Instalacja .NET CF na n30 po downgrade do 2003

• 4 Odpowiedzi
  • 929 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 05, 2007, 21:37:55 »
Witajcie.

Jak w temacie. Po downgrade do WM2003 gniazdo słuchawkowe wreszcie zaczęło działać jak należy, ogólnie system jakiś taki szybszy i stabilniejszy ale brak trochę tych 12MB w ROM-ie. To tak na marginesie, bo największy problem mam z instalacją bibliotek .NET na PPC. Po podłączeniu i odpaleniu ActiveSynca (v3.8 żeby po WiFi śmigał) pojawia mi się komunikat, że podany typ urządzenia nie jest obsługiwany i program zostanie zainstalowany po podłączeniu kompatybilnego urządzenia. Dzieje się to zarówno po kablu USB, po WiFi, jak i ręcznie po skopiowaniu .CAB z PC na PPC i próbie odpalenia.
Nie mam zielonego pojęcia o co mu chodzi. Będę wdzięczny za wszystkie sugestie bo nie mogę odpalić AMPOISync'a bez tego.
Uprzedzając pytania: -użyłem "Szukaj" - bez efektów; Aktualna wersja mojego firmware'u to 4.20.0 Build 14053.

Z góry dzięki.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 06, 2007, 11:26:41 »
a która wersja .NET CF? Bo jeśli 2.0  to nie zainstaluje się ona na urządzeniu na AS poniżej wersji 4, w takim wypadku musisz instalować z caba, który znajdziesz w katalogu w którym zainstalował się .NET CF na pececie, a jest tych cabów sporo do wyboru... może kopiujesz niewłaściwy?
ja mam WM2003 + AS 3.8 co prawda nie Acer, ale .NET CF 2.0 z caba zainstalował się bez problemu

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 08, 2007, 22:57:49 »
Niestety. Problem rozwiązałem tylko w połowie. Udało mi się zainstalować .NET CF 1.0 sp3 i AMPOISync odpalił. Zmieniłem ActiveSynca na 4.2.0 i już myślałem że będę bić brawo bo przy próbie zainstalowania wyskoczyło okienko (z AS) z postępem ładowania pliku, ale po zakończeniu na ekranie Pocketa była informacja o niekompatybilności. Próby kopiowania różnych CABów i odpalania spod PPC również spełzły na niczym. Gdzieś na stronie poświęconej .NET wyczytałem, że niektóre wczesne wersje WM2003 mają
jakiś błąd i .NET CF 2.0 się nie zainstaluje. Ponoć właściwy CAB dla 2003 to "NETCFv2.ppc.ARMV4.cab" ale ten nie działa. Być może Acer udostępnił jakiś wczesny ROM dla n30? Może jakiś posiadacz n30 po downgradzie by się wypowiedział? Na kompie mam już zainstalowany .NET (pełny) 1.1 i 2.0 sp1 i .NET CF 1.0 sp3 i .NET CF 2.0 (którego nie mogę wrzucić na PPC)

Pozdrawiam

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 09, 2007, 15:55:38 »
to nie jest kwestia wczesnej wersji WM2003, w moim pockecie jest ten sam build i .NET CF działa. Wygląda na to że za problem z instalacją odpowiedzialny jest jakiś błąd w romie Acera. Rozwiązanie nie spodoba Ci się, proponowany jest... upgrade do 2003SE ;)
http://forums.microsoft.com/msdn/showpost.aspx?postid=267273&siteid=1

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 09, 2007, 23:56:41 »
No właśnie. Moje obawy się potwierdziły :huh: . Też dotarłem do tego artykułu o ROMach i .NET. Najważniejsze, że AMPOISync działa z wersją 1.0 .NET CF.  Dzięki za pomoc. Pozdrawiam