Czy N300 juz nie fajny???

• 21 Odpowiedzi
  • 3899 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wrona

• **
  • 216
  • Sprzęt: nie narzekam..:)
« dnia: Marzec 30, 2006, 13:20:48 »
Witam,
Tak sobie przegladam forum i co chwile napotykam clubowiczow, ktorym sie przestal podobac nalesnik - ktos zamienia, ktos sprzedaje, ktos daje kotu jako zabawke  :lol:,
Czy to glownie kwestia awaryjnosci? Czy sie juz nie podoba? Czy co?
Stoje przed dramatem wydania ciezko zapracowanych zlociszczy na nowszy sprzet i acer byl tez brany pod uwage.No ale jesli sie uzytkownicy wysypuja po miesiacu uzytkowania to raczej nalesnik nie zdobywa plusa.
Niedobry nalesnik...?  :cry:  :?

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 30, 2006, 13:57:33 »
On jest fajny pod warunkiem ze pogodzisz sie z systemem windows mobile. Acer jest ladny, lekki, zgrabny i ogolnie fajny. Problemem jest system operacyjny, ktory dziala nie zawsze tak jak powinien.
Niektorzy uwazaja ze to tak poprostu ma byc inni maja dosc stalych klopotow. Awaryjnosc nie jest chyba duza jeszcze, pare osob z forum mial problem z bialym ekranem ale wgranie nowego romu rozwiazuje sprawe.

Uwazam ze w tej cenie acer jest bezkonkurencyjny. Pamietaj tez ze to jeden z najmniejszych  pocketow. Konkurencja jest ciezka i wielka;) Jesli chcialbym uzywac pocketPC to na pewno bylby to N311.

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
Re: Czy N300 juz nie fajny???
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 30, 2006, 14:03:09 »
Cytat: "wrona"
Witam,
Tak sobie przegladam forum i co chwile napotykam clubowiczow, ktorym sie przestal podobac nalesnik - ktos zamienia, ktos sprzedaje

ja zakonotowałem 2 przpadki ... było więcej :?:
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

*

Offline wrona

• **
  • 216
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 30, 2006, 14:09:42 »
Co mi sie nie chce wierzyc, ze to wszystko przez system. Nie tylko Acer ma WM, a inni  tak bardzo nie marudza.  
Moze to wina z bazie sofware-hardware?
Wiesz Przemol, pare osob ma i dziala, pare ma w serwisiem, pare ma juz p serwise, pare osob zmienia sprzet.
Troche bez sensu jak na  6 tygodniowy sprzet?
(Zalety wizualne znam bo macalem :lol: )

*

Offline wrona

• **
  • 216
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 30, 2006, 14:19:27 »
Ch@to - zamiana na inne ppc, sprzedaz i zamian na OSa (z tym ostatnim to sie nie upieram, chyba gdzies mi mignelo).
Tak ja pisalem: mniej wiecej 3 dzialaja na starym romie, 3 dzialaj na nowym , 3 osobys sie pozbywaja, 3 maja w sewisie - co jest chyba nie halo???
Nie chce przasadzac, ale to pozbywanie sie sprzetu mnie zaskoczylo.

*

Offline chato.pl

• 4852
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 30, 2006, 14:29:36 »
mnie też - jeśli jakiś naleśnik jest wadliwy/niesprawny to trzeba go oddać do serwisu i tyle ...

*

Offline mandor

• **
  • 229
    • http://rait.republika.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 30, 2006, 14:32:30 »
A poza tym chyba jednak więcej osób ma działający sprzęt bez wizyt w serwisie niż 6?

*

Offline chato.pl

• 4852
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 30, 2006, 14:33:44 »
możesz być tego pewien :)

*

Offline PawelP7

• 1204
  • Sprzęt: Samsung Galaxy , Asus Transformer TF101
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 30, 2006, 15:42:14 »
Cytat: "ch@to"
możesz być tego pewien :)
W końcu na samym allegro od początku sprzedaży naliczyłem około 8, oczywiście mało kto licytuje na allegro, lepiej kupić poza i mieć te pare dych w kieszeni. Albo w sklepie Internetowym.
Były: Nec e228, Nec Mobile Pro 780, Acer n311, HTC Wizard, HTC Universal, Toshiba g900, HP rz1710, Nokia E51, Palm Treo 750v, Palm Centro, OQO 01+, Motorola v8, Nokia E90, HTC Alpine, HTC HD, Toshiba g910, HTC Desire, HTC HD 2,

*

Offline FNW

• **
  • 196
  • Sprzęt: NavRoad NR750F + SD 8GB
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 30, 2006, 20:03:58 »
Problem na pewno nie jest oprogramowaniem a konkretnie z Acerem. Skoro jest duzo innych urzadzen na WM5 i działaja bez problemu....

*

Offline PawelP7

• 1204
  • Sprzęt: Samsung Galaxy , Asus Transformer TF101
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 30, 2006, 20:07:20 »
Cytat: "FNW"
Problem na pewno nie jest oprogramowaniem a konkretnie z Acerem. Skoro jest duzo innych urzadzen na WM5 i działaja bez problemu....
O jaki problem się rozchodzi? Jeśli o użyteczność WM5 to nie ma związku jaki model.
Były: Nec e228, Nec Mobile Pro 780, Acer n311, HTC Wizard, HTC Universal, Toshiba g900, HP rz1710, Nokia E51, Palm Treo 750v, Palm Centro, OQO 01+, Motorola v8, Nokia E90, HTC Alpine, HTC HD, Toshiba g910, HTC Desire, HTC HD 2,

« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 30, 2006, 21:22:09 »
Cytat: "FNW"

Podaj jeden model ktorzy dzial bez problemu hehe dowolny PPC  :roll:

*

silentjob

« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 30, 2006, 22:11:14 »
HP hx 2790 :wink:.

« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 30, 2006, 22:19:15 »
Jestes ze Szczecina.. i gwarantujesz ze mozna uzywac PIM na nim przed 2 doby? :) Nie sadze;) Wiem juz o co chodzi z PPC i sam staram sie z tym pogodzic. Poprostu to co jakies pare godzin zawodzi i tak ma byc.
Staram sie pogodzic PPC i prace.. uzywam tez Tx do tej pracy, ciekawe ktory z nim szybciej zawiedzie.

*

Offline wrona

• **
  • 216
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 30, 2006, 22:37:42 »
hp 1930 - i jak spiewal moj idol kajne grencen..   :lol:

*

silentjob

« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 30, 2006, 22:40:06 »
Dlaczego miałby zawodzić?? Używam jako PIM już bardzo długo, jedyna ograniczenie to pojemność akumulatorków, 2 dni non stop jeszcze nie udało mi się uciągnąć :wink:.

PS.A Szczecin nie ma tu nic do rzeczy 8).

« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 30, 2006, 22:43:33 »
Nie sugeruj sie tak bardzo tym co na forum, ja tez tu duzo na psioczylem na Acerka, ale na mojego pierwszego... teraz ta seria juz odpadla, jak dostalem po wymianie model drugiej partii (od razu z ROMem 1.0.0.15 to jestem w niebo wziety do teraz i nadal korzystam z niego jak szalony. Problemy mam tylko z moimi wymaganiami, bo chcialbym zeby transcriber byl polski w pelni, zeby w Tasks wszystko przypominalo jak bym chcial, ale mam blahe problemy bo to moj pierwszy. Generalnie jesli o sprzet chodzi - za te pieniadze najlepszy. Zanim kupilem siedzialem na googlach, na forach i wszedzie gdzie mozna i zaczytany w opiniach, nawet instrukcjach obslugi, przerobilem nawet chec kupna palma (generalnie uzywam w domu linuxa, wiec chyba jasny zamiar), ale zwatpilem bo TX chyba jedyny na dzis sensowny chociazby nie ma mikrofonu, a na inny mnie juz nie bylo stac. Palm zreszta wymiera, raczej linux moze wejdzie i wtedy pomysle, kto wie, a moze Acer udzwignie jakiegos familiara??

« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 30, 2006, 23:50:31 »
Cytat: "silentjob"
Dlaczego miałby zawodzić?? Używam jako PIM już bardzo długo, jedyna ograniczenie to pojemność akumulatorków, 2 dni non stop jeszcze nie udało mi się uciągnąć :wink:.
PS.A Szczecin nie ma tu nic do rzeczy 8).

Przemol zasypal juz chyba wszystkie sub-fora swoimi negatywnymi spostrzezeniami zwiazanymi z ppc- argumenty, ze u innych, zarowno PPC 2003 jak i WM05 dzialaja calkiem sprawnie, nie docieraja. PPC po prostu nie moze dzialac- a jedynym poprawnym systemem jest PalmOS- ale pewnie i ten okaze sie bezuzyteczny.

« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 31, 2006, 08:43:41 »
Och...ppc to pomyłka...
PALMOS to bylo coś - zwiecha czy reset to coś takiego baaaaaardzo rzadkiego i to bez wzgledu na ilość aplikacji.
Ale, teraz po roku użytkowania przyzwyczailem sie do ppc.Już mnie tak nie razi w oczy ta nieporadność systemu.
Teraz tez nie mam soft reseta ani zwiechy co godzinke, bo oszczednie testuje nowosci softwarowe.
I w ten sposób udalo mi się osiągnąć "niesamowite" czasy działania ppc.
Ale już nie moge sobie poeksperymentować bez zrobienia kopii bezpieczenstwa.

Choc nie wrócę już do PalmOs-a (w polsce juz tylko pasjonaci-prawdziwi "mężczyźni) to wspominam go bardzo miło.

*

Offline chato.pl

• 4852
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 31, 2006, 08:55:58 »
woofer - jesteś niekonsekwentny (albo masochistą ) - skoro PPC jest taki do bani, to czemu go aż rok używałeś :?:

« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 31, 2006, 11:22:05 »
ja widzialem w akcji Palma T5... stwierdzilem, ze nie widzialem PPC w akcji, ale Palma nie chce miec... jak na real playerze sie zwiesil tak poprostu to dzieki. A kazdy system zadbany - a nie przeladowany bedzie dzialal ladnie i dlugo. Stacjonarny czy mobilny...

« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 31, 2006, 15:24:16 »
Drogi ch@to.
Proste.Gdybym był w stanach, pewnie dalej bym używał palmosa.
Ale jestem w europie-polsce.A tutaj (przynajmniej w polsce) jest-został tylko ppc.
Dzięki np.automapie.
Dziś już się przyzwyczaiłem, że PIM ubogi.Że zwiecha to normalne.
Tak samo na PC windoza-a nie np.linux.Chociaż szlag mnie trafia.
Bo wszyscy to mają.
A ja lubię pójść na spotkanie PDA-SKUP i mieć to z czego 90% się nie śmieje.Prosty-po prostu jestem. :roll:
A śmieją się "małolaty" którzy na niczym innym nie pracowali.
I powiem, Ci że tak naprawdę to tęsknie za palmosem, ale jak zauważyłeś słusznie "masochistą" jestem :lol: