awaryjność n311 - fakty

• 196 Odpowiedzi
  • 26186 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 08, 2006, 00:55:48 »
Wszyscy przeżywają jak stara babka Ciąże! (...) mój n311 jakoś pięknie chodzi z polską nakładką, WiFi I bluetooth działają rewelacyjne, wina jest w 100% w Romie czyli w Microsofcie!

Nie mam najmniejszych wątpliwości, że gdy Jarosławowi K. psuje się jego palmtop to winny jest jakiś układ.

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 08, 2006, 01:19:13 »
Cytat: "ch@to"
nieeee ... ja bawiąc - uczę

zauwazylem ze od jakiegos czasu jest cos nie tak z twoim podpisem
a dokladnie opisem sprzetu kiedy zmieniles z htc wizard na acera
teraz zamiast fonetycznego "rz" podobnego do 3 jest kwadracik
moze to wina mojej przegladarki ale fakt faktem wyglada to tak: []11
Be more digital.
pıoɹpuɐ

*

Offline chato.pl

• 4852
    • http://chato.pl
  • Sprzęt: iPhone • Mio C520 [AM]
awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 08, 2006, 01:59:17 »
najwidoczniej nie obsługuje (w pełni) znaków w Unicode
'(•_•)' oмиιa possυм ιи εo, qυι мε coиƒoяτaτ '(•_•)'

*

Offline vetch

• **
  • 191
    • Diamond Jack
  • Sprzęt: Nexus S
awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 08, 2006, 09:05:22 »
Cytat: "PawelP7"
szkoda że Palm OS zginął mogło być inaczej, poprostu Microsoft wtopił...

urządzenia z PalmOS są ciągle dostępne, a w tym roku prawdopodobnie znów wyjdą nowe. Palm ma też zasadniczą zaletę w porównaniu do pocketów: działa.

*

Offline bart111

• **
  • 172
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Touch Jade 3G, Acer n310, Jornada 6
awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 08, 2006, 09:19:29 »
huh.. 8 padnietych :/

*

Offline bart111

• **
  • 172
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Touch Jade 3G, Acer n310, Jornada 6
awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #35 dnia: Marzec 08, 2006, 09:29:53 »
oo.. kto jescze ma n310? przyznac sie prosze :)

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #36 dnia: Marzec 08, 2006, 09:31:11 »
Cytat: "PawelP7"
Cytat: "silentjob"
Tylko zauważ, że inne pockety z WM 5.0 nie reagują aż tak nerwowo na niezoptymalizowane programy.
Mój n311 nie reaguje nerwowo, instaluje różne oprogramowanie I dużo nie działa pod WM 5.0, ale n311 nic sobie z Tego nie robi, myśle że moja ocena innych PDA jest obiektywna, 4 zgony na Polske to nie jest dużo, ocena końcowa: szkoda że Palm OS zginął mogło być inaczej, poprostu Microsoft wtopił...

Mozesz mi napisac skad u Ciebie taka pewnosc , ze te wszystkie padniete acery zalatwil software ? Mam 2 urzadzenia na WM 5.0 i wszystkie dzialaja bez problemow. Nie przyszlo Ci do glowy , ze to jednak problem hardwarowy, Acer nigdy nie slynal z jakosc produkownych pda
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

*

Offline Tr0n

• 12
awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #37 dnia: Marzec 08, 2006, 10:19:36 »
Cytat: "bart111"
oo.. kto jescze ma n310? przyznac sie prosze :)

Testowo przez tydzien, odsylam, 311 nawet do testow nie biore

*

Offline chato.pl

• 4852
awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #38 dnia: Marzec 08, 2006, 10:34:09 »
Cytat: "Tr0n"

nie łam się, potestuj i - jako osoba bez emocjonalnego zaangażowania w temat - podziel się swoimi spostrzeżeniami ;)

awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #39 dnia: Marzec 08, 2006, 14:40:14 »
A mój 9ty - choć padł chyba najwcześniej ;)

*

Offline Tr0n

• 12
awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #40 dnia: Marzec 08, 2006, 17:38:32 »

nie łam się, potestuj i - jako osoba bez emocjonalnego zaangażowania w temat - podziel się swoimi spostrzeżeniami ;)

Bez emocji odnośnie 310
1. Zalety
- wydajny - niby zegar tylko 300 ale nie mam zastrzezen
- solidnie wykonany

2. Neutralne
- troche blady ekran (podobnie jak w Aximie x51v)
- nieporeczny joy (albo ja mam zbyt dużą rekę)
- wymiary - dla jednych zaleta dla innych wada (dla mnie ok, kolega mowił ze w jego niedzwiedziej łapie jest za mały)

3. Minusy
- problemy z activsync - na kablu raz zadzialal - potem juz nie, przez BT dzialal az nagle stwierdzil wystarczy tego dobrego i juz nie chcial sie polaczyc

4. Czepiam się  ;)
- dioda BT doprowada mnie do szalu - za duza i za mocna

Nie stwierdzilem innych problemow. Kolega ogladal jakis film (serial) i mowil ze bylo ok (rozdzielczosc wiecej niz qvga ale mniej niz vga). Przyczepić mogłbym sie jeszcze do systemu dolny pasek wolałem z wersji 2003 :)
Wyposazenie dodatkowe:
- pokrowiec - hmmm, jest i jedyne co moge o nim napisac to że przypomniał mi jak w przedszkolu miałem podobny (tylko większy) worek na kapcie tutaj np dell zdecydowanie bije a glowe acera - oczywiscie moge kupic inny ale ... ;)
no i wersji 310 to by było na tyle z wyposażenia - jeszcze tylko kabel i ładowarka.

