Internet przez BT

• 18 Odpowiedzi
  • 2351 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Internet przez BT
« dnia: Kwiecień 03, 2006, 20:10:48 »
Da sie połączyć z netem przez BT w n311? Wiem, że ten model ma wifi, ale w domu mamy tylko kabelkowy net...   :cry:

*

Offline Gyc

• **
  • 132
Internet przez BT
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 03, 2006, 20:17:57 »
Jasne. Udostępnij połaczenia sieciowe w PC, włóż BT w usb, połącz się i śmigaj do woli ;-)

Pozdrawiam,
Gyc.

Internet przez BT
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 03, 2006, 20:23:51 »
Hmmm, no, mąż się z tym męczył od kilku godzin... Rzucił to w pi...u... Ja baba domowa, potulna- chciałabym pomóc i sama ustawić... Kupił dziś BT, siadł, robotał i nic.  Wkurzył się i poszedł od kompa... Więc proszę o łopatologiczne wyjaśnienie, krok po kroku, jak to zdziałać...

*

Offline PawelP7

• 1204
  • Sprzęt: Samsung Galaxy , Asus Transformer TF101
Internet przez BT
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 03, 2006, 20:38:21 »
Lepiej zainwestować w router WiFi i śmigać do woli, jest to o tyle wygodne że komputer może być wyłączony.
Były: Nec e228, Nec Mobile Pro 780, Acer n311, HTC Wizard, HTC Universal, Toshiba g900, HP rz1710, Nokia E51, Palm Treo 750v, Palm Centro, OQO 01+, Motorola v8, Nokia E90, HTC Alpine, HTC HD, Toshiba g910, HTC Desire, HTC HD 2,

Internet przez BT
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 03, 2006, 21:00:25 »
Nie opłaca mi się kupować router'a z kilku powodów:1) mam już net, tylko po kabelku, 2) cena router'a to koszt 300zł, jak nie więcej, 3) jak mam mieć net po wifi, to wolę AP, bo router ma kiepskie osiągi... Żeby była jasność :mnie chodzi o połączenie sieciowe przez Peceta. Mam już BT, tylko nie mam bladego pojęcia jak mogę skonfigurować to połączenie...

*

Offline Gyc

• **
  • 132
Internet przez BT
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 03, 2006, 21:09:19 »
Spróbuj może od tego...
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=33551

Pozdrawiam,
Gyc.

Internet przez BT
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 03, 2006, 22:24:18 »
Ustaw polaczenie sieciowe BT tak jak do kazde inne i bedzie dzialac. Wymagana jest wiedza elementarna z zakresu lanu.

Internet przez BT
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 04, 2006, 07:56:57 »
Nie do końca, niestety, nie do końca. Gdyby tak było internet śmigałby już od chwili ustawienia połączenia bt. Słuchaj, mam internet (po kabelku przez modem ADSL'owy). Połączenie BT z Acerkiem nie sprawia zbyt dużych problemów. Zaznaczę, że używam softu BlueSoleil. połączenie BT ustawione na sieć domową, sieć LAN, przesyłanie danych i plików. Przy połączeniu z Acera - połącz z internetem przez PC lub punkt dostępowy BT - wszystko przechodzi bez problemu. Połączenie internetowe - udostępniłem. I nic. Odpalam  Operę lub IE i wpisuję http://www.google.pl/ i lipa. Nic. Połączenie mostkowe też nic nie dało - tylko soft się wykrzaczył :( Co źle robię? To mój pierwszy kontakt z BT ale w sieciach "normalnych" siedzę już od długiego czasu.  :?

*

Offline mandor

• **
  • 229
    • http://rait.republika.pl
Internet przez BT
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 04, 2006, 08:28:21 »
A provider ci nie blokuje wyjścia tylko do jednego komputere?

Internet przez BT
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 04, 2006, 08:29:11 »
Jest to możliwe (a nawet bardzo prawdopodobne) tyle, że sądziłem, że jak BlueSolil utworzy NAT i nada adres to jest niejako jak serwer proxy zadziała - teraz pytanko - jak to obejść?

*

Offline K4r0l

• **
  • 155
  • Challenge accepted!
    • http://karol.szastok.net
  • Sprzęt: HTC Desire 500 DualSIM
Internet przez BT
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 04, 2006, 20:28:02 »
Opis jak to u mnie działa -> tutaj 23 marca 00:53 :wink:
Po BT@Widcomm dla PC PW'ować :wink:

Internet przez BT
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 05, 2006, 11:04:01 »
Wypróbuję napewno, już pobrałem wersję 1.4 :)

Internet przez BT
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 06, 2006, 13:44:10 »
a czy udało się Wam odpalić Skype przez BT? U mnie na siłę chce się łaczyć przez BT dial-up, pomimo że połaczenie inetowe mam, śmiga wszystko w IE aż miło, a Skype się uparł, że komóry potrzebuje.

Internet przez BT
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 07, 2006, 00:13:14 »
U mnie wszystko działa, fakt że przy uruchomieniu Skype pyta czy połączyc się przez komórkę ale jak wybiorę "nie" działa przez internet na kablu

Internet przez BT
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 08, 2006, 16:01:14 »
Ja wlasciwie nie wiem, czy mi dziala, bo mam statyczne IP w sieci i kiedy chce udostepnic polaczenie oczywiscie zmienia mi sie IP i nawet gdyby bluetooth dzialal wtedy jak trzeba, to nadal internetu nie bede mial. Ma ktos pomysl/rade na to?? oczywiscie nie moge sobie zmienic na DHCP.

Internet przez BT
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 08, 2006, 16:26:08 »
Cytat: "kamilos"
U mnie wszystko działa, fakt że przy uruchomieniu Skype pyta czy połączyc się przez komórkę ale jak wybiorę "nie" działa przez internet na kablu

cholerka, a mi mówi, że muszę mieć połączenie z inetem. Grrr... Naj...gorsze/lepsze, że na stronach Skype piszą, ze Skype szuka wifi, jak go nie ma to próbuje przez dial-up i nie ma prawa działać inaczej :>

Internet przez BT
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 10, 2006, 08:35:49 »
Działa :) Wywaliłem soft, który dostałem razem z BT czyli BlueSolil, wywaliłem też WindComm'a bo strasznie namieszał. Odpaliłem BT po prostu ze sterowników XP'ka - poszło. Potem połączyłem ActiveSync'a 4.1 po BT i poszło. A potem odpaliłem przeglądarkę netową i o dziwo działa :) :) :) Żadnych błędów, no może prócz takiego, że czasami BT w Acerku się wykrzacza - woła, że mało pamięci i potrzebny restart. Ktoś już tak miał?

Internet przez BT
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 10, 2006, 09:38:39 »
Skarbie, to było BlueSoleil... Ale durna nazwa, nie...

Internet przez BT
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 10, 2006, 17:18:36 »
BT sie nie wykrzacza... Tak to juz jest z tym modulem, ze czasem potrzebny jest SR do odpalenia urzadzenia.