Czy to normalne zachowanie n311 ???

• 10 Odpowiedzi
  • 1336 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« dnia: Styczeń 14, 2007, 12:52:02 »
Czy to normalne zachowanie acera n311 że przy baterii 15% i mniej zaczyna lekko pulsować podświetlanie? Bardziej im mocniejsze obciążenie np włączone wifi, mp3. Jak przy 10% np włącze podświetlanie na maxa i zacznę go męczyć to nagle sam z siebie się wyłącza. Pomaga jedynie podpięcie ładowarki i wtedy się okazuje że bateria ma 0%  :terrified: Oczywiście wstaje tak jakbym mu zrobił reseta wiec jak coś w tym momencie robiłem to mam po danych :kill:

Mam jeszcze axima x50v i tam mogę jechać baterie na maxa do 0%. Acer mimo większej baterii chodzi krócej! Jakieś 3h z kawałkiem. Bardzo dziwne żeby dużo wolniejszy acer zjadał baterie (nawet w spoczynku tylko włączony ekran) niż szybki axim  :mysli:
Are you shpongled?

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 14, 2007, 15:58:29 »
Podswietleniene nigdy mi nie pulsowalo. A co do bateri to tez kiedys mi sie wylaczyl w podobny sposob. Staram sie nie schodzic ponizej 20 % baterii i nie mam zadnych problemow (jeslit tak mozna powiedziec o ppc)
A co do baterii to nie  jest ona zbyt mocna, ksiazke mozna czytac okolo 5 godzin bez problemow, z wifi czy bt ten czas jest bardzo maly max 3 godziny.
Wartosc ta jest wystarczajaca w przypadku pda, bo zostaly one zaprojektowane do chwilowego uzywania w miejscach gdzie nie mamy dostepu do komputera.

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 15, 2007, 16:44:36 »
Czyli mam rozumieć że to normalne że acer lubi paść zanim bateria dojdzie do 0%? Mógłby ktoś to potwierdzić? Bo jeśli to nie normalne to zwracam pda.
Are you shpongled?

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 15, 2007, 18:15:44 »
Cytat: "ziele"
Czyli mam rozumieć że to normalne że acer lubi paść zanim bateria dojdzie do 0%? Mógłby ktoś to potwierdzić? Bo jeśli to nie normalne to zwracam pda.

Ja wielokrotnie męczyłem do kilku %- nie było problemu samoczynnego wyłączania. Z tą roznicą, że ja pracuję na najniższym możliwym podświetleniu.

*

Offline Renexius

• **
  • 152
  • Sprzęt: Desire, Galaxy S
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 15, 2007, 19:52:16 »
mi też tak nie świrował ale unikam rozładowywania PDA do takiego poziomu (z uwagi na to że jak muszę gdzieś niespodziewanie wyjść to żeby nie mieć niespodzianki że padnie zanim zrobie co potrzeba)

*

Offline SST

• 21
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 15, 2007, 20:42:44 »
Rzeczywiście, kiedyś używałem naleśnika dość długo i doszło do 10% energii, po czym sam się wyłączył i nie dał się włączyć.
majcool:   jak ci się udało uzyskać kilka %  :surprised: ?
Też próbowałem na najmniejszym podświetleniu.
A może masz starszy ROM. U mnie na 16 przy 10% wyłącza się  :(

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 15, 2007, 20:52:38 »
Rom zaktualizowany do 16.
AFAIR widziałem 3% wg Uptime Meter- poniżej 10% spokojnie mogę zejść.

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 15, 2007, 21:08:14 »
Ja zeszedłem  do 6-7% ale wystarczy ze coś zacząłem robić to momentalnie pyk i już martwy. Martwi mnie to że nie przechodzi do stanu uśpienia tylko sie resetuje.
Are you shpongled?

*

Offline SST

• 21
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 15, 2007, 21:14:02 »
Może dlatego, że zawsze mam włączony bt?
Ale rzadko używam Wi-fi.
Może to żre tyle energii, że go usypia?

*

Offline Mcgiver

• 382
    • http://www.Maxi-PDA.prv.pl
  • Sprzęt: Acer N311 WM6.1
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 17, 2007, 18:19:19 »
Witam!
Ja zauważyłem taki problem z N311, od pewnego czasu nie chce mi sie wybudzić po wyłączeniu ekranu.
Nawet gdy naciskam power, przycisk od today lub robie SR nic nie pomaga.
Jedyne wyjscie to wyjęcie akumulatora i ponowne włączenie.
Czy ktoś z was się z tym spotkał ?
Pozdrawiam
Polecam:

*

_Morf_

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 18, 2007, 00:06:19 »
Cytat: "Mcgiver"
Ja zauważyłem taki problem z N311, od pewnego czasu nie chce mi sie wybudzić po wyłączeniu ekranu.(...)
Jedyne wyjscie to wyjęcie akumulatora i ponowne włączenie.
Czy ktoś z was się z tym spotkał ?

Mam tak co jakis czas. Po wlozeniu baterii czasami okazuje sie ze ma jakis 1% pozostalej energi albo jest pelna i acer nie wybudza sie bez przyczyny  :S