Kilka pytań od posiadacza nowego acera n321

• 7 Odpowiedzi
  • 1084 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kilka pytań od posiadacza nowego acera n321
« dnia: Sierpień 13, 2007, 17:49:16 »
Witam

Przeszukalem forum, ale moje pytania sa tak banalne ze nawet odpowiedzi na nie nie ma ;) a niestety producent nie raczyl dolaczyc instrukcji do pda

1. Jak wylaczyc Acera ( nie sam ekran ale urzadzenie)
 2. Co zrobic zeby z poziomu PC nagrywac rzeczy prosto na karte pamieci ( tzn zeby widzial PDA jak pendriva)
3. Wiem jak przelaczac sie w tryb landscape na ekranie today, ale jak to robic w poszczegolnych programach?
 wiem ze pytania lamerskie, ale to moj pierwszy pda
« Ostatnia zmiana: Sierpień 13, 2007, 18:12:38 wysłana przez chriser00 »

Odp: Kilka pytań od posiadacza nowego acera n321
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 13, 2007, 18:46:40 »
Tak przy okazji napisz jak Ci sie on sprawuje. Warto w niego inwestowac? czy tez FS c550 wybrac. Masz GPS na Bt? jak masz napisz jakiego i czy nie ma problemow z polaczeniem. Czy GPS szybko chodzi? Co z filmami w rozdzielczosci VGA? bardzo je tnie?

*

Offline Konował

• 512
  • Sprzęt: SGS2
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 13, 2007, 19:33:37 »
chriser00  wez poszukaj, jest faq, jest dzial dla poczatkujacych,  :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
1. wylancza sie i wlancza przyciskiem z lewej strony na gorze
2.zainstaluj program activesync, ppc nie dziala jak urzadzenie plug&play,
3.przelanczasz orientacje ekranu i dany program jest dopasowywany automatycznie chyba ze ma wbudowana taka funkcje(np. repligo),

alibabka  wez przestan przynudzac i kup cos wreszcie, 321 to to samo co 311, nikt ci nie wyczaruje czegos innego :mad:
były: MOTOROLA A925->ACER N35-> ASUS 620-> ACER N311-> MIOA701->  HTC TYTN II   -> SAMSUNG OMNIA -> Toshiba TG01-> OMNIA II -> SAMSUNG WAVE->  HD2 =>galaxy s=>galaxy S2

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 13, 2007, 22:14:59 »
Cytat: Konował
1. wylancza sie i wlancza przyciskiem z lewej strony na gorze

[/quote

tak tyle ze trzymajac ten przycisk wylaczam tylko ekran, nie mam pojecia jak wylaczyc pda

pozatym juz studiuje forum

*

Offline Konował

• 512
  • Sprzęt: SGS2
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 14, 2007, 09:13:55 »
Tym przyciskiem tylko sie wylancza, dluzsze przytrzymanie wylancza podswietlanie a krutkie ppc, jak chcesz go wylaczyc inaczej to pozostaje ci wyciagniecie bateri :E
były: MOTOROLA A925->ACER N35-> ASUS 620-> ACER N311-> MIOA701->  HTC TYTN II   -> SAMSUNG OMNIA -> Toshiba TG01-> OMNIA II -> SAMSUNG WAVE->  HD2 =>galaxy s=>galaxy S2

*

Offline babcia

• *
  • 50
  • Sprzęt: Acer N321, T|C, TRGPro, Nokia E61, SE w810i, Nokia N95 8MB, HTC Touch Pro, 2 szuflady złomu do tego ;-)
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 14, 2007, 13:36:56 »
O mnie pewnie chodzi. ;-)

1. Wyłączasz przyciskiem - jak już ktoś napisał. Dłuższe przytrzymanie wyłącza podświetlenie - BTW dla mnie to było po PalmOS-ie tak naturalne że nie zwróciłem nawet na to uwagi.

2. ActiveSync ale zapewne jest też jakiś specjalizowany soft typu CardExport. Tylko trza cradle/kabelek nosić. Ja ma o tyle dobrze że mam jedną 2Gb kartę SD Sandisk UltraII  która ma dodatkowe łącze USB - polecam. Nie trzeba nosić kabelków itp.

3. Jak przełączę w landscape to mi tak zostaje po uruchomieniu softu. Niektóre softy mają własne obracanie ekranu np. TCMP - odpala sie w portrait ale sam film mam już odwrócony.

4. Instrukcja jest w PDF_ie na załączonej płytce.

5. Sprawuje się OK. ie znam Loox-a więc sie nie wypowiem co do porównania.

6. Mam Nokię LD-3W na BT i Holux-a GM-210 na kabelku. Holuxa na razie tylko podłączyłem (wymagał kabelka USB host) i działa. Nokia poszła od pierwszego razu - ustawiła sie na COM6 i po prostu działa. Testowałem TT6 - chodzi bezproblemowo, nie widzę różnicy z działaniem na Nokii E61 - tyle że wygodniej się ekran dotykowy używa. Przez chwilę miałem też iGO kumpla - działa bezproblemowo. Co do prędkości GPS-a to nie rozumiem pytania - chyba ze chodzi ci o płynność oprogramowania. Jeśłi tak to nei mam nic do zarzucenia. Co do filmów - testowo wrzuciłem kilka odcinków seriali ale przekompresowanych pod prcesor i rozdzielczość - działa bezproblemowo.

7. Od siebie mogę dodać że bezproblemowo działa mi też WiFi - wystarczyło dopisać MAC-a do AP w domu i w pracy i podać odpowiednie klucze. Nie działa mi za to MiniStumbler - nie widzi karty w palmtopie ale nie miałem czasu z tym powalczyć.

8. Bez problemu po BT łączyłem się z internetem via Nokia E61 w Erze i SE 810w w Orange. Zobaczę jeszcze jak ze starszą Nokia 6230i bo tę chcę wykorzystywać jako modem bo mam też kartę do internetu Orange z limitem 4Gb ale oczywiście modem PCMCIA ;-)

9. Jestem na etapie przyglądania się programom do usenetu (NNTP) i poczty. Zobaczymy jak to zadziała.

10. Jakiś czas temu czytałem o patchu na system tak by karta WiFi b widziała AP g. Ktoś mógłby mnei naprowadzić na ślad i ewentualnie napisać czy zadziała to z moim palmtopem?

Reasumując - jak na razie jestem zadowolony z nabytku. Nie natknąłem sie na jakieś większe problemy których nie dałbym rady rozwiązać. Gdybym miał kupić ponownie to raczej nie wahałbym się.

Zdrówko

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 16, 2007, 15:56:20 »
ja narazie również 0 problemów, ani jednego zwisu nie mialem, wszystko chodzi ładnie i szybko

Chociaz jak podpinam pendriva pod usb w cradlu zeby cos zgrac do pda to woooolno to idzie

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 16, 2007, 18:33:14 »
Chociaz jak podpinam pendriva pod usb w cradlu zeby cos zgrac do pda to woooolno to idzie

No, niestety, Acer nie ma USB 2.0  :(