Acer n311 + Interwrite + klawiatura USB =/= polskie znaki

• 4 Odpowiedzi
  • 923 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 26, 2006, 15:14:24 »
Witajcie.

Czy komuś udało się zmusić jakąś klawiaturę zewnętrzną (USB lub BT) do wpisywania polskich liter? U mnie nie ma takiej możliwości (klawiatura USB Labtec), a co gorsza nie działa Shift  :wkurzony:
Mam zainstalowanego Interwrite 9.
Jakieś sugestie?

*

_Morf_

« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 26, 2006, 15:46:33 »
Aekmap.....-> www.morf.glt.pl polski pliczek

Szukanie nie boli, naprawde.... ("klawiatura polskie znaki")

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 27, 2006, 00:02:33 »
Cytat: "_Morf_"
Aekmap.....-> www.morf.glt.pl polski pliczek

Szukanie nie boli, naprawde.... ("klawiatura polskie znaki")

Dobre rady też nie bolą  ;)
Ani jeden z postów wyszukiwanych w ten sposób nie rozwiązuje mojego problemu, a większość dotyczy zupełnie innych tematów.

Co do AEKmap - zainstalowałem, przełącza się pomiędzy rożnymi mapowaniami klawiszy, ale nie widzę żadnego efektu. Moja klawiatura nadal nie jest w stanie pisać polskich znaków. Czy bez aktywacji nic nie będzie działać?

*

_Morf_

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 27, 2006, 13:12:40 »
a włączyłeś MÓJ plik ? Musi działać.....(aktywacja daje tylko to że nie wyświetla sie przez 5 sekund okienko z napisem 'shareware version' czy jakoś tak)

A jak nie działą sam musisz sobaczyć jakie "scan code" mają odpowiednie przyciski na twojej klawiaturze i samemu zrobić plik .aek.

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 27, 2006, 14:47:01 »
Sprawa wygląda tak, że podłączona przez USB klawiatura nie wysyła do Pocketa sygnału z naciśniętych klawiszy Shift ani Alt. I chyba właśnie to uniemożliwia jakąkolwiek reakcję zainstalowanych nakładek językowych, bo skoro nie reaguje na AltGr, to i żadnego polskiego znaku nie wpisze, nie mówiąc już o dużych literach  :mysli: .
Tu nie pomoże żadne mapowanie, raczej trzeba kupić inną klawiaturę lub szukać sterownika, który widzi wszystkie klawisze.

Ergo: czy ktoś ma przetestowaną sprawę klawiatury na USB? Co działa na 100%?