n35, jest mozliwosc opoznienia wlaczania?

• 11 Odpowiedzi
  • 1028 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline fresh

• 18
« dnia: Listopad 29, 2006, 12:21:51 »
tzn czy jest program wymagajacy dluzszego przytrzymania przycisku ON/OFF? czesto przypadkiem wlaczam ppc i nie mam tego swiadomosci, po paru godzinach jesli lezy w samochodzie rozladowuje sie i po automapie :wkurzony:
a moze jakies zabezpieczenie ktore blokuje reset pamieci? podtrzymuje minimalne zasilanie czy cos w tym stylu?

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 29, 2006, 12:51:56 »
na kasowanie pamięci po rozładowaniu baterii w WM2003 nie ma sposobu

co do przypadkowego włączania, powinna być taka opcja by nieużywany pocket wyłączał się automatycznie po określonym czasie, a także by nie włączały go inne buttony poza On/Off. Jeśli mimo to pocket będzie się przypadkowo włączał, to zostaje już chyba tylko etui typu hard case

*

Offline fresh

• 18
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 29, 2006, 13:56:14 »
opcja wylaczania po okreslonym czasie nieuzywania odpada - jesli jade w dluzsza trase, wprowadzam w automapie punkt doecelowy i nie nie dotykam juz pda, wylaczy sie sam i co wtedy? trzeba zaczynac zabawe od poczatku;
gdzies czytalem ze jest taki program ale do innego pda

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 29, 2006, 13:58:22 »
w n35 nie ma innego wlacznika niz on/off (ten z boku). nawet dzisiaj mam podobny problem. ladowalem ppc cala noc, przychodze do pracy i o godzinie 10 wyciagam ppc z plecaka a tu zero, nawet sie nie uruchamia.
automatyczne wylaczanie jest ok, ale trzeba by to zawsze przestawiac jak sie automape wlacza.
i tak zle i tak niedobrze
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

Offline fresh

• 18
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 29, 2006, 14:19:47 »
to ciezka sprawa, to samo mam z p550, nawet gorzej bo on/off jest z przodu obudowy

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 30, 2006, 01:34:35 »
Szkoda że Acer w tym modelu nie zastosował przełącznika HOLD - takiego jak np. w N50. Można nim wyłączyć ekran i zablokować przyciski przed przypadkowym włączeniem.

Jedyna rada to odpowiednie ETUI............
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline knackig

• 42
    • http://www.gaida-online.eu
  • Sprzęt: HTC Touch Pro (w drodze)
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 30, 2006, 22:05:17 »
A Acerek wylacza sie w czasie dzialania Automapy? Probowales to w ogole? Ja mam TomToma i takich problemow nie ma. Automatyczne wylaczanie mam oczywiscie wlaczone.
To byloby przeciez nielogiczne (a wrecz GLUPIE), gdyby tworcy systemow nawigacyjnych o tym nie pomysleli.

*

Offline MietasM

• 272
  • Sprzęt: Sony Xperia P, Ipaq 316, Phantom NaviBox HD
Re: n35, jest mozliwosc opoznienia wlaczania?
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 30, 2006, 22:28:10 »
Cytat: "fresh"
tzn czy jest program wymagajacy dluzszego przytrzymania przycisku ON/OFF? czesto przypadkiem wlaczam ppc i nie mam tego swiadomosci, po paru godzinach jesli lezy w samochodzie rozladowuje sie i po automapie :wkurzony:
a moze jakies zabezpieczenie ktore blokuje reset pamieci? podtrzymuje minimalne zasilanie czy cos w tym stylu?

Spróbuj Mort Saver'a. Każde włączenie musisz potwierdzić kombinacją klawiszy. Jeżeli tego nie zrobisz w ustalonym czasie, pocket się wyłączy. Czas i klawisze (lub jeden klawisz) są definiowane przez Ciebie.
Używam tego od roku. Na początku trochę upierdliwe, ale teraz się przyzwyczaiłem i przypadki rozładowania się już nie zdarzają.

http://www.sto-helit.de/modules/wmpdownloads/viewcat.php?cid=7

*

Offline fresh

• 18
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 01, 2006, 17:27:15 »
wszysko jasne;
co do mort saver'a to fajny program, jest elastyczny w konfiguracji, dzieki za info - przyda sie, natomiast faktycznie acer nie wylacza sie podczas pracy automapy! ale wstyd :mrgreen: zawsze wylaczalem timer podswietlenia (bo on akurat byl aktywny podczas pracy automapy) razem z timerem on/off, nie sprawdzilem tego nawet
dzieki wszystkim za pomoc

*

Offline vir

• 21
vir
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 08, 2006, 22:34:04 »
Mam prośbę. Mam nakładkę polską dla n35 ale jak nie używam go ponad 5 dni to on wraca do stanu pierwotnego (wersja angielska) czy jest możliwość żeby tego uniknąć. Dziękuję

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 09, 2006, 11:51:05 »
Cytat: "vir"
Mam prośbę. Mam nakładkę polską dla n35 ale jak nie używam go ponad 5 dni to on wraca do stanu pierwotnego (wersja angielska) czy jest możliwość żeby tego uniknąć. Dziękuję

prawdopodobnie w ciagu tych 5 dni rozładowuje się bateria, wtedy Twój Acer wraca do ustawień fabrycznych czyli tracisz nie tylko polską nakładkę ale również zainstalowane programy i dane, nie wspominając już o tym że baterii także to nie służy. Rada jest jedna: podłączać pocketa do ładowarki, oczywiście nie zaszkodzi także zrobić backup, wtedy można przywrócić utracone dane i programy.

*

Offline vir

• 21
vir
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 09, 2006, 20:15:28 »
Dziekuję za tę informację i to jes racja bo czasem nie używam go dłużej i nie traci nic a czasem po 3 dniach, wtedy kiedy zostawiam go na trzy dni ale z baterią już słabą, więc dziękuję za tę radę, jestem bardzo wdzięczny i pozdrawiam