N10 nie dziala GPS

• 3 Odpowiedzi
  • 973 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

N10 nie dziala GPS
« dnia: Lipiec 11, 2006, 21:32:03 »
Witam!

Posiadam Acera N10, do niego w komplecie dostalem odbiornik SysOn GPS CF plus, wkladany od gory. Mam zainstalowana Automape i jak probuje wlaczyc gps (com2) to szuka sygnalu gps, aler nie moze znalezc. Przy wkladaniu odbiornika do Acera wyswietla sie komunikat ze wykryto nowy modem i czy chce ustawic polaczenie. Nie wiem cy musze to jakos konfigurowac.

Zanim zaczalem cokolwiek robic zarzucilem mu Hard reseta.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Re: N10 nie dziala GPS
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 12, 2006, 06:40:34 »
Cytat: "haller"
Witam!

Posiadam Acera N10, do niego w komplecie dostalem odbiornik SysOn GPS CF plus, wkladany od gory. Mam zainstalowana Automape i jak probuje wlaczyc gps (com2) to szuka sygnalu gps, aler nie moze znalezc. Przy wkladaniu odbiornika do Acera wyswietla sie komunikat ze wykryto nowy modem i czy chce ustawic polaczenie. Nie wiem cy musze to jakos konfigurowac.

Skoro wykrywa kartę, to powinno być ok. Zacznij od wyjścia na otwarty teren, tam włącz gps i poczekaj kilkanaście minut  bez zmiany położenia. Zainstaluj też sobie gpsinfo lub inny podobny program do testu.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Re: N10 nie dziala GPS
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 12, 2006, 06:41:11 »
Cytat: "haller"
Witam!

Skoro wykrywa kartę, to powinno być ok. Zacznij od wyjścia na otwarty teren, tam włącz gps i poczekaj kilkanaście minut  bez zmiany położenia. Zainstaluj też sobie gpsinfo lub inny podobny program do testu.

N10 nie dziala GPS
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 12, 2006, 16:27:41 »
Rzeczywiscie, wystarczylo wyjsc na zewnatrz i zlapalo sygnal :) Dzieki za rade i sorka za taka glupote.

Pozdrawiam!