Acer n35 problem pomocy

• 8 Odpowiedzi
  • 1841 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Acer n35 problem pomocy
« dnia: Sierpień 14, 2007, 22:39:30 »
mam nastepujący problem z moim palmem n35 dodam tylko ze uzywam go od 2 lat i nie mialem zadnych problemów.
dzieje sie tak coraz czesciej ze palma nie daje sie wylączyc przyciskiem power.
po soft resecie to samo a po hard resecie czasem tez po soft resecie biały ekran i napis "download img"
i tak wisi.casem po tóryms tam resecie rusza a czasem trzeba wypiąc baterie ale i to nie zawsze pomaga.
co to jest i czy cos mozna z tym zrobić?

*

Offline Konował

• 512
  • Sprzęt: SGS2
Odp: Acer n35 problem pomocy
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 15, 2007, 10:34:09 »
Mialem to samo, a zrobil sie po tym jak zainstalowalem wm se , niestety plyta glowna padla  :(
były: MOTOROLA A925->ACER N35-> ASUS 620-> ACER N311-> MIOA701->  HTC TYTN II   -> SAMSUNG OMNIA -> Toshiba TG01-> OMNIA II -> SAMSUNG WAVE->  HD2 =>galaxy s=>galaxy S2

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 15, 2007, 10:44:42 »
ale są okresy ze dziala normalnie i nagle bialy ekran
czy warto to naprawiac czy lepiej pomyslec o nowym.
gwarancji juz niestety nie mam. :(

*

Offline Konował

• 512
  • Sprzęt: SGS2
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 15, 2007, 13:51:26 »
Własnie,raz dzialal a raz nie , i raz przestal i koniec filma.
były: MOTOROLA A925->ACER N35-> ASUS 620-> ACER N311-> MIOA701->  HTC TYTN II   -> SAMSUNG OMNIA -> Toshiba TG01-> OMNIA II -> SAMSUNG WAVE->  HD2 =>galaxy s=>galaxy S2

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 27, 2007, 09:45:27 »
u mnie niestety przycisk "Power" działa tylko do włączania. Wyłączać nie chcę już pół roku. Mam dziwne wrażenie że jakiś program zblokował mi tą funkcję bo gdy nacisnę raz to nic się nie dzieje, gdy przytrzymam to mam wygaszenie ekranu ale system dalej chodzi. natomiast po hard resecie przycisk działa normalnie.

w takim razie może zamiast doszukiwać się błędu na płycie głównej przejrzeć wszystkie programy i ich hotkeye ?
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 29, 2008, 17:26:28 »
wlasnie i u mnie pojawil sie problem z brakiem mozliwosci wylaczenia Acera N35 przyciskiem Power.
Po Hard Resecie biały ekran i napis "download img"

Czy ktos rozwiazal ten problem ???

*

Offline edmun

• 933
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 31, 2008, 10:34:45 »
można próbować wgrywać rom na nowo, ale nie wiem czy na 100% to skuteczna metoda
HTC ONE S
Alhambra TDI

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 31, 2008, 19:33:19 »
Rom wgrywalem chyba z 10 razy. W koncu sie poddalem i wymyslilem ze ustawie mu auto wylaczanie po 5 min. nie uzywania.
Wlaczanie rowniez nie dzilalo poprzez przycisk Power - do tego celu uzywalem przycisku od aktywacji kalendarza. Troche to pokrecone ale dzialalo.
Wczoraj dla proby nacisnalem przycisk Power i okazalo sie ze wszystko jest w porzadku.

Podejrzewam ze problem tkwi w przycisku a w zasadzie mikrostyku Power. Wydaje mi sie ze z jakiegos powodu wystapilo tam stale zwarcie, dlatego nie mozna bylo wylaczyc urzadzenia a po Hard-Resecie palm przechodzil w opcje ladowania romu.
Moze czas na wymiane tego mikrostyka? Co wy na to ? - na razie czekam do nastepnej awarii.   

*

Offline edmun

• 933
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 01, 2008, 08:13:25 »
Prawdopodobnie Twoje myślenie jest najbardziej poprawne.
Wszystko zależy jak acerem się zachowuję. Tak jak zaznaczyłem wcześniej, sam miałem problem że power służył do włączania, ale już wyłączyć urządzenie nie chciał (dobrze że w SPB Plus można było skrót do wyłączania ustawić). U mnie problemem było chyba spolszczenie systemu które zblokowało mi przycisk Power i jego funkcje.
HTC ONE S
Alhambra TDI