czas czuwania w Acer n35

• 9 Odpowiedzi
  • 1776 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline me_th_od

• **
  • 113
    • capzone.pl - fullcapy, snapbacki
  • Sprzęt: HTC One
czas czuwania w Acer n35
« dnia: Listopad 11, 2005, 14:45:01 »
hej
ile godzin trzyma Wam bateria w Acer n35 jak PDA jest w trybie OFF?
bo ja odebralem w srode nowy PDA z serwisu i mi nawet kurna doby nie trzyma ...
chyba ze zle jest akumulator sformatowany ...
jak mysle ze znowu bede musial go oddac do serwisu to mnie szlag trafia ...
chociaz w Karen Notebook o ile dobrze pamietam wymieniaja na nowy towar w ciagu 5 dni od daty zakupu (a oddanie z serwisu nowego PDA chyba mozna uwazac za date zakupu?) ;)
kurde juz nie moge ... napiszcie ile Wam trzyma akumulator w trybie OFF ;)

*

robert-ola

czas czuwania w Acer n35
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 11, 2005, 16:57:18 »
Jestem zielony , Acera n35 dostałem mc temu - bateria trzyma około 12 dni przy wyłączonym .
Jeśli nie doładuje bateri to trace zapisaną AutoMapa Polski , czy tak ma być ?. Troche to dziwne.
Pozdrawiam Robert

*

Offline me_th_od

• **
  • 113
czas czuwania w Acer n35
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 11, 2005, 17:12:10 »
Cytat: robert-ola
Jestem zielony , Acera n35 dostałem mc temu - bateria trzyma około 12 dni przy wyłączonym .
Jeśli nie doładuje bateri to trace zapisaną AutoMapa Polski , czy tak ma być ?. Troche to dziwne.
Pozdrawiam Robert
bateria trzyma Ci 12 dni przy wylaczonym ?!? :O
z tego co pamietam to jak rozladuje Ci sie calkowicie bateria to tak jakbys mial hard reset czyli musisz instalowac od nowa software ;)

*

robert-ola

czas czuwania w Acer n35
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 11, 2005, 17:18:19 »
A czy nie idzie tego jakoś ominąć , zmieniając oprogramowanie lub by wszystko było czytane z karty SD.
Jak by wygladało nasze życie gdyby telefon się wyładował i wszystko byśmy tracili.
pozdrawiam Robert

*

Offline lipciopda

• 6801
czas czuwania w Acer n35
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 12, 2005, 04:26:26 »
me_th_od - prosze nie toczyc tej samej dyskusji w dwoch watkach jednoczesnie!

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
czas czuwania w Acer n35
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 12, 2005, 08:22:38 »
Cytat: robert-ola
A czy nie idzie tego jakoś ominąć , zmieniając oprogramowanie lub by wszystko było czytane z karty SD.
Jak by wygladało nasze życie gdyby telefon się wyładował i wszystko byśmy tracili.
pozdrawiam Robert

Nie da sie tego ominac w ten sposob. Na karcie SD mozesz zapisywac co chcesz... ale ustawienia programow i systemowy rejestr, a takze czesciowo niektore pliki zainstalowanych programow laduja w pamieci RAM. Tak to juz jest w PDA z systemem WM 2003 SE for Pocket PC i starszym. Jak nie chcesz by po rozladowaniu baterii robil sie twardy reset, to kup PDA z systemem WM 5.0 for Pocket PC. Obecnie mozesz tylko ustawic sytematyczny backup, ktory np. kazdego dnia o godzinie 5:00 zrobi kopie wszystkiego na karte pamieci. Jak cos sie stanie to bedziesz mogl to szybko przywrocic.

*

Offline me_th_od

• **
  • 113
czas czuwania w Acer n35
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 12, 2005, 20:10:26 »
Cytat: lipciopda
me_th_od - prosze nie toczyc tej samej dyskusji w dwoch watkach jednoczesnie!

chcialbym zauwazyc, iz po pierwsze odzew byl nijaki a po drugie watek zszedl na inny temat ;)
chyba nalezy sie trzymac tematu a nie offtopicowac nie ? a jakos tylko mi sie dostalo ;p
a co bluzgow (uwazam, iz dociananie sobie w chamski sposob mimo, iz bez bluzgow jest bardziej nie na miejscu - mozna to obserwowac to na forum pomiedzy niektorymi userami)
tez bys zreszta klal w caly swiat lipcio gdybys wybulil 2 tys za sprzet i ciagle mialbys z nim jakies jaja! no chyba ze Twoj dochod waha sie w granicach 5 tys netto i 2 tys sa dla Ciebie do przelkniecia ... hi hi  ;)
oddaje w poniedzialek do serwisu raptem po 5 dniach od otrzymania nowego i znowu serwis bedzie sie chrzanil z tym jakis miesiac ...
reasumujac odradzam Acery ze wgledu na serwis, ktory delikatnie mowiac mozna spuscis w klozecie ... abstrachujac od tego ze mam juz 3 urzadzenie z tej firmy i ciagle sie cos chrzani ... nastepny napewno nie bedzie Acer ... ;)

czas czuwania w Acer n35
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 12, 2005, 20:20:50 »
mam n50 z odrobinę wydajniejszym akumulatorem (1060 mAh a nie 1000 jak w n35) , zostawiam moją zabawkę na tydzień - naładowany na max - backup zrobiony zapisany na karcie więc chyba nie stracę zbyt wiele. Rekordu robert_ola nie będę bił ale dziwi mnie zdziwienie me_th_od związane z 12 dniami gotowości do pracy n35. Najwyżej zdziwię się ja za tydzień. Wrażeniami się podzielę.

*

Offline xpablo

• 1294
czas czuwania w Acer n35
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 12, 2005, 21:25:37 »
a weż im oddaj go w diabły i kup sobie mio lub Palmaxa !! Generalnie niektóre modele Acera nie są zbyt udane więc tak czy inaczej polecam Mio lub Palmaxa/Holuxa

*

Offline marko

• **
  • 154
  • Sprzęt: Acer N50 Premium, Nokia N 85, G-Space RS238
czas czuwania w Acer n35
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 12, 2005, 22:34:42 »
Cytat: miluś
mam n50 z odrobinę wydajniejszym akumulatorem (1060 mAh a nie 1000 jak w n35) , zostawiam moją zabawkę na tydzień - naładowany na max - backup zrobiony zapisany na karcie więc chyba nie stracę zbyt wiele. Rekordu robert_ola nie będę bił ale dziwi mnie zdziwienie me_th_od związane z 12 dniami gotowości do pracy n35. Najwyżej zdziwię się ja za tydzień. Wrażeniami się podzielę.
To czekam na rekord. I gratuluje cierpliwości bo ja musze włączyć swój sprzęcik przynajmniej raz dziennie:) Do ustanowienia rekordu nie bede sie przyczyniał ale wyniki chętnie poznam:)