migający ekran N50

• 3 Odpowiedzi
  • 1045 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

migający ekran N50
« dnia: Luty 23, 2008, 23:40:03 »
jak bateria naladowana to wszystko jest ok ale jak poziom baterii spada do 20-25 % to ekran robi sie biały i minimalnie widać migotające cyferki latające po ekranie. nie pomaga reset. po naladowaniu znowu jest ok . co za czort ?

*

Offline srwe

• **
  • 197
  • Sprzęt: N50 Premium
Odp: migający ekran N50
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 26, 2008, 21:15:45 »
no ten "czort" to zdaje się automatyczna reakcja systemu na spadek energii zasilającej urządzenie. W sytuacji krytycznej korzystniejsze jest "upośledzić ekran", niż doprowadzić do utraty danych.
Ten wirus to posiadacz PDA inaczej nazywany użyszkodnik - coś zawsze namota i zwala na wirusy komputerowe.
PDAclub=syfbiany, wółemy i palmzłoschy :P
omnia złomnia :P

*

Offline lesheq

• *
  • 83
  • Android
  • Sprzęt: Galaxy Note III LTE XOOM
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 05, 2008, 13:38:06 »
Mam podobny problem u mnie to się ujawnia jak włączę wifi i wtedy ekran robi się biały z niebieskimi kreskami  :worried: palmtop dużo stał na podstawce więc non stop bateria była doładowywana i mogła stracić swoją pojemność i pewnie ją trafiło   :S podejrzewam że już jest tak słaba, że większy pobór prądu powoduje takie chece ale wolałbym żeby ktoś potwierdził moją teorię :)

Mały update :) w święta chciałem wyciągnąć baterię z mojego Acera i ledwo mi się udało  :O taka spuchnięta jest  :P więc leci do wymiany jak tylko będzie kaska, potem dam znać czy coś się zmieniło :)
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2008, 07:32:09 wysłana przez lesheq »

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 29, 2008, 21:10:03 »
Przestaję z tym PDA już od roku i faktycznie białe tło i ledwo widoczne latające literki pojawiają się w okolicach 20% baterii. Po tym momencie nie włącza się w ogóle. Wyczytałem, że palmtop zostawia te 20% baterii na awaryjne podtrzymanie pamięci i może nieładowany wytrzymać niecały tydzień (nie ma konkretnego podtrzymania bateryjnego, a to, które ma na pastylce wystarcza na 1 minutę - akurat na wymianę baterii a jak się nie zdąży to tylko backup pozostaje). Może to dziwne zachowanie bierze się z nieprecyzyjnego szacowania stanu baterii albo (bardziej prawdopodobne) z wariacji samej baterii - nie wiem jak u Was, ale moja przy niecałych 3 latach trzyma tylko godzinę (ten procek 520 MHz zdaje się ciut przydużo prądu ciągnie) i też jest z lekka spuchnięta - czyli takie dziwactwa to norma, może ustąpi jak się baterię nową wstawi ?!