Acer N30

• 6 Odpowiedzi
  • 1926 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Acer N30
« dnia: Kwiecień 01, 2005, 09:46:08 »
Witam wszystkich jestem nowym użytkownikiem tego forum. Mam przez ok rok IPQa 1930 i trafiła mi się okazja zakupu Acera n30. Czy warto wymieniac mojego Hp 1930 na Acera??? Prosze o porade.

PS.
Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to brak możliwości wymiany baterii i jakby mniej precyzyjny ekranik - podczas wciskania obiektów na ekranie nie zawsze reaguja, czasami trzeba klikac dwa razy (chyba, że to kwestia przestawienia się z IPQa na Acera). Chciałbym więc jeszcze zada pytanie: Czy wszyscy uzytkownicy ACERA to zauwazyli i czy w razie czego istnieje jakaś możliwośc wymiany baterii??
BARDZO PROSZE O INFORMACJE BO DO SOBOTNIEGO WIECZORU MUSZE SIE ZDECYDOWAC CZY GO KUPUJE CZY NIE!!!
Z góry dziękuje i pozdrawiam!

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Acer N30
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 01, 2005, 14:02:36 »
Acer ma jak dla mnie tylko jedna powazna wade - brak joypada. Niestety samym PDA sie nie bawilem, ale rozna czulosc ekranu roznych modeli to standard. Niektore palmtopy maja kiepskie panele dotykowe (np. LOOX 600) i wymagaja mocnego stukania. Ale moze w tym N30 ktorym sie bawiles ktos zalozyl folie ochronna, a Ty nie korzystasz z folii i dlatego roznica byla dla Ciebie tak duza. A moze po prostu ta folia jest jakas kiepska.

*

Offline najdmen

• 26
    • Najdmen.pl
  • Sprzęt: Nokia N95, Nokia e51, MDA PRO, MDA C3, IBM R61, HP NX500. I wiele innych ... :-)
Acer N30
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 02, 2005, 21:43:52 »
Cześć! Jak widać od jakiegoś czasu (dosyć krótko
) używam A n30, jestem zadowolony, używam go do poczy i komunikatorów, z internetem radzi sobie nieźle, filmy jakoś także targa, jedyne co mi sie nie podoba to brak CF, z tą czułością to prawda czasem niezareaguje albo zareaguje po chwili. Ale nie wiesza się itd. (przynajmniej mnie;) A baterie gdzieś widziałem na necie, tylko wymienia ją serwis.

Acer N30
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 24, 2005, 11:26:34 »
Pisałem w komentarzach do artykułu o Acerze N30 o zepsuciu mojego Ipaqa 1940 i chęci kupna Acera N30 własnie. Teraz na forum przeczytałem  słowa Admina, że Acer ma poważna wadę a mianowicie brak joypada. Nie jestem graczem, więc do gier joypad jest mi niepotrzebny, ale Ipaqa uzywam głównie do czytanie ebooków, i przejscie ze strony na stronę odbywa się właśnie za pomocą joypada ( róża wiatrów przycisk dół) oraz przejście do trybu pełnoekranowego (ebooka) w moim readerze - przycisk centralny . Jest to bardzo wygodne. Czy w Acerze miałbym być pozbawiony tych funkcji ??? Jeżeli tak to dla mnie to zupełna dyskwalifikacja Acera :(  Proszę o pomoc... Może jest na to rada... I z góry dziękuję ...

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Acer N30
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 24, 2005, 12:26:01 »
Jesli program z ktorego korzystasz do czytania ksiazek pozwala przemapowac klawisze, to funkcje przewijania strony mozesz przypisac do innych klawiszy.

*

Offline Wicked

• 829
  • Sprzęt: Acer n311 sd 2GB + toshiba g900 + nokia 5530 4GB
Acer N30
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 24, 2005, 18:11:26 »
W ubooku masz przyciski, które znajdują się wirtualnie na ekranie. Ja używam głównie ich, a jeśli potzrbujesz, to możesz ustawić pozostałe 4, więc tu pad nie jest koniecznie potrzebny.

Acer N30
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 27, 2005, 17:44:18 »
Brak joypada nie jest problemem! Z boku palmptopa jest pokretlo gora-dol, ktore mozna wcisnac wiec mysle ze takie pokretlo ci wystarczy!!!