Acer n35 - mity i fakty

• 31 Odpowiedzi
  • 6238 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline _vip_

• 15
    • www.hardtech.pl
Acer n35 - mity i fakty
« dnia: Wrzesień 05, 2005, 13:57:07 »
Witam

duzo czytalem na forum o problemach z tym sprzetem....ze niby sie sypie z automapa, ze nie radzi sobie z duzymi kartami 512-1GB itd.

chcialbym sie dowiedziec ile w tym prawdy i czy ktos z posiadaczy moglby sie wypowiedziec czy ma osobiscie z tym sprzetem problemy, a nie ze gdzies o tym slyszal :]

moj sasiad ma takiego Acera...przejechal z nim pol polski i z tego co mi powiedzial to sprzet ani razu go nie zawiodl (zainstalowana Automapa 3.8)

Pozdrawiam :]

Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 05, 2005, 14:28:22 »
Cytat: _vip_
i czy ktos z posiadaczy moglby sie wypowiedziec czy ma osobiscie z tym sprzetem problemy
No to poszukaj tu na Forum wypowiedzi userów, a nie opinii "obserwatorów" takich jak ja.
moj sasiad ma takiego Acera...przejechal z nim pol polski i z tego co mi powiedzial to sprzet ani razu go nie zawiodl (zainstalowana Automapa 3.8)
Przecież nikt nie mówi, że każdy jeden egzemplarz musi być felerny - prawda ?
Ale jeżeli na xxx userów 10-ciu tu na Forum PDA Club zgłasza podobne problemy to coś chyba jednak jest na rzeczy.

Wiesz podobnie jest w każdej innej branży.
Ja jeżdżę Alfą Romeo i nie narzekam. A opinię o tej marce na pewno znasz ?
Ale na tej podstawie, że mój egzemplarz jest OK,  nie staram się nikomu wmawiać że to bezawaryjny samochód i nie namawiam do zakupu tej właśnie marki, bo znam jednak opinie odmienne i pochodzące od innych właścicieli Alf.

Nie każda Alfa musi być awaryjna, ale wystarczy że ich przeciętna awaryjność jest większa niż awaryjność innych marek.

Tak samo zapewne jest z Acerami. Może zdecydowana większość egzemplarzy jest OK, ale ten drobny odsetek niezadowolonych userów, którzy tu na tym Forum narzekali zrobiło swoje. A z tych narzekań (userów) jawi się obraz może nie super awaryjnego sprzętu, ale sprzętu jakby mniej dopracowanego niż produkty konkurencji.

*

Offline _vip_

• 15
    • www.hardtech.pl
Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 05, 2005, 14:35:45 »
oczywiscie masz racje...ale przeciez jesli kupiony sprzet posiada wady ,ktore swiadcza w oczywisty sposob o jego nie wlasciwym dzialaniu to czy nie mozna oddac sprzetu na serwis ? :] ...od tego chyba jest gwarancja

(pomijam problem z "uciekajaca" klawiaturka podczac uzywania exela, bo to faktycznie wada kazdego n35)

nie staram sie tu w jakikolwiek sposob wprowadzac zamet czy tez kwestionowac kogokolwiek spostrzezenia, tylko poprostu jest to temat dla mnie dosc interesujacy :] ...dlaczego u jednych dziala dobrze a u innych nie :]

*

Offline Luc__

• *
  • 55
Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 05, 2005, 14:58:25 »
Witam

duzo czytalem na forum o problemach z tym sprzetem....ze niby sie sypie z automapa, ze nie radzi sobie z duzymi kartami 512-1GB itd.

Witam!
Ja nie mam kłopotów z n35. AM działa bez zarzutu, SD 1GB „Good Ram” również. Miałem małe kłopoty z Destiantorem PN ale to chyba wina samego PNa niż Acera.

Z drugiej strony nie mam porównania z konkurencją...

Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 06, 2005, 09:06:13 »
Ja miałem i działał bez problemu. Z Acerem jest jak z Fiatem, duża sprzedaż, niska cena, jedzie na opini osób jeżdzących innymi markami aut (palmtopów), niestety.

*

Offline lipciopda

• 6801
Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 06, 2005, 09:12:49 »
Cytat: Luc__
Miałem małe kłopoty z Destiantorem PN ale to chyba wina samego PNa niż Acera.
a moge wiedziec jakie problemy?

*

Offline kuba1961

• 681
Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 06, 2005, 09:27:56 »
Wydaje mi sie ze negatywy o N35 to przesada. To jest b. dobry sprzet za swoja cene.  To jest  PDA ukierunkowane na GPS  za niezbyt duze pieniadze. Mialem wczesniej HP1930 tez tani sprzet. Acer zachowuje sie dokladnie jak 1930 +  GPS.  Rozwiazanie typu lepszy "maluch" i GPS via BT ma tez swoje wady.  Aktualnie sprzedaje swojego i  dostaje duzo pytan . Wszyscy zainteresowani mysla ze kazdy Acer ma jednoczesnie wszystkie wady posczegolnych egzemplarzy opisanym na forum. Nie jestem pewien ale szukajac angielskiego romu w sieci znalazlem dwa. Jeden byl opisany EN a drugi WWEN. Moze problem Acerow to rozna zawartosc rom-u w roznych modelach.

