n30,n50,n300 kabel tuning - hostUSB

• 43 Odpowiedzi
  • 11534 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« Odpowiedź #30 dnia: Maj 26, 2006, 12:54:39 »
A w Gdańsku w empiku nie prowadzą takich pokrowców, szkoda.

*

_Morf_

« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 23, 2006, 02:25:09 »
A zrobiłby ktoś takie cudo dla mnie na zamówienie (jestem antytalentem lutowniczo-elektronicznym) :)) ?

« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 23, 2006, 10:23:38 »
Cytat: "_Morf_"
A zrobiłby ktoś takie cudo dla mnie na zamówienie (jestem antytalentem lutowniczo-elektronicznym) :)) ?

Ja bym chętnie pomógł ale za pare dni jade na wczasy na 2tyg, więc nie starczy czasu, żeby zamówić części :)

Ewentualnie jak byś nie znalazł chętnego to po 16 jestem do Twojej dyspozycji.

*

Offline knackig

• 42
    • http://www.gaida-online.eu
  • Sprzęt: HTC Touch Pro (w drodze)
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 24, 2006, 00:13:05 »
_Morf_ napisał:
A zrobiłby ktoś takie cudo dla mnie na zamówienie (jestem antytalentem lutowniczo-elektronicznym) szczerzy się ?

Ja bym chętnie pomógł ale za pare dni jade na wczasy na 2tyg, więc nie starczy czasu, żeby zamówić części wesoły

A byłbyś w stanie od razu 2 zrobic? Z kasą oczywiście nie ma problemu, wszystko zapłacę  ;)

Z góry dzięki

« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 24, 2006, 10:51:43 »
Cytat: "knackig"
_Morf_ napisał:
A zrobiłby ktoś takie cudo dla mnie na zamówienie (jestem antytalentem lutowniczo-elektronicznym) szczerzy się ?

Ja bym chętnie pomógł ale za pare dni jade na wczasy na 2tyg, więc nie starczy czasu, żeby zamówić części wesoły

A byłbyś w stanie od razu 2 zrobic? Z kasą oczywiście nie ma problemu, wszystko zapłacę  ;)

Z góry dzięki

Nie ma problemu, ale tak jak pisałem dopiero po 16 mogę się Tym zająć. Ostatnio przeglądająć różne części w domu od komputer natknąłem się na USB na śledziu doczepianym do komputera. Na jednym są 2 końcówki. Idealnie nadaje się, do przeróbki na ten kabel Host-a i jest nie drogi :)

*

Offline knackig

• 42
    • http://www.gaida-online.eu
  • Sprzęt: HTC Touch Pro (w drodze)
« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 24, 2006, 22:17:05 »
Cytat: "Kwadrat"

Nie ma problemu, ale tak jak pisałem dopiero po 16 mogę się Tym zająć. Ostatnio przeglądająć różne części w domu od komputer natknąłem się na USB na śledziu doczepianym do komputera. Na jednym są 2 końcówki. Idealnie nadaje się, do przeróbki na ten kabel Host-a i jest nie drogi :)

Spoko, z góry dzięki. W Polsce będe i tak dopiero w połowie września, także się nie spieszy...

*

Offline Spookie

• 457
« Odpowiedź #36 dnia: Lipiec 25, 2006, 09:55:34 »
Co do tego hosta to też pewnie pokombinuje za jakiś czas :)

btw. Ktoś wie gdzie moge dostać takie coś od ręki -> http://www.skleppda.pl/index.php?d=produkt&id=493 ?

...napisałem odpowiednie ogłoszenie w dziale kupię jak ktoś ma takie na sprzedaż to jestem zainteresowany.

*

Offline Sony

• *
  • 88
  • Sprzęt: HTC Touch HD, Gigabyte M912M, HP SLATE 2
« Odpowiedź #37 dnia: Lipiec 26, 2006, 08:42:12 »
Dobra, wszystko ładnie - ale gdzie można KUPIĆ wtyczkę - tą którą podlączamy do ACERA mam N311 - czyli kabelek z N50 podejdzie.
Super lyle, że nie mogę zdobyć tej cho :wkurzony: wtyczki.

Jakieś propozycje ?  :D

*

Offline Sony

• *
  • 88
« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 26, 2006, 11:27:35 »
krzycho SUPER :)) aż takim noobem nie jestem, by nie szukać na allegro.pl - ja potrzebuję WTYCZKĘ. Samą, gołą :D wtyczkę. Nie sztuka kupić kabel za 20 zeta uciąć końcówkę dorobić gniazdo USB - tyle, że zbiżamy się do magicznej granicy 40 - 50 zł - a za tyle można już dostać kabel USB HOST.

Tak więc ponawiam apel :

TOWARZYSZE, OBYWATELE, POMOŻECIE ? Znaleść wtyczkę do naleśnika?

:D

« Odpowiedź #40 dnia: Lipiec 26, 2006, 12:05:18 »
Cytat: "Sony"
krzycho SUPER :)) aż takim noobem nie jestem, by nie szukać na allegro.pl - ja potrzebuję WTYCZKĘ. Samą, gołą :D wtyczkę. Nie sztuka kupić kabel za 20 zeta uciąć końcówkę dorobić gniazdo USB - tyle, że zbiżamy się do magicznej granicy 40 - 50 zł - a za tyle można już dostać kabel USB HOST.

Tak więc ponawiam apel :

TOWARZYSZE, OBYWATELE, POMOŻECIE ? Znaleść wtyczkę do naleśnika?

:D

Nigdzie samej wtycznki nie kupisz, tzn Serwis Acera Zaprasza :] Ale nie sztuka jest kupic sama koncowke za 100zl  tylko kupic tanio :] I co z tego ze sa oprocz koncowki jeszcze inne dodatki np. wtyczka samochodowa :] Rozkladasz koncowke, odlutujesz sobie kabelki i masz ladna, nowa koncowe do Hosta-a :] za 15zl. Jak znajdziesz taniej ( sama koncowke ) co watpie to mozesz mi odrazu z 3 sztuki kupic :P

*

Offline Sony

• *
  • 88
« Odpowiedź #41 dnia: Lipiec 26, 2006, 13:34:14 »
Czyli kiszka.  :)) Cóż, będę musiał pokombinować.

A pro po : czy znacie jakieś sklepy w okolicach Tarnowa czyli - Kraków, Rzeszów, New Sącz, Kielce w których można kupić akcesoria do Acera ? Potrzebuję kupić etui i dodatkową baterię zwykłą nie powiększoną. A chcę etui "przymierzyć" czy mi odpowiada.

« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 11, 2006, 16:23:54 »
Czy ktoś może mi powiedzieć czy w orginalnej wtyczce Acerowskiej ( piny do lutowania po obu stronach wtyczki o ne idą według parzyste nie parzyste czy pokolei ?? bo zlutowałęm według shematu i niechce ruszyć, 4 razy sprawdzałęm numery szpilek ale z założenia że po jednej stronie są parzyste a po drugiej nie parzyste, możektoś motał orginalną wtyczkę ima moze zdjecia ?

*

Offline arielcpu

• **
  • 176
  • Sprzęt: Acer n50 Premium, Holux M-1000 GPS
« Odpowiedź #43 dnia: Listopad 07, 2006, 11:28:04 »
wznawiam temat bo planuję stworzyć kabelek rs232 do acerka, prośba do Ciebie "Kwadrat" jeśli możesz mi dokładnie rozrysować połączenie acer<->rs232 dla połączenia synchronizacyjnego czyli zamiast usb chcę mieć rs232. rysuneczek i kabelki pliss!  :))