Klawiatura USB dziwny przypadek

• 2 Odpowiedzi
  • 860 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 04, 2007, 16:54:12 »
Mam acera n311. Ostatnio zakupiłem klawiaturke art ak-44. Zainstalowałem program AEKMap i ustawiłem polskie znaki.
Niestety polskie znaki działają tylko poprzez klawisz z okienkiem wind. a nie na ALT. Drugi mankament to to że polskie znaki są tylko przy małych literach. No ale lepsze to niż nic. Korzystam kilka dni z klawiatury w ten sposób i któregoś razu leci mi klawiatura na ziemię. Zaczyna się zawieszać, raz działa a raz nie. Postanowiłem ją rozkręcić bo przy upadku szarpnąłem  mocno za kabel więc myślę może to jego wina. Wymieniłem przewód na inny złożyłem klawiaturę no ale dalej nie działa. Zostawiłem to w spokoju na kilka godzin. Kiedy znów się do tego zabrałem, włączam naleśnika a klawiatura działa. Sprawdzam czy wszystko jest OK, wchodzę do worda i co się okazuje.
Polskie znaki mam przez ALT, są duże i małe polskie litery. Z tym że wygląda    
to teraz tak:
Ą - ALT + q
ą - ALT + a
Ć - ALT + f
ć - ALT + c
Ę - ALT + w
ę - ALT + s
Ł - ALT + k
ł - ALT + l
Ó - ALT + i
ó - ALT + o
Ż - ALT + x
ż - ALT + z
Ź - ALT + g
ź - ALT + v    

Jak to się stało że tak są teraz klawisze przypisane? Nie mam pojęcia. Jutro na klawiszach pod literami nakleję małe polskie znaczki żebym wiedział co gdzie jest i zobaczymy co dalej. Może za tydzień znowu coś się zmieni.  :))

*

_Morf_

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 04, 2007, 22:13:58 »
Przecież zrobiłem plik do AEKMap dla tej klawiatury...

http://www.morf.forall.pl/pliki/polish.aek

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 04, 2007, 22:52:54 »
Jakiś plik wykorzystałem do tej kawiaturki, ale tak jak pisze do upadku bylo jak bylo a po upadku układ klawiszy jest jak wymeniłem  a korzystam z tego samego pliku do klawiatury, jedyne co się zmieniło to kabel usb od klawiatury. Nie wiem tylko co si stało, że tak to teraz działa. W całej sprawie zastanawia mnie fakt jak to się stało, że teraz ta klaiwatura na tym samym pliku działa inaczej.
Zaraz sprawdzę jak się spisuje, z tym co podał Morf w linku