Witam!
Jestem nowym użytkownikiem na tym forum.
Właśnie dziś nabyłem drogą wypożyczenia mój pierwszy palmtop.
To jest mój pierwszy kontakt z takim urządzonkiem (choć na hardware znam się bardzo dobrze).
Od razu powiem, że przetrząsnąłem prawie całe to forum, google i cały dzień ćwiczę obsługę tego acera, wiec bardzo prosze nie wysyłać mnie do jakiś starszych wątków (bo często nie odpowiadają dokładnie na pytanie albo zawalone są innymi niepotrzebnymi informacjami)
Sam palmtop jest ok, problem się pojawia gdy chcę używać dołączonej do niego klawiatury: HP ipaq bluetooth, która wygląda tak:
adresPo kilku godzinach udało mi się ustawić aby palmtop wykrywał klawiaturę, lecz jest taka dziwna rzecz, że w samym palmie jest tylko widziana i nie można nią nic zrobic-nie reaguje, w wordzie też nic.
Do laptopa dołączony jest jakis idiotyczny program brail pen-to jest cholernie prymitywny edytor skonfigurowany do obsługi dla niewidomych.
Co mogę zrobić żeby normanie używać tej klawiatury? może trzeba jakieś specjalne sterowniki?
pytanie trudniejsze: mam telefon n-gage z symbianem 6.0-telefon wykrywa mi klawiaturę ale chce żeby podać jakieś hasło!! czy da się używać tej klawiatury do pisania na telefonie i jak?
W jaki sposób wogóle mam sie komunikować między palmtopem a telefonem (bo nie wykrywają siebie-i jak wysyłać pliki), albo innymi palmtopami?
Czy jest do tego acera jakaś polonizacja? Angielski umiem bardzo dobrze, ale zawsze fajniej jak jest pl i żeby były polskie litery.
Jak sie odpala programy? ściągnąłem z tąd pare jakiś programów, i q3 ale wszystko co chcę włączyć to pisze że not valid Pocket PC application albo inne głupoty.
Bardzo proszę o pomoc bo cały dzień sie z tym męcze i czytam wątki/recenzje i wszystko o kant **** rozbić...i tak mogę szukać całymi dniami.
Pozdrawiam
edytuj linki - rozwalasz stronę, marcinl