Znikająca klawiatura ACER n35

• 9 Odpowiedzi
  • 1842 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

grnt

« dnia: Czerwiec 10, 2005, 15:23:12 »
Witajcie
W związku z zakupem Acer n35 pojawił się kolejny problemik.
Używając rz1710 korzystałem z Pocket Excel. Podczas wypełniania korzystałem z klawisza nawigacyjnego do przemieszczania się pomiędzy komórkami. Niestety w Acer podczas użycia klawisza nawigacyjnego znika mi klawiatura. Po przejściu do następnej komórki muszę ponownie kliknąć na PL.
Sądzę że winny jest WM2003 w Acer, w rz1710 jest WM2003SE i takiego problemu nie ma, po włczeniu klawiatury cały czas ją widać niezależnie od tago co się robi w arkuszu Exscela.
Znacie jakieś rozwiązanie?

*

Offline skuli

• 292
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 10, 2005, 15:51:24 »
Na n35 się nie znam, ale sprawdziłem na swoim ipaq-u 1930 (też WM2003) i klawiatura nie znika - ani ta wbudowana w system, ani MBKeyboard... Zatem nie jest to pewnie wina systemu. Może problem tkwi w jakiejś zainstalowanej klawiaturze?

*

grnt

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 10, 2005, 16:12:21 »
Zmartwiłeś mnie. Klawiatura pochodzi z kolalizacji Pl firmy SunnySoft.
Poczekam może ktoś wpadnie na jakiś pomysł.

[Dodano: 2005-06-10 18:25:11]
Niestety po hard reset bez instalacji lokalizacji występuje ten sam problem. :(

Może ktoś sprawdzi na swoim n35?

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 12, 2005, 15:09:30 »
Używam Acera n35 z windowsem mobile 2003. Mam zainstalowane spolszczenie Marchevka Software mWrier 1.2
Sprawdziłem u siebie i: kiedy włączę Excella to klawiatura automatycznie mi się pojawia i podczas używania tochscreen'a nie znika. Wystarczy jednak, że ruszę w którąkolwiek stornę klawiszem na przedzie obudowy, lub bocznym scrollem, to klawiatura znika.
Na szczęście praktycznie nie używałem do tej pory Excella i hardware'owej nawigacji.

*

Offline skuli

• 292
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 12, 2005, 16:53:36 »
Widocznie ten typ już tak ma...

*

grnt

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 12, 2005, 20:02:28 »
No właśnie, byłem w sklepie i sprawdziłem. Wszystkie działają w ten sam sposób. Jutro zadzwonie i zapytam czy mogą ten błąd usunąć, jeśli nie mam nadzieję że zwrócą pieniądze.

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 13, 2005, 18:23:06 »
Trochę wątpię, żeby Ci kasę oddali. Wiesz jak jest. W każdym razie może popróbuj ich rękojmią straszyć (niezgodność towaru z zamówieniem). Najczęściej nikt nie wie o co z rękojmią chodzi, to może ich zbałamucisz. No, jeżeli sklep dba o renomę, to pewnie Ci wymienią na coś innego.
Ja w każdym razie mojego n35 za cholerę nie wymienię, tak bardzo go lubię.

*

grnt

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 13, 2005, 19:55:42 »
Prawie udało się. W sklepie (MTS Notebook w Poznaniu) wykazali pełne zrozumienie. Zostawiłem im acera i czekam na mio. Z rękojmą nie byłoby łatwo, kupiłem na firmę i chyba mam mniejsze prawa niż osoba fizyczna, poza tym w instrukcji nic nie pisze o tym jak działa klawiatura w Excel więc na upartego ten typ tak ma i koniec. Ale mam nadzieję że przyjęcie acera nie jest wywodem i czekają tylko na dostawę Mio. Tak ogólnie jeśli chodzi o GPS to n35 spisuje się znakomicie. Zobaczymy jak będzie z Mio.

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 14, 2005, 21:20:36 »
Jajko z kolcem wyjdzie, jak się okaże że w MIO klawiatura też znika ;)
Żart to był oczywiście... Dobry skelp. Tak to może jeszcze kiedyś coś u nich kupisz.

*

grnt

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 14, 2005, 22:20:20 »
Już jeden z szanownych kolegów na tym forum sprawdził. Będzie więc Escel do pracy i GPS na wakacje :)
Sklep dobry. Jak zostawisz pieniądze to nie traktują klienta jak intruza. W takiej sytuacji nawet jeżeli sprzęt byłby droższy warto tam kupować. A cena Acera z lokalizacją PL jest tam niższa niż na Allegro.