Acer n50 i restore

• 2 Odpowiedzi
  • 946 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline packer

• *
  • 61
  • Sprzęt: Acer n50 oraz Samsung I900 Omnia - na sprzedaż; Nokia N82, Nokia E51, Nokia E75, Motorola Milestone
Acer n50 i restore
« dnia: Sierpień 22, 2005, 16:52:50 »
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Znamy sie malo, wiec moze na poczatek kilka slow o sobie. Urodzilem sie w... :) A troche powazniej, to od kilku dni jestem posiadaczem (w sumie to nie wiem czy szczesliwym) Acera n50 w wersji standard. Jest to moj pierwszy palmtop i nigdy wczesniej nie mialem do czynienia z tego typu urzadzeniami. Zanim kupilem Acera przez jakies 2 tygodnie czytalem forum PDAClub, rozne testy itd. i doszedlem do wniosku, ze n50 to najrozsadniejszy wybor w tej kategorii cenowej.
Czytalem tez juz wczesniej o hard resetach n50, ale nie sadzilem, ze i mnie dotknie ten problem. W ciagu 4 dni moj Acer zaserwowal mi 4 hard resety (w trzech przypadkach podczas gry Mastersoft Sudoku wiec tej gierki juz wiecej nie instaluje).  Po drugim hard resecie poszedlem po rozum do glowy i po zainstalowaniu wszystkich niezbednych aplikacji zrobilem backup ActiveSync'iem i Backup/Restore w WM2003. Niestety po kolejnym hard resecie ActiveSync znowu wykryl nowe urzadzenie, trzeba bylo zrobic nowy profil, blablabla. Juz sie cieszylem, ze za chwilke zrobie restore i ominie mnie zmudna instalacja, a tu guzik - komunikat, ze backup jest niewlasciwy. Pod WM2003 to samo. I wreszcie moje pytanie: czy istnieje jakas mozliwosc zrobienia restore z backupu zrobionego przed hard resetem? No bo jesli nie to po co w ogole taki backup? Najpierw meczarnia z wprowadzaniem kontaktow, a potem wszystko szlag trafia i nie mozna tego odzyskac z backupu. Help.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Acer n50 i restore
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 22, 2005, 16:58:20 »
By przywrocic backup musisz wczesniej w Menu Start -> Settings -> Regional Settings ustawic ten sam jezyk ktory byl przed backupem, czyli pewnie Polish. Dopiero wtedy ActiveSync pozwoli przywrocic backup. Po drugie kontaktow nie musisz recznie wprowadzac bo po to jest opcja synchronizacji z MS Outlook by wszystko bylo zarowno na PC i na PDA... wiec po twardym resiecie wystarczy zrobic ponownie synchronizacje i nawet bez przywracania backupu kontakty, kalendarz, zadania i notatki powedruja z PC do PDA.

*

Offline packer

• *
  • 61
  • Sprzęt: Acer n50 oraz Samsung I900 Omnia - na sprzedaż; Nokia N82, Nokia E51, Nokia E75, Motorola Milestone
Acer n50 i restore
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 22, 2005, 20:34:17 »
Dzieki! O to wlasnie mi chodzilo! A swoja droga to synchronizacja nie do konca jest to rozwiazaniem mojego problemu, bo po pierwsze nie korzystam z Outlooka, a po drugie w ten sposob nie odzyskam np. transakcji wprowadzonych do Spb Finance. W kazdym badz razie dzieki za pomoc!