*

Offline _vip_

• 15
    • www.hardtech.pl
Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 06, 2005, 10:02:51 »
niedawno mialem h1930...teraz rozgladam sie za czyms nowym i wlasnie sklaniam sie ku n35

rozmawialem juz z kilkoma uzytkownikami tego sprzetu i wszyscy sa zadowolenia, i glownie dlatego dziwily mnie tak negatywne opinie na forum

*

Offline kuba1961

• 681
Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 06, 2005, 11:41:33 »
A AM 3.8 ma wersje z poprawkami dla Acera

*

Offline donulung

• *
  • 68
  • Sprzęt: i900
Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 06, 2005, 18:07:55 »
Przez kilka dni bawiłem się takim sprzętem i z Automapą 3.8.1.1 i 3.8.2.2 były spore problemy (wogóle nie łapał fiksa a jeżeli już łapał to po resecie i bardzo długim czasie), palmtop został nawet z tego powodu wymieniony na nowy w serwisie ale nic to nie zmieniło. Poprawnie działa wersja 3.8.0.9 (ta z CD-ROMU kupionego z Automapą). Raczej zalecał bym ostrożność przy zakupie Acera, przynajmniej należało by sprawdzić przed kupnem czy najnowsze wersje Automapy działają na danym egzemplarzu.

*

Offline kuba1961

• 681
Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 06, 2005, 19:28:59 »
Ciekawy wniose - dzialal z ta z Cd romu.
No tak to skandal ze nie dzialal z piratem.

*

Offline donulung

• *
  • 68
Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 06, 2005, 19:43:01 »
Cytat: kuba1961

O co Ci chodzi?

*

Offline kuba1961

• 681
Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 06, 2005, 19:46:07 »
Przepraszam.

*

Offline _vip_

• 15
    • www.hardtech.pl
Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 07, 2005, 10:19:25 »
dogadalem sie z kolega "kuba1961" i wlasnie czekamy az kasa wplynie na jego konto :]

*

grnt

Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 07, 2005, 12:35:28 »

Rozumiem regulamin forum, dobre obyczaje, postawa moralna, ale czy przypadkiem część Kolegów nie ma obsesji związanej z piracki oprogramowaniem. Czy każdy kto napisze coś o programie który posiada ma też dokumentować jego pochodzenie. Ja rozumiem jak ktoś otwarcie pisze o piracie. Ale w sytuacji gdy tylko jest podejżenie lub pisana jest odpowiedź zanim autor się zastanowi to trochę nieelegancko to wygląda. Natychmiast przypominają mi się pracownicy hipermarketów którzy klienta z siatką, torbą czy plecakiem traktują jak potencjalnego złodzieja.

*

silentjob

Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 07, 2005, 12:48:55 »
I dlatego sugeruje zakończyc dyskusje na temat legalności bądź nie danego oprogramowania, nie to jest tematem tej dyskusji.

*

Offline _vip_

• 15
    • www.hardtech.pl
Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 07, 2005, 13:08:07 »
j.w

BTW - troszke przeczuleni jestescie ...sam jestem/bylem administratorem/moderatorem kilku forum o tematyce komputerowej / OC i tam nagminne bylo ganianie za piractwo i warez

ale nigdy nikt nie dostal ostrzezenia za tekst w stylu "uzywam pirackiego softu bla bla bla" bo prawda jest taka ze kazdy uzywa (nie powieci mi ze Wasz windows w komputerach domowych jest legalny czy tez office)

co innego jesli ktos udostepnia piracki soft czy tez linkuje bezposrednio ze stron warezowych...za to odrazu nalezy sie ban i po zawodach :)

tak czy siak prosilbym o trzymanie sie glownego tematu watku :]

*

Offline kuba1961

• 681
Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 07, 2005, 14:01:32 »
Moja uszczypliwosc dotyczyla raczej faktu oceny sprzetu ktory zle chodzi z nielegalnym softem. To nie jest argument swadczacy o tym czy sprzet jest dobry czy nie.  Jeszcze raz przepraszam.

*

grnt

Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 07, 2005, 14:10:55 »
przepraszam, ale kilka słów wyjaśnienia
_vip_ może cię zdziwię ale nie każdy używa, poza tym sądze że argumenty które przytaczasz są bez sensu. Nie chodzi o to czy gorsze jest rozpowszechnianie czy używanie. I jedno i drugie jest złe. Każdy może wybrać co będzie używał. Ja wspomniałem o tym że moim zdaniem część Kolegów jest zbyt wrażliwa i szybko wyciąga wnioski. To czy sami są legalni to ich sprawa a nie moja, dla mnie nie ma to nic wspólnego z wypowiedziami zamieszczonymi tutaj. Poprostu łatwo kogoś obrazić nie mogąc być pewnym swojej opini. Piszesz że ludzie są przeczuleni wytykając jednoczśnie lewego Windowsa i Office. Widziałeś że nielegalne? Odpowiedzi się domyślam, więc jak sugeruje silentjob zakończmy dyskusję.

