Backup N311

• 6 Odpowiedzi
  • 1255 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Backup N311
« dnia: Kwiecień 29, 2006, 16:35:50 »
Witam.
Tak przeglądałem forum i znalazłem na ten temat kilka informacji ale to nie to czego szukam.
Potrzebuję pomocy w takiej sprawie.
Jest mi potrzebny program do robienia kopii systemu wraz z zainstalowanymi programami, a najważniejsze ŻEBY MOŻNA ODTWORZYĆ KOPIĘ BEZ PCta.
A mianowicie chodzi o to, że mam AM i jak wyjadę na wakację i spotka mnie niespodzianka i wszystko pójdzie w .... to nie będę miał kompa żeby wgrać program do backapu a póżniej odtorzyć z pda.
Standardowy w acerze jest do bani za każdym razem wyskakuje błąd.

Backup N311
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 30, 2006, 00:37:34 »
Dziękuję za pomoc :evil:
już przetestowałem na własnym n311 SPB Backup v1.1 spełnia moje wymagania.
Dla tych co mają ten sam problem - tworzy backup w pliku *.exe i po hard resecie nic nie trzeba by przywrócić swoje dane, nawet AutoMaoa działe ve zarzutów (bez dodatkowych rejestracji) więc na wakacje nagrać AM i inne potrzebne programy, później SPB Backup, zrobić kopię i nie martwić się, że coś się s...(popsuje)  :D
pozdrawiam

*

Offline PawelP7

• 1204
  • Sprzęt: Samsung Galaxy , Asus Transformer TF101
Backup N311
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 30, 2006, 12:30:52 »
A mi działa ten standardowy w Acerze i innego nie potrzebuje. SPB backup jest płatny?
Były: Nec e228, Nec Mobile Pro 780, Acer n311, HTC Wizard, HTC Universal, Toshiba g900, HP rz1710, Nokia E51, Palm Treo 750v, Palm Centro, OQO 01+, Motorola v8, Nokia E90, HTC Alpine, HTC HD, Toshiba g910, HTC Desire, HTC HD 2,

Backup N311
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 30, 2006, 13:32:10 »
Wbudowany w acerze dziala. Problem w tym ze nie udalo mi sie przywocic backupa z niego  :wink:
SPB jest plany, czesto sa atrakcyjne promocje na ich  programy.

*

Offline PawelP7

• 1204
  • Sprzęt: Samsung Galaxy , Asus Transformer TF101
Backup N311
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 30, 2006, 13:40:31 »
Może przywracałeś na innym Romie  :?:
Były: Nec e228, Nec Mobile Pro 780, Acer n311, HTC Wizard, HTC Universal, Toshiba g900, HP rz1710, Nokia E51, Palm Treo 750v, Palm Centro, OQO 01+, Motorola v8, Nokia E90, HTC Alpine, HTC HD, Toshiba g910, HTC Desire, HTC HD 2,

Backup N311
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 30, 2006, 15:38:40 »
Cytat: "Przemol"
Wbudowany w acerze dziala.

Nie do końca - backup nie usuwa śmieci i powinno się go robić po hard resecie. W szczególności jeśli ktoś pousuwał sobie defaultowe skróty czy inne elementy wrzucane po resecie, to je tam po backupie znajdzie. Taka mała upierdliwość, ale pewnie będzie miała wpływ na oryginalne zabezpieczenia antypirackie.
pozdrawia Adam

Backup N311
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 30, 2006, 23:13:51 »
Ogólnie mówiąc niby standardowy działa, ale w pełni nie wczytuje danych, zawsze mi przy 100% wyrzuca błąd.
I raz jest ok (jak mało bprogramów) a raz wszystko pomota (wgrana AutoMapa i kilka innych programów), niby wczyta, wyrzuci błąd a w menu strart brak np. ustawień i kulku rzeczy.
spb niby płatny ale jak się po szuka to do "testów" można znaleźć pełną wersję.
A co do ROMu jak napisał PawelP7 to na tym samym, nigdy nie wczytał wszystkiego. Nawet po HR jak nic nie było, wgrałem 1 program i zrobiłem backup, potem HR (żeby był czysty) i restore i ...
znowu 100% i wyrzuca błąd, więc jest do kitu.
spb jest o tylke fajny że jak robisz backup to masz zainstalowany program i zrobisz kopię, po HR nie masz nic, więc w większości przypadków potrzebujesz PC żeby wgrać program i zrobić restore, ale jak jesteś daleko od domu ....
właśnie spb zapisuje backup w pliku *.exe i po stracie danych czy HR (nie mająć nic) odpalasz plik z kopią systemu(*.exe) i wczyta wszystkie dane.
Testowałem standardowy w Win, Spirite Backup, ale Spb jest najlepszy (moim zdaniem z tych 3, nie wiem jak sunnysoft)