Proszę o ocene acera N50

• 4 Odpowiedzi
  • 869 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Proszę o ocene acera N50
« dnia: Listopad 25, 2006, 09:09:28 »
Mam zamiar kupić Acera n50 uzywanego prosiłbym o ocene trwałości obudowy  niezawodnosci i wydajności tego PcPocketa

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
Wart polecania
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 25, 2006, 12:15:42 »
Palmtop jest jak najbardziej wart polecenia. Oczywiście pod warunkiem jeśli kupujesz go z gwarancją. Obecnie mam dwa. Kupiony w tym tygodniu Acer N50 Premium - bajka :O~ . Szybki procesor, dużo pamięci............ śmiga pięknie. Oczywiście można wgrac darmowe spolszczenie z FTP Acer'a. Problem ze spolszeczeniem jest taki że nie można wejśc do opcji zasilania, ale poza tym problemem innych nie stwierdziłem.

Jeśli chcesz kupic używanego.............. to uważaj na zbyt atrakcyjne ceny. Ten drugi który kupiłem ostatnio dla kolegi - N50 - cena była atrakcyjna a okazuje się że ma pewne problemy - miesza coś z plikami na karcie :wkurzony: . Takiej usterki nie sprawdzisz, bo nie ma jak, ale o tym w osobnym temacie.

Jeśli chodzi o wydajnośc to w testach wypada bardzo dobrze, a nawet rewelacyjnie. To samo ze stylem i ergonomią. Mi szczególnie przyapdł do gustu przełącznik HOLD którego w poprzednim palmtopie nie miałem, a przydaje się np przy słuchaniu muzyczki :).

Reasumując....... jeśli kupisz sprzęt z gwarancją to POLECAM ten model w 100%, a szczególnie wersję PREMIUM. :ok:
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline marko

• **
  • 154
  • Sprzęt: Acer N50 Premium, Nokia N 85, G-Space RS238
Proszę o ocene acera N50
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 25, 2006, 12:29:25 »
Bylo juz na forum. Opinie sa rozne. Moj sprawuje sie bez problemow od ponad roku. Co do trwalosci obudowy nie jest zle. Nosze go w kieszeni lub plecaku tylko w etui co bylo w komplecie i tylko kilka malowidocznych rysek. Wada jest dzojstik ktory nie obsluguje ruchow po przekatnej wiec troche zle sie gra w niektore gry.  BT i WiFi dziala bez zarzutu. Video bez problemow i to nawet bez kompresji, prosto z PC (pisze o wersji n50 premium). Wspolpraca z softem do nawigacji tez bez zastrzezen (AM i Destinator). Wspolpraca z kartami SD tez O.K. sprawdzalem kilka kingstonow i sandiskow. Wada - slaba bateria i brak mozliwosci zastosowania o wiekszej pojemnosci. Ale na Allegro niedrogo mozna kupic druga i da sie przezyc. Podsumowujac jezeli mialbym drugi raz zaryzykowac kupno Acera to kupilbym. Tylko narazie nie ma modelu ktory spelnialby moje oczekiwania (WM5 i VGA) Seria n300 odpada. Pozdrawiam

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Proszę o ocene acera N50
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 25, 2006, 13:39:00 »
Potwierdzam - model n50Premium przy obecnych cenach jest godny polecenia - zadowoli Cię na kilka lat . Jako nieliczny posiada Hosta USB co w wielu zastosowaniach stawia go na wysokiej pozycji - szybki procek 520MHz z dopracowaną wersją WM2k3SE bije w rankingach wiele innych modeli ( oczywiście jego też możesz podkręcić ) ale wtedy musisz mieć zapasowy aku.Ocjonalnie można kupić/dorobić  za klikanaście zł awaryjny aku z 4 xAA - polecam.
Ostatnia wersja spolszczenia Interwrite Pro 9.0 nie ma tego buga z opcjami zasilania.
Jeszcze raz polecam. :))
potrzebna zgoda

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
Proszę o ocene acera N50
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 25, 2006, 13:42:32 »
Zgadzam się z marko w 100% :ok: . Zachęcam do zakupu n50 Premium - jest to na pewno sprzęt godny polecenia. Działa tak jak wygląda - Bardzo dobrze. Oczywiście warto przejżeć forum nie tylko w dziale "acer" aby dowiedzieć się praktycznie wszystkiego. W testach jest również porównanie z kilkoma innymi modelami, które czytałem przed zakupem swojego sprzętu ......... i w rezultacie wybrałem N50 Premium. :))
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA