Acer n35 - problem z baterią

• 7 Odpowiedzi
  • 2347 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 22, 2005, 13:52:52 »
Problem z baterią Acer n35.zakupiony ok miesiąca wstecz 08.2005. bateria trzymała ok teraz po załadowaniu na 100% i przy wyłączonym urządzeniu włączam po kilku godzinach i bateria zupełnie rozładowana tracę swoje dane i ustawienia odesłałem sprzęt do servisu napisali ze sprzęt jest OK czyli chyba wogóle go nie rozbierali.
Proszę o kontakt osoby posiadające takowy sprzęt i podpowiedź ile czasu po załadowaniu bateri i wyłączeniu urządzenia trzyma Wam bateria. proszę o kontakt byle PILNIE bo jak cos to bede dalej reklamował
kotakt:
gg-2072452
e-mail:neokatana@wp.pl

pozdrawiam wszystkich i czekam

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 22, 2005, 17:22:42 »
Napisz jakie masz tam zainstalowane oprogramowanie. Jest to prawdopodobnie wina jakiegos programu ktory "miesza" w systemie. Np. polska lokalizacja?

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 23, 2005, 14:13:00 »
WIEC TAK .

Bateria naładowana na 100% o godzinie 16:00

zaczynam test:

godz:   -    stan naładowania bateri

17:00   --       95%
18:00 --         87%
19:00   --       78%
22:00   --       60%
23:00    --      50%
01:00   --       48%
09:00     --     38%
14:00     --     32%

chyba nikt mi nie powie że to jest normalne ze nie urzywany sprzet pobiera tyle energi w tak krótkim czasie, servis napisał ze BATERIA _ OK I GPS _ OK to co nie jest ok??? bo napewno COS nie jest. napisałem e-mail do ACERA ale jakos się nie kwapią z odpisem. HELP  :( nie wiem co dalej robić przecież mam gwarancje a sprzęt nie jest sprawny !!! gdzie to zgłosić ???

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 23, 2005, 22:19:26 »
Moze masz wlaczony caly czas modul GPS?

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 23, 2005, 22:51:33 »
servis stwierdził cytuję: BATERIA OK , GPS OK NIE STWIERDZONO USTERKI
ja sie na tym nie znam i nie wiem co jest nie tak a na meila odpowiedził mi dziś servis i napisali:
"Urządzenie to było testowane na prośbę asupportu u nas biurze i nie stwierdziliśmy żadnych nieprawidłowości w jego działaniu.
Po naładowaniu PDA pracował z Automapą ponad 2h co jest wynikiem normalnym. Był równiez testowany w cyklach
1h jednego dnia i 1h drugiego dnia i równiez nie było problemów.  Działanie tego egzemplarza nie rózniło się niczym od
egzemplarza używanego przez nas w biurze więc nie ma powodów do uznania Pana egzemplarza za wadliwy.
"
 tak to opisał.  nie mogli poprostu zrobic tak jak ja załadowac baterie i zobaczyc jak spada w niej prad ? w 23 godziny - 70% mniej .a z tego co wiem to jak GPS pracuje to musiałbym miec włączoną antene a klapka z anteną jest zamknieta i lampk GPS nie mruga wiec to raczej coś innego tylko co ?

*

Offline kuba1961

• 681
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 23, 2005, 23:34:00 »
Albo wylacznik uszkodzony od wlaczania GPS-u (malo prawdopodobne - lampka by migala) albo batieria stracila pojemnosc. Moze jakis program. Po kolejnym resecie nic nie wgrywaj tylko zobacz ile wytrzyma bateria na golym systemie bez uzywania PDA. Uruchamiaj go tylko na moment w celu sprawdzenia stanu baterii i ponownie wylacz. Goly bez karty bez uzywania GPS powinien wytrzymac kilka dni.

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 24, 2005, 00:08:30 »
Posiadam Acer-a n35 z GPS od lutego 2005.
Nie mam żadnych problemów ze sprzętem a sam używam go często a i moje dzieci chętnie nim sia bawią. Bateria "trzyma" idealnie, moja rada: oddać ponownie do reklamacji a wrazie problemów proszę skontaktować sie z Panią Katarzyną Tez z gazety Komputer Świat mail: katarzyna.tez małpa komputerswiat.pl . Dziennikarka specjalizuje sie w załatwianiu problemów reklamacyjnych.

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 24, 2005, 09:11:22 »
I tak zrobię. Wyśle sprzęt do 2 servisu jezeli sytuacja się powtórzy to napiszę do Pani Katarzyny Tez z gazety Komputer Świat - dzięki za rade. Ja nie mam czasu ani  nerwów zeby urzerac się z servisantem który mnie olewa. w poniedziałek wysyłam sprzęt