*

Offline _vip_

• 15
    • www.hardtech.pl
Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 07, 2005, 14:20:06 »
po pierwsze to moje argumenty odnosily sie do zwyczajow jakie panuja na forach dyskusyjnych

nie ma lepszego i gorszego piractwa...zawsze to piractwo....ale w dzisiejszych czasach pokarz mi kogo stac na 100% legalny, nowoczesny  komputer ?? (cale zycie na win98 jechac nie bede, a linuxa nie lubie :] )

*

Offline dawk

• 323
Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 07, 2005, 14:26:05 »
Moja uszczypliwosc dotyczyla raczej faktu oceny sprzetu ktory zle chodzi z nielegalnym softem. To nie jest argument swadczacy o tym czy sprzet jest dobry czy nie.  Jeszcze raz przepraszam.
3.8.2.2 to zdaje się najnowsza aktualizacja, a nie archaiczna wersja z CD-ROMu. Nie wiem na jakiej podstawie mogłeś stwierdzić, że mogłaby ona być piracka. Twoja argumentacja jest bez sensu. Nie wiem jaki miałeś w tym cel, ale najpierw zastanów się 2 razy, zanim kogoś o cokolwiek oskarżysz.

*

Offline kuba1961

• 681
Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 07, 2005, 14:31:02 »
Jeszcze raz przepraszam.

*

Offline _vip_

• 15
    • www.hardtech.pl
Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 07, 2005, 14:33:00 »
no tak....teraz wszystcy sa swietoszkowaci, a nagrywarki sluza tylko do archiwizacji danych :]

konczcie Panowie ten temat bo niczego nie zmieni ....chyba ze ktos chce sobie ego podbudowac

*

Offline donulung

• *
  • 68
Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 07, 2005, 14:45:53 »
Ja wcale się nie gniewam ale gwoli wyjaśnienia chciałbym dodać że wersje Automapy 3.8.1.1 i 3.8.2.2 o których pisałem w poprzednim poście to w pełni legalne najnowsze wersje programu które jako właściciel licencji Automapy pobrałem z witryny producenta. Z tego co mi wiadomo piracka kopia Automapy jest w jakiejś starszej wersji a w tej wogóle nie występuje.
Tak czy owak moje dwa egzemplarze Acera nie działały z najnowszą wersją jak należy, więc dobrze radzę sprawdzić przed zakupem czy wszystko jest OK.

*

Offline _vip_

• 15
    • www.hardtech.pl
Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 07, 2005, 14:55:02 »
dobrze :]

ale czy teraz mozemy juz wrocic do glownego tematu ? :]

i prosilbym o wiecej wypowiedzi samych wlascicieli n35, a mniej obserwatorow (aczkolwiek rowniez mile widziani)

moj Acer n35 lada chwila bedzie do mnie jechal...sprawdzona i bezproblemowa sztuka ponoc (zakupiona od naszego forumowicza "kuba1961" ,ktorego serdecznie z tego miesca pozdrawiam :] )

*

Offline donulung

• *
  • 68
Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 07, 2005, 15:27:07 »
Wracając do tematu mitów i faktów ;) to mogę jeszcze dodać że Acer ma średniej jakości ekran słabo widoczny przy mocnym oświetleniu oraz kiedy patrzymy na niego pod pewnym kątem. Bateria pozostawia też wiele do życzenia bo trzyma dosyć krótko (nie jest to duża wada bo i tak właściwie przeważnie podpina się go pod zapalniczkę w samochodzie). Zalety to dobra czułość wbudowanej anteny GPS (bardzo szybko łapał fixa w bardzo trudnych warunkach), szybkosć działania i przedewszystkim cena. :)

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #26 dnia: Wrzesień 07, 2005, 16:05:54 »
Teraz Acery i stare Mio wysiadaja przy Palmax GPS z SiRF Star III. Jego sugerowana cena detaliczna jest ROWNA sugerowanej cenie detalicznej Mio 168!

*

Offline Luc__

• *
  • 55
Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #27 dnia: Wrzesień 07, 2005, 21:54:13 »
Cytat: lipciopda
Cytat: Luc__
Miałem małe kłopoty z Destiantorem PN ale to chyba wina samego PNa niż Acera.
a moge wiedziec jakie problemy?

Owszem! Juz wkrotce male realzione z z trasy (Zgorzelec-Paryz-Marsylia-Zgorzelec).

Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #28 dnia: Wrzesień 08, 2005, 09:11:35 »
(wogóle nie łapał fiksa a jeżeli już łapał to po resecie i bardzo długim czasie)

Znam kilka osób które też miały problem ze znalezieniem satelit itp. Niestety w każdym przypadku koledzy odchylali antene pionowo do góry, a wystarczyło położyc ją poziomo i wszystko wracało do normy.  

*

Offline _vip_

• 15
    • www.hardtech.pl
Acer n35 - mity i fakty
« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 08, 2005, 09:26:42 »
dobrze wiedziec :]

i wlasnie takie informacje sa dla mnie cenne