

• **
  • 101
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 22, 2008, 22:51:25 »
Jeżeli to jest faktycznie ROM do 35 to będziesz miał dla odmiany wersję prawdopodobnie angielską SE, ja próbowałem SE w 30N i szybko wróciłem do wersji podstawowej, gdyż znacząco zmniejszyła się szybkość działania. A zanim zaczniesz wgrywać, to najpierw znajdź swoją wersję oryginalną, żeby mieć możliwość powrotu. Jeśli chodzi o spolszczenie to wypróbuj ten program, który podałem wyżej - bez problemu go znajdziesz, np. przy pomocy Google

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 24, 2008, 10:19:16 »
Ja wgrałem własnie takiego roma(jezyk angielski) na swojego acera n35 którego miałem z niemiec. dodałem tylko spolszczenie i jest wszystko ok.
[*********]/?page=17476][/URL]