Jeżeli Acer rozwiąze te problemy z 311 to jest to fajny sprzęt - mam nadzieje że nowy ROM wyjdzie szybko i skonczą się problemy z uszkodzonymi 311

Nie robiłem zadnych benchmarkow (nie interesują mnie).

Osobiscie o negatywnej dla mnie ocenie zadecydowały problemy z activsyncem (kabel + BT) przetestowane przez 2 osoby. Do tych samych komputerów podłączałem inne pda i były widziane od reki wiec wykluczam mozliwość złej konfiguracji stacji

To tyle  :roll:

awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #41 dnia: Marzec 08, 2006, 19:43:41 »

3. Minusy- problemy z activsync - na kablu raz zadzialal - potem juz nie, przez BT dzialal az nagle stwierdzil wystarczy tego dobrego i juz nie chcial sie polaczyc

Wiekszosci chyba jednak dziala ok. U mnie bez problemu n311 za kazdym razem po USB i czasem BT. Moim zdaniem to humory AS.

4. Czepiam się  ;)
- dioda BT doprowada mnie do szalu - za duza i za mocna

To prawda- mogliby 'wpasc' na pomysl projektantow Motoroli V3- dioda za szybką, dyskretnie a wieczorem brak niebieskich rozblyskow na suficie ;-)

awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #42 dnia: Marzec 09, 2006, 09:51:16 »
Nie mniej dzięki takiej mocnej diodzie jesteś zawsze w stanie stwierdzić czy BT w Acerze działa czy nie. Ja mam n311 (aktualnie w serwisie z opisem: "czekamy na części") i nie używam BT z pewnych względów. Nie mniej jeśli kiedykolwiek,  wbrew mej woli, się włączyło nie przeoczyłbym tego ;)

awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #43 dnia: Marzec 09, 2006, 11:41:59 »
Udalo sie komus dodzwonic do firmy Blasc, ja od wczoraj nie moge, albo nie odbieraja albo "wszystkie linie zajete"

awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #44 dnia: Marzec 09, 2006, 11:44:55 »
wyślij im maila - skuteczniej ;)

awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #45 dnia: Marzec 09, 2006, 15:08:24 »
Cytat: "tetraedr"
Nie mniej dzięki takiej mocnej diodzie jesteś zawsze w stanie stwierdzić czy BT w Acerze działa czy nie. Ja mam n311 (aktualnie w serwisie z opisem: "czekamy na części") i nie używam BT z pewnych względów. Nie mniej jeśli kiedykolwiek,  wbrew mej woli, się włączyło nie przeoczyłbym tego ;)

Niestety wieczorem lub w nocy (np. w samochodzie) taka dioda jest nie do zniesienia. Najczesciej czarna tasma i 'duct tape mod'.

*

Offline chato.pl

• 4852
awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #46 dnia: Marzec 09, 2006, 15:16:33 »
eee ... przesadzasz

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #47 dnia: Marzec 09, 2006, 15:34:06 »
Podobny problem jest z dioda w hx4700, przejedz 6-7h w nocy z taka mocno swiecaca dioda prawie przed oczami a tez zaczniesz kombinowac jak ja "oslabic" ;-)
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

*

Offline chato.pl

• 4852
awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #48 dnia: Marzec 09, 2006, 15:41:53 »
no może jakbym faktycznie te 7 godz. nocą jechał ... ale jeszcze tak długo z AutoMapą nie jechałem

awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #49 dnia: Marzec 10, 2006, 07:13:18 »
No i stało się. Padł wczoraj. W związku z tym prosze o korektę ankiety: jeden sprawny mniej, jeden trafiony więcej.
Szczegóły: zainstalowana polonizacja z ftp Acera, Magic Button, AutoMapa, OziExplorer
Zgon nastąpił po 3 dniach od instalacji polonizacji (czyli to raczej nie to była przyczyna) w czasie gdy uruchomina była AM i wgrywałem POI do mapy.
Po hard resecie, w czasie którego przytrzymałem przycisk włączający, pojawił się ekran bootowania z karty SD. Oczywiście na karcie nie miałem systemu i dalej przeszedł do "white screen".
Powyższa sytuacja zdaje się wskazywać, że operacje I/O powodują przpełnienie bufora w następstwie czego uszkodzeniu ulega zapisany w romie system.
To by było na tyle z firma ACER :twisted:

*

Offline _K4

• *
  • 82
    • http://mp.info.pl
awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #50 dnia: Marzec 10, 2006, 09:56:18 »
No to mamy prawdopodobna odpowiedz, teraz trzeba wykombinowac system i nagrac go na karte SD, jesli pojawi sie taki blad nagrywamy na nowo system, dzieki temu mozemy dalej cieszyc sie n311 :D

