ACER N311, nowy zakup, nowy problem. Jak to ugryść?

• 12 Odpowiedzi
  • 1870 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 10, 2006, 11:00:55 »
Witam serdecznie, jeśli sie trafi chociaż jedna osoba chcąca pomoc-bede bardzo wdzięczny:

Chodzi mi o to,jak zainstalowac krok po kroku język polski w tym palmtopie. W domu mam polączenie z wifi i otwieraja mi sie strony,wiec pobrac cos mogę, natomiast jak to rozpakowac i w czym, i jak instalowac to nie potrafię sobie poradzić. Szukałem info i nie znalazłem takiej dla zielonych-nie ebde udawał znawcy,jedyne co mi sie udalo-to polaczyc z netem i skonfigurowac IP recznie.

Druga sprawa,czy da sie w tym miec GG? czytalem ze jest cos takiego,ale skad sciagnac,jak zainstalowac nie znalazlem.

Dzieki za fajne forum i ze moglem sie tu wypowiedziec! Prosze o pomoc. Palmtopa mam 1 dzien. Warte to coś?

*

Offline Tomcio-Paluszek

• **
  • 221
  • Sprzęt: Archos 70
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 10, 2006, 11:07:13 »
Aplikacje na ogół ściąga się na normalnym PC i instaluje się z poziomu PC za pomocą Active Sync. Palmtop musi być oczywiście włożony do kołyski i połączony kablem USB z piecem (to ten łatwy sposób).

W taki sposób instaluje się polską nakładkę na system oraz GG.

Z gadu gadu polecam Mobile GG.

*

silentjob

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 10, 2006, 11:42:28 »
Spolszczenie sobie podaruj, poczytaj wątki na forum, będziesz wiedział dlaczego :).

*

Offline PawelP7

• 1204
  • Sprzęt: Samsung Galaxy , Asus Transformer TF101
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 10, 2006, 12:09:46 »
Cytat: "silentjob"
Spolszczenie sobie podaruj, poczytaj wątki na forum, będziesz wiedział dlaczego :).
Akurat do n300 nie znajdzie negatywnych opini, spolszczenie nie spowalnia systemu. :)
Były: Nec e228, Nec Mobile Pro 780, Acer n311, HTC Wizard, HTC Universal, Toshiba g900, HP rz1710, Nokia E51, Palm Treo 750v, Palm Centro, OQO 01+, Motorola v8, Nokia E90, HTC Alpine, HTC HD, Toshiba g910, HTC Desire, HTC HD 2,

*

silentjob

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 10, 2006, 12:24:25 »
Generalizując każde spolszczenie nie wpływa za dobrze na pracę i stabilność urządzenia, nie sądze aby w tym wypadku po dłuższym okresie czasu miało być inaczej. Ale to moje subiektywne zdanie :).

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 10, 2006, 15:26:55 »
hm.. mam n311 od miesiaca, nalozylem spolszczenie, ale nie mam jakichkolwiek problemow z tym zwiazanych, przynajmniej tak mi sie wydaje

Super dzieki za porady, a skąd zassac jakis program do GG?
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 10, 2006, 16:26:53 »
Jak w temacie, i czy jest darmowy?

*

Offline nox_

• *
  • 71
    • http://nox.boo.pl/
  • Sprzęt: E-Ten M700 + 2GB, Nokia 6670
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 10, 2006, 17:11:39 »
n311 - spolszczenie chodzi dobrze nie zmniejsza stabilnosci systemu
ale faktem jest ze sporo zwalnia

spolszczenie mozna pobrac tu
http://support.acer-euro.com/drivers/ftp/ftp.html
[w katalogu handheld]

acer daje nam wszystko za darmo

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 10, 2006, 17:57:19 »
Cytat: "silentjob"
Generalizując każde spolszczenie nie wpływa za dobrze na pracę i stabilność urządzenia, nie sądze aby w tym wypadku po dłuższym okresie czasu miało być inaczej. Ale to moje subiektywne zdanie :).

Niezgodze sie z Toba ;)
Nie zauwazylem zadnych problemow po zainstalowaniu programu firmy sunnysoft. Dziala to doskonale naprawde. Wczesniej uzywalem jakis wynalazkow na 2003 i fakt  byly problemy ale ten program dziala pewnie dobrze bo to wm 5.0 i MUI ;)

*

Offline Sony

• *
  • 88
  • Sprzęt: HTC Touch HD, Gigabyte M912M, HP SLATE 2
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 14, 2006, 07:41:36 »
Ja też muszę pochwalić spolszczenie. Używam go i nie zauważyłem żednych nie pokojących objawów.

Instalacja :
Pobieramy plik na PC, uruchamiamy i postępujemy zgodnie z komendami. Oczywiście "Naleśnik" musi być podłączony do PC.

NOX podał Ci link do spolszczenia.

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 16, 2006, 07:46:05 »
No dziekuje, spolszczenie zainstalowalem, jestem bardzo zadowolony, obsluga po angielsku wyjatkowo prosta ale skoro jest...czemu nie. tez zadnych niepokojacych zmian nie odczulem.

Teraz pytanie:

1. Czy to spolszczenie będzie działało ileś tam dni czy to werska free i działa do konca?

2. Czy jest szansa aby znalesc Opere do mojego naleśnika w wersji nie 30-dniowej.

3. jak zrobic skrot do mobile GG ktore jest na karcie sd? jest taka mozliwosc?

4. Pozdrawiam

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 16, 2006, 09:43:45 »
1. Spolszczenie to pelna komercyjna wersja.
2. Kupic.
3. Skrot gdzie? na pulpucie w menu start? Jesli w menu start to tak samo jak w duzym windowsie windows/start menu u tam umiesc skrot.

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 16, 2006, 10:44:40 »
No na pulpit, bo jak robie skrot tak jak piszesz-w programach to mi psize jakis komunikat cos z lanuage i sie nie odpala o robi kopie plikow .exe