N311- akcesoria

• 8 Odpowiedzi
  • 1151 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

N311- akcesoria
« dnia: Sierpień 24, 2006, 17:59:11 »
witam
stalem się szczesliwym posiadaczem N311. potrzebowal bym kupic do niegobo jest troche goly:
- ladowarke samochodowa
- dodatkowa baterie
- uchwyt do samochodu
- uchwyt do roweru
- pokrowiec

Jaki sprzet i jaki sklep polecacie ?

pzdr
Przem

N311- akcesoria
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 24, 2006, 18:56:14 »
Witaj,

Wszystkie akcesoria kupisz na Allegro.
1. Ladowarka samochodowa wystarczy taka za 20-30 zl
2. Baterii nie kupowalem takze nie pomoge.
3. Uchwyt do samochodu.  Odrazu mowie, ze nie warto oszczedzac, bo to sie pozniej zemsci jak badziewny uchwyt odpadnie Ci od szyby razem z pda. Uszkodzenie ekranu prawie gwarantowane.
Ja kupilem taki uchwyt
http://www.allegro.pl/item122792648_gps_uchwyt_do_palmtopa_krotkie_ramie_jakosc_.html
i jestem z niego bardzo zadowolony. Jest bardzo sztywny dzieki czemu ekran pda nie drży na nierownosciach drogi. Przyssawka jesy bardzo duza i mocna, takze caly uchwyt swietnie sie trzyma szyby.
4. W sprawie uchwytu do roweru nie pomoge, poniewaz go nie uzywam :)
5. Jezeli futeral, to tylko firmu KRUSELL (koszt okolo 100 zl). Mozesz rowniez kupic aluminiowe etui - kwestia gustu.

Radze tez odrazu zakupic folie ochronna. Ja uzywam folii BRANDO - koszt okolo 35 zl.

Mam nadzieje, ze troche pomoglem ;)

Pozdrowionka
Glider33

N311- akcesoria
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 24, 2006, 19:52:18 »
witam nowego posiadacza n311.
1. Ja kupiłem ładowarkę z dwoma wyjściami USB (mogę łądować i n311 i GPS za jednym razem)
2. Baterii również nie kupywałem ale nie wiem czy jest taka potrzeba. Przy korzystaniu z GPS i tak trzyma około 6 godzin
3. I TU ZDECYDOWANIE ZGADZAM SIĘ Z glider33 również mam taki uchwyt. Jak nie chcesz na allegro to widziałem, że w Vobisie taki mają za 99 PLN. miałem kiedyś (przy innym palmtopie) taki za 35 i po jakimś czasie się popsuł (złamał się uchwyt od przyssawki). TEN WARTO POLECIĆ.
4. Do roweru również nie posiadam
5. Moje zdanie - zdecydowanie aluminium, kupiłem i jestem w 1000% zadowolony. Czemu? Cały jest wyścielony miękkim materiałem, więc się nie porysuje, a jak pózniej włoże go do plecaka czy torby to mam gwarancję, że coś ciężkiego nie zmiażdży mi wyświetlacza. Jest naprawdę solidnie wykonany i idealnie spasowany.

Co do sklepu to zależy co. Głównie Allegro. Chyba najtaniej. Nawet firmy, które się zajmują akcesoriami mają swoje aukcje na allegro i na pewno kupisz taniej na allegro od nich niż w ich sklepie (ja tak miałem z palmtopem)

Pozdrawiam i życzę miłego i bezawaryjnego użytkowania  ;)

N311- akcesoria
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 24, 2006, 20:13:29 »
m_szpregel napisał :  
1. Ja kupiłem ładowarkę z dwoma wyjściami USB (mogę łądować i n311 i GPS za jednym razem)

a takiego wynalazku to niewidzaiłem i bardzo mnie to ciekawi- masz moze link do allegro- ewentualnie bede szukał ;)

*

Offline Jarojaw

• 549
  • Sprzęt: |Galaxy S| Galaxy S2| Galaxy S3| ASUS-T101G
N311- akcesoria
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 25, 2006, 19:02:46 »
A jak podłączyć GPSa na kablu? Ma ktoś jakiś pomysł lub używa takowego?
Pytam , bo planuje wymienić sprzęt i kupić własnie 311 a nie chce się pozbywać mojego GPSa na kablu,którego niedawno kupiłem?
Pozdrawiam - Jarek

N311- akcesoria
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 28, 2006, 22:01:38 »
sorki, że dopiero odpisuję ale byłem na urlopie.

Właśnie szukam na allegro żeby Ci pokazać.
MAM.
Znalazłem adres stronki gościa od którego kupywałem.
http://www.skleppda.pl/index.php?d=produkt&id=627
wygląda to dokładnie jak na zdjęciu.
dokupujesz kabelek do tego z końcówką do n311 i zestaw gotowy.
Wtedy masz jeszcze jeden wolny port USB żeby podłąćzyć np. GPS

Co do Jarojaw:
nie wiem jakie wejście ma ten GPS na kablu więc Ci nie odpowiem

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
N311- akcesoria
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 28, 2006, 22:41:26 »
Cytat: "m_szpregel"

... i faktycznie ładowarka (a właściwie gniazdo zapalnczki) daje radę ładować oba urządzenia jednocześnie :?:

'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

N311- akcesoria
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 29, 2006, 19:38:25 »
Cytat: "ch@to"
Cytat: "m_szpregel"

... i faktycznie ładowarka (a właściwie gniazdo zapalnczki) daje radę ładować oba urządzenia jednocześnie :?:

Jak najbardziej

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
N311- akcesoria
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 29, 2006, 20:48:37 »
ok, dzięki za info (bo ktoś mi wmawiał, że taki patent nie będzie działał)

'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'