*

Offline chato.pl

• 4852
awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #51 dnia: Marzec 10, 2006, 10:04:07 »
... no i mieć w zapasie (tak na wszelki wypadek) nową płytę główną

awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #52 dnia: Marzec 10, 2006, 10:06:29 »
Czy ktoś może sprawdzić co jest na płytce CD dołączonej do palma

*

Offline _K4

• *
  • 82
awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #53 dnia: Marzec 10, 2006, 10:28:03 »
... no i mieć w zapasie (tak na wszelki wypadek) nową płytę główną

i caly zestaw serwisanta z ksiazeczka 'zrob to sam, czyli co zrobic jesli mam white screena' :D
a tak na serio, instalka systemu moze w niektorych przypadkach cos dac, bo jesli nawet pomogloby to chociaz jednemu userowi to i tak bylby jakis sukces :)

awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #54 dnia: Marzec 10, 2006, 11:10:08 »
Cytat: "dzikow"
Czy ktoś może sprawdzić co jest na płytce CD dołączonej do palma

outlook, activesync, jakis sterownik usb - na pewno nie ma tam romu, nawet BLASC nie ma romu i dlatego wymieniaja plyty glowne.
Swoja droga ciekawe z jaka wersja romu beda te plyty i ile beda do nas plynely - bo acery plynely ponad 2 miesiace :)

Moze ktos odwazny wgra ten rom koreanski ???

*

Offline chato.pl

• 4852
awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #55 dnia: Marzec 10, 2006, 11:19:58 »
a ja czekam aż przypłyną High Capacity Battery Pack'i

*

Offline _K4

• *
  • 82
awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #56 dnia: Marzec 10, 2006, 11:22:44 »
Cytat: "Andrzej_M"

Moze ktos odwazny wgra ten rom koreanski ???

sluchajcie, to nie jest najglupszy pomysl, majac nawet koreana mozna sprobowac odratowac n311stke :) i jesli faktycznie BLASC nie ma ROMow to najwidoczniej tylko wystarczy wgrac nowy system  :shock: i cala sprawa z padami zostanie rozwiazana :) a jak wyjdzie u nas 0.15 to juz bedzie bedzie wszystko smigac bez problemow :D

awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #57 dnia: Marzec 10, 2006, 11:23:16 »
Mam moją 311-stkę już tydzień, pierwsze co wgrałem to spolszczenie i nie mam żadnych kłopotów :D Jedyne problemy to synchronizacja. Czy ktoś wie jak ustawić AS by nie synchronizował sie automatycznie po połączeniu palma z laptopem :?:  Mam wersję 4.1 Ze strony microsoftu w wersji polskojęzycznej. Inna sprawa która mnie irytuje to synchronizacja poczty, automatycznie powstało konto "Outlook E-mail" na które przenosi mi pocztę z laptopa, ale do tego konta nie mogę przypisać adresu mailowego. Drugie konto które sam stworzyłem już z adresem takim jaki mam na laptopie nie pobiera poczty z laptopa i nie mogę nic na to poradzić, natomiast po połączeniu palma z netem wiadomości odbiera. Trochę to niewygodne gdy się chce odpowoedzieć na wiadomość sprzed tygodnia. Inny kłopot to to,że skopiowało na palma tylko kilka kontaktów z książki adresowej a większości nie. Czy problem może powodować to że używam Outlook 2003 zamiast Outlook 2002 :?:

*

Offline chato.pl

• 4852
awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #58 dnia: Marzec 10, 2006, 11:30:25 »
Cytat: "t_racer"
Czy ktoś wie jak ustawić AS by nie synchronizował sie automatycznie po połączeniu palma z laptopem :?:

:arrow: http://pdaclub.pl/view.php?news_id=10970

awaryjność n311 - fakty
« Odpowiedź #59 dnia: Marzec 10, 2006, 11:36:33 »
Mam ten rom koreański, ale królestwo temu co go wgra na kartę.
Za boga się nie da.
Ciągle wyrzuca, ze urządzenie nie gotowe.
http://stkts.sertek.com.tw/notebook.nsf/0/1cad2a60047a38d74825710f0010d751?OpenDocument
Przepraszam za długiego linka, ale może komus się przyda.
W odpowiedzi z Acera dostałem tradycyjnie:

Szanowny Panie,

W Pana przypadku konieczna będzie wysyłka do Serwisu w celu dokładnej diagnozy i ewentualnej naprawy. Informacje o serwisie i procedurze wysyłki do serwisu znajdują się na naszej stronie www.acer.pl w zakładce /Serwis.
       Przypominam, że zgodnie z warunkami udzielonej gwarancji Acer w przypadku nie stwierdzenia usterki serwis ma prawo obciążyć zgłaszającego naprawę kosztami  w wysokości do 100Euro netto.

Z poważaniem,

XXXXX XXXXXX
Call Center Agent

Regional Service Center
Acer Czech Republic s.r.o.
Turanka 100
627 00 Brno