Bateria szybko pada po instalacji Automapy(n35)

• 5 Odpowiedzi
  • 2867 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bateria szybko pada po instalacji Automapy(n35)
« dnia: Lipiec 26, 2008, 11:42:31 »
Po wgraniu automapy bateria nie wytrzymuje nawet jednego dnia. Jak włącze GPS to po max 2 godzinach bateria padnie . Gdzy nie miałem automapy w N35 to bateria trzymała lekko tydzień. Czy to jest normalne ??? Czy ja cośźle robie ??? Prosze o pomoc bo najbardziej denerwujące jest to, że jal padnie bateria to trace wszystkie dane w automapie!!! :mad:
[*********]/?page=17476][/URL]

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
Odp: Bateria szybko pada po instalacji Automapy(n35)
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 26, 2008, 13:29:30 »
Po wgraniu automapy bateria nie wytrzymuje nawet jednego dnia. Jak włącze GPS to po max 2 godzinach bateria padnie . Gdzy nie miałem automapy w N35 to bateria trzymała lekko tydzień. Czy to jest normalne ??? Czy ja cośźle robie ??? Prosze o pomoc bo najbardziej denerwujące jest to, że jal padnie bateria to trace wszystkie dane w automapie!!! :mad:

a czy wychodzisz calkiem z automapy po zakonczeniu nawiacji czy dajesz tylko przycisk power??

zeby nie tracic niepotrzebnie danych po rozladowaniu baterii polecam backup np programem spb backup

pozdrawiam i czekam na odpowiedz

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 28, 2008, 13:00:10 »
Automapę zawsze wyłączam i dopiero przycisk power . Zobacze ten program co pisałeś ale to itak lipa skoro bateria trzyma ttylki jeden dzień a bez mapy tydzień

*

Offline Renexius

• **
  • 152
  • Sprzęt: Desire, Galaxy S
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 28, 2008, 13:44:24 »
jak miałem n30 to po zainstalowaniu automapy robiłem HR i przywracanie backupu z przed instalacji i dzięki temu nie mam zaśmieconego systemu różnymi pierdołami a z karty i tak działa. Problemu z baterią u siebie nie zauważyłem ale może pomoże Ci mój sposób. Potem jak robisz nowe backupy to i ustawienia AM są.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 07, 2008, 11:12:31 »
Niestety to też nie pomaga. może to wina baterii?? Macie jakieś inne pomysły co to może być. Po wyłączeniu automapy GPS nie powinien już szukać zasięgu prawda?! Więc co przyspiesza wyładowywanie sie bateri?? :|

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 07, 2008, 11:35:15 »
Po wyłączeniu automapy GPS nie powinien już szukać zasięgu prawda?!

Nieprawda.