n30 i słuchawka Motorola H500 pod BT / fabtyczny ROM

• 5 Odpowiedzi
  • 857 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mxk

• *
  • 71
  • Sprzęt: OMNIA 8GB QB05M-IA2 :) , Nokia N95, SPV C500
« dnia: Marzec 02, 2006, 00:52:05 »
Witam!
Problem jest nastepujący... zrobilem aktualizacje ROMu do WM2003SE i nie moge podlaczyc tej sluchawki do n30 tzn. BT ją wyłapuje tylko mówi że to urządzenie nie oferuje żadnych usług????
Niestety nie zdązyłem sprawdzić na fabrycznym ROMie ale z tego co pamiętam to w menadzerze BT była od razu opcja Headset a w WM2003SE już tego nie ma:(( Jak podłączyć ten zestaw słuchawkowy żeby np.słuchać mp3 czy dźwięku z filmu??

Ps. Może jednak ktoś wyczarował fabryczny ROM i się podzieli, bo na forum było dużo wątków, ale problem się nie rozwiązał skąd go wziąść.

Ps.2. Po upgradzie rzeczywiście Acer działa wolniej... Czy np. ustawiając pamięć w jakiś konkretny sposób da radę trochę przyśpieszyć (pliki oczywiście na SD)

Ps.3 Na nowym Win palmtop często mi się wiesza... nie wiem czy to kwestia złych programów do wersji systemu? bo wyskakują opisy że nie może być prawidłowo wyświetlony (ale działa). Czy to jest tego wina??

Palmtopa mam od wczoraj (mój pierwszy) to proszę o wyrozumiałość - jeszcze nie jestem oblatany i dlatego proszę o pomoc!

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 02, 2006, 14:15:00 »
Ani w starym ani w nowym romie nie ma profilu BTheadset także słuchawka nie będzie działać. Stary rom jest dostępny na ftp Acera. Mój po upgradzie chodzi tak samo szybko, spróbój zmienić ustawienia suwaka pamięci aby było więcej ramu dla programów może to pomoże. To, że się wiesza może zależeć od programów, natomiast komunikat o złym wyświetlaniu itd. jest standartowy i zupełnie nie wpływa na działanie programów.

*

Offline mxk

• *
  • 71
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 02, 2006, 22:40:53 »
No własnie prawie dam sobie rękę uciąć, że w menadzerze urządzeń była ikonka z zestawem słuchawkowym.
Na ftp Acera jest tylko akutalny rom "Acer_n30SE_v1.00.11_WWE.rar" a ja chciałem wrócić do fabrycznego PPC2003, a jest dostępny tylko ten SE, który aktualnie mam wgrany.
Jesli jesteś pewien, że on tam gdzieś jest to prosze o linka!
Co do wolnego działania to jak  przestawić suwak-pamięć chyba przydziela się dynamicznie bo przez chwile jest tak jak chciałem, a zaraz wskakuje mniej więcej pośrodku??? Nie mogę tego rozgryźć :/
Dzisiaj trzeci raz zawiesił mi się w ten sposób, że nie dało się go wyłączyć, ekran mrygał tak jak na kompie w zwykłym monitorze jak masz za małe odświerzanie, Soft Reset nie pomagał tylko Hard, ale wiadomo, że to nie rozwiązanie bo się wszystko traci :( Nie wiem kurcze czego to jest wina, bo od razu po zakupie wgrałem nowy ROM i nawet nie wiem czy na oryginalnym starym też by tak było?? Trochę nie chce mi się wierzyć, że palmtop jest uszkodzony, bo dzieje się to wtedy gdy za szybko zamykam/uruchamiam/przełączam programy za pomocą Omega One Battery Pack 2004 5.3.0
Co do słuchawki BT, to dziwne by było, że nie ma takiej możliwości jej wykorzystania w palmtopie... może trzeba doinstalować usługi Headset???
dzisiaj natknąłem się na coś takiego "BlueSoleil for WinCE" i zaraz spróbuje to zainstalować...
Jeszcze raz prosze o linka do starego ROMu

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 03, 2006, 00:37:26 »
Stary rom (ale jak widać wersja do wgrywania przez USB):
ftp://ftp.support.acer-euro.com/handheld/n30/osimage/USBv1.00.17_WWE[BT]_End User.ZIP
Suwaka pamięci nie możesz przesuwać na skrajne wartości bo dzieje się tak jak u ciebie (wraca na poprzednie miejsce) musi zostać trochę wolnego miejsca ok. 10%.
Co do zawieszania, może jest to wina jakiegoś programu? może zainstalowałeś na kartę coś co trzeba instalować do ramu.
Jeżeli chodzi o profil BTHeadset to był już ten temat na forum, nawet w dziale download są jakieś dodatki do sterownika bluetooth niestety zainstalowanie ich na n30 niewiele daje (dodaje się profil BTHS ale po soft resecie nie wstaje)

*

Offline mxk

• *
  • 71
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 03, 2006, 01:25:28 »
dzieki... myslalem ze ten plik to tylko update do usb loadera :)))

ps.mialem racje... jest od razu w menadzerze BT "podlacz zestaw sluchawkowy" tylko jeszcze nie wiem jak zrobic zeby odtwarzc na nim mp3 albo filmy... ale to juz cos:)

teraz potestuje te same programy na starym ROMie i zobacze czy nic sie nie wiesza.

Dzieki za pomoc:)

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 19, 2006, 00:31:46 »
Cytat: "kamilos"
....
Jeżeli chodzi o profil BTHeadset to był już ten temat na forum, nawet w dziale download są jakieś dodatki do sterownika bluetooth niestety zainstalowanie ich na n30 niewiele daje (dodaje się profil BTHS ale po soft resecie nie wstaje)

Przeszukalem cale formu ale nie znalazlem nic o wspomnianym przez Ciebie sterowniku do BTHS.
Jezeli moglbys wskazac linka to bylbym wdzieczny.

Pozdrawiam
Piotr