N310 hard reset - jak ratować dane ?

• 10 Odpowiedzi
  • 1302 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 19, 2006, 21:20:10 »
Witam. Jestem tu nowy. Kilka dni temu kupiłem Acera N310, jest to mój pierwszy palmtop. W ciągu kilku dni opanowałem go na tyle, że zaczął mi faktycznie życie ułatwiać.(ma służyć jako organizator,notatnik i do internetu w terenie, w przyszłości może nawigacja)
Kiedy już miałem wszystko poustawiane, zainstalowana polska wersja itd - pewnego razu palmtop nie włączył się. Soft reset nie pomógł więc zrobiłem hard reset i pomogło tylko, że teraz muszę wszystko robić od nowa.
Pierwszy raz w programie ActiveSync miałem zaznaczone tylko niektóre "ptaszki" teraz zaznaczyłem wszystkie. Czy teraz po kolejnym hard resecie (oby nie musiał nastąpić) i synchronizacji odzyskam dane a przede wszystkim ustawienia takie jak połączenie z telefonem i dostęp do internetu ?
Przeczytałem FAQ i dział dla początkujących. Z tego zorientowałem się, że z np notatkami nie powinno być kłopotu ale co z pozostałymi ustawieniami - głównie internet, polska wersja ?
Jeśli nie ActiveSync to może jest jakiś inny sposób na zabezpieczenie całego palmtopa ?

Z góry dzięki za odpowieź i przepraszam,że tak się rozpisałem.

*

Offline Spookie

• 457
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 19, 2006, 21:29:24 »
1. Witaj na forum.
2. Istnieje takie coś jak backup :P (proponuje go zapisywać na karcie :P)

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 19, 2006, 21:30:52 »
cale pda zabezpieczysz robiac backup, potem tylko przywracasz kopie i masz taki system jaki ostatni backup wykonales + synchronizowany pim
poczytaj o sprite backup i spb backup oba platne ale dobre

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 19, 2006, 23:10:35 »
Dzięki za odpowiedzi.
Zaczynam wertować Google aby dowiedzieć się czegoś więcej o tych programach, ale myślę, że własnie o to mi chodziło.

*

Offline PawelP7

• 1204
  • Sprzęt: Samsung Galaxy , Asus Transformer TF101
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 19, 2006, 23:27:31 »
W n300 standardowo jest program archiwizujący, możesz go urzyć.
Były: Nec e228, Nec Mobile Pro 780, Acer n311, HTC Wizard, HTC Universal, Toshiba g900, HP rz1710, Nokia E51, Palm Treo 750v, Palm Centro, OQO 01+, Motorola v8, Nokia E90, HTC Alpine, HTC HD, Toshiba g910, HTC Desire, HTC HD 2,

*

Offline macko

• 46
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 20, 2006, 00:23:29 »
A czy programy PIM (Calendar czy jakies takie) maja swoj plik zewnetrzny, ktory mozna zapisac na SD i pozniej po HR wgrac konakty, terminarz itp.?

Chodzi mi o to, ze ma sie np. backup'a zrobionego z rzeczami/ustawieniami, ktorych sie niechce, ale zalezy nam na np. kalendarzu/terminach/zadaniach/nr kontaktowych i po zrobieniu HR nie chce sie wgrywac calego backup'a tylko przywrocic w/w rzeczy..

troche to zakrecilem, ale mam nadizeje, ze mnie zrozumiecie..

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 20, 2006, 01:18:17 »
wystarczy, że wcześniej zsynchronizujesz się z Outlookiem ... a wtedy (nawet po HR) - przy kolejnej synchronizacji z PC'tem - wszystkie kontakty, zadania i terminy pojawią się na pockecie
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

*

Offline K4r0l

• **
  • 155
  • Challenge accepted!
    • http://karol.szastok.net
  • Sprzęt: HTC Desire 500 DualSIM
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 20, 2006, 10:09:11 »
macko w przypadku programu Backup/Restore dołączonego do n300tek jest opcja Backup'uj Wszystko i Backup'uj PIM, czyli właśnie to czego potrzebujesz.

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 20, 2006, 18:25:00 »
Wygląda na to, że dla mnie ten program też będzie w zupełności wystarczający. Jak tylko wszystko poustawiam to z niego skorzystam.
Jeszcze raz dzięki za kolejne odpowiedzi.

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 22, 2006, 01:19:04 »
Niesety przy przywracaniu polskiejwersji WM5, nie poprawnie program obsluguje polskie czcionki, , wypada mu ź w nazwach
pozdrawiam
rafał

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 22, 2006, 08:55:57 »
heh o ja sie dolacze z moim dziwnym acerem:( czasem cos sie zrombie w sterownikach glosu i przestaje dzialac jak chce podglosnic ti wyskakuje error:( zeby to usunac musze zrobic HR, no i zawsze trace dane. ale zrobilem backupa przed tym bledem (jak wszystko chodziło) i jak wyskakuje blad to daje HR system sie odpala glos jest! robie backupa  i glosu niema:(