Pobór energii z baterii n311 w stanie gotowości

• 10 Odpowiedzi
  • 878 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 21, 2006, 13:34:04 »
WItam,

Czy ktoś może poinformowć w jakim stanie n311 nie pobiera energii?

Gdy pozostawiam n a"stand-by" wciskając klawisz boczny, (niezależnie od tego czy zabezpieczonym suwakim HOLD czy nie) wyświetlasz gaśnie ale palmtop po pewnym czasie wykazuje utratę poziomu nałądowania akumulatorka rzędu 5% na 2 godziny. Czy to normalne i jak temu zapobiec?

Przy okazji czy powinno się go trzymać w ładowarce cały czas?

Pozdrawiam,

PePe

*

Offline Gyc

• **
  • 132
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 21, 2006, 13:42:18 »
Hm..Chyba coś nie tak.
Jak ostatnio naładowałem na 100% wieczorem, rano po odpaleniu było 99%, a Ty tu piszesz o spadku 5%/h  :shock:

Pozdrawiam,
Gyc.

*

Offline K4r0l

• **
  • 155
  • Challenge accepted!
    • http://karol.szastok.net
  • Sprzęt: HTC Desire 500 DualSIM
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 21, 2006, 15:45:35 »
U mnie podobnie jak u Gyc'a - tylko że przez całe 3 dni stracił tylko 4% - zostało 96% 8)

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 21, 2006, 18:28:35 »
Może to tylko niewłaściwe używanie przucisku. Kiedy naciśniesz go i trzymasz aż zgaśnie, to tylko wyłączasz podświetlenie monitorka. By "wyłączyć" acerka naciśnij krótko przycisk i odrazu póść. Poczytaj o tym w instrukcji. Pierwszy raz kiedy wziełem go do rąk w sklepie też nie mogłem zaskoczyć o co chodzi z tym przyciskiem :)

*

Offline pisarz

• 512
  • Sprzęt: Toshiba G900 @ XIP 20757 + 2GB oraz HTC Artemis @ Artemis Touch + 8GB SDHC
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 21, 2006, 19:10:30 »
Cytat: "t_racer"
Może to tylko niewłaściwe używanie przucisku. Kiedy naciśniesz go i trzymasz aż zgaśnie, to tylko wyłączasz podświetlenie monitorka. By "wyłączyć" acerka naciśnij krótko przycisk i odrazu póść. Poczytaj o tym w instrukcji. Pierwszy raz kiedy wziełem go do rąk w sklepie też nie mogłem zaskoczyć o co chodzi z tym przyciskiem :)
Dokladnie tak. Jesli byles w trakcie uzywania jakis aplikacji to zamknij je całkowicie, potem bedziesz miał przed soba tylko ekran "Today". Wtedy poprostu nacisnij na POWER i powinien od razu zgasnąć.
Toshiba G900 @ XIP 20757 + 2GB oraz HTC Artemis @ Artemis Touch + 8GB SDHC

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 21, 2006, 20:42:01 »
Rzeczywiście, sprawa rozbija się o kwestię trzymania przycisku z boku obudowy. Jeśli przytrzyma się go za długo to ekran gaśnie a pda nie wyłacza się. Jeśl do tego ma się jakieś atywne wydarzenia do przypomnienia w outlooku to prawdopodobnie zużycie jest dość duże.

Z instrukcji rzeczywiście można to wywnioskować aczkolwiek nie jest to zbyt przejrzyście wyłożone...

Inna sprawa, że w moim zestawie oprócz "quick guide'a" nie było żadnej instrukcji i musiałem ją ściągnąć z netu.

Dzięki i pozdrawiam.

*

Offline pisarz

• 512
  • Sprzęt: Toshiba G900 @ XIP 20757 + 2GB oraz HTC Artemis @ Artemis Touch + 8GB SDHC
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 21, 2006, 22:27:45 »
Cytat: "KitePePe"
Rzeczywiście, sprawa rozbija się o kwestię trzymania przycisku z boku obudowy. Jeśli przytrzyma się go za długo to ekran to pda nie wyłacza się. Jeśl do tego ma się jakieś atywne wydarzenia do przypomnienia w outlooku to prawdopodobnie zużycie jest doś duże.

Z instrukcji rzeczywiście można to wwywnioskować aczkolwiek nie jest ona zbyt przejrzyście wyłożone...

Inna sprawa, że w moim zestawie oprócz "quick guide'a" nie było żadnej instrukcji i musiałem ją ściągnąć z netu.

Dzięki i pozdrawiam.
U mnie także nie było. Wydaje mi sie że Acer wogole nie daje instrukcji do N311 w pudełku :)
Toshiba G900 @ XIP 20757 + 2GB oraz HTC Artemis @ Artemis Touch + 8GB SDHC

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 21, 2006, 23:31:54 »
Zgadza się nie daje.
Też byłem zaskoczony.
Ale w moim starym iPaq 3760 tez tak było z przyciskiem power i chyba każdy palmtop tak ma.
U mnie tak jak i u Gyc i K4r0l na dzień ok. 1%.
To było w Twoim przypadku tylko wygaszenie ekranu

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 22, 2006, 10:10:44 »
Dzięki, sprawa się wjaśniła.

Nawiasem mówiąc logika obsługi przycisku bocznego jest dla mnie mało zrozmiała. Ja bym ustawił długie przyciśnięcie na wyłączenie a krókie na wygaszenie ekranu a nie na odwrót...

Pozdrawiam,

PePe

*

Offline PawelP7

• 1204
  • Sprzęt: Samsung Galaxy , Asus Transformer TF101
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 22, 2006, 13:19:41 »
cyt: I po co tyle krzyku  :lol:
Były: Nec e228, Nec Mobile Pro 780, Acer n311, HTC Wizard, HTC Universal, Toshiba g900, HP rz1710, Nokia E51, Palm Treo 750v, Palm Centro, OQO 01+, Motorola v8, Nokia E90, HTC Alpine, HTC HD, Toshiba g910, HTC Desire, HTC HD 2,

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 22, 2006, 15:10:43 »
Wszystko dobre